UFO

Wordt komeet ISON vergezeld door onbekende vliegende objecten?

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Diverse media melden dat komeet C/2012 S1 (ISON) begint op te lichten en nog steeds de komeet van de eeuw kan worden. Maar is ISON wel een komeet?

Op internet wordt hierover druk gediscussieerd. Er circuleert een foto waaruit zou blijken dat komeet ISON uit drie verschillende objecten bestaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De foto is op 30 april jongstleden gemaakt met ruimtetelescoop Hubble en laat zien dat twee van de objecten een cyclindrische vorm hebben. Afgelopen augustus beweerde een groep bloggers dat komeet ISON werd vergezeld door twee moederschepen en dat de kern van de komeet in feite een grote biosfeer is.

Spectaculair vuurwerk

De claims konden rekenen op een officiële reactie van NASA-wetenschappers, die stelden dat er drie objecten waren verschenen omdat Hubble met verschillende filters een aantal foto’s had gemaakt, die waren gecombineerd tot de uiteindelijke foto.

Komeet ISON werd in september 2012 ontdekt door Russische amateurastronomen. Op 10 april maakte Hubble er de eerste foto’s van. Volgens NASA tonen de Hubble-foto’s een komeet met een kleine kern en een grote coma. De ruimtevaartorganisatie schat dat de kern een doorsnee heeft van enkele kilometers, terwijl de coma en de staart respectievelijk 5000 en 90.000 kilometer lang zijn.

Komeet ISON werd op 29 september gefotografeerd door de Mars Reconnaissance Orbiter en nadert de zon het dichtst op 28 november aanstaande. Op 26 december staat komeet ISON op een veilige 64 miljoen kilometer van de aarde.

Veel astronomen hopen dat de passage van komeet ISON in november zal leiden tot spectaculair vuurwerk. Sommigen spreken zelfs van de komeet van de eeuw. Volgens de Britse krant The Guardian had komeet ISON tot een week geleden nog een magnitude van 10, maar kan die eind oktober wel eens 8 of 7 bedragen.

Chinese satelliet

Amateurastronomen hebben de foto’s van Hubble geanalyseerd en kwamen tot de ontdekking dat de kern van komeet ISON bestaat uit drie afzonderlijke objecten, waarvan twee met een cylindrische vorm. Dit wordt ontkend door sterrenkundigen die werken met de Hubble-telescoop.

Wat het allemaal nog mysterieuzer maakt is een vermeende video van komeet ISON waaruit blijkt dat de komeetkern wordt vergezeld door twee UFO’s. De video zou zijn gemaakt met behulp van een Chinese satelliet, echter zijn de beelden niet terug te vinden op de website van het Chinese nationale ruimteagentschap CNSA.

Op internet doen verschillende beweringen de ronde. Eén blogger, Tolec, claimt bijvoorbeeld dat komeet ISON in feite een grote biosfeer is die wordt vergezeld door twee kleine schepen. “Dit is een groot schip dat wordt bestuurd door de Galactische Federatie,” schrijft hij.

Is de foto uit april het resultaat van een combinatie van meerdere foto’s, zoals sterrenkundigen hebben beweerd? Of wordt komeet ISON vergezeld door twee UFO’s, zoals zou blijken uit de beelden van de Chinese satelliet?

Bron: Exonews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
10 jaren geleden

Dit is ouwe koek van augustus j.l. en kort daarna zorgvuldig uitgelegd waarom dit onzin is op de nederlandse site AstroBlogs:

http://www.astroblogs.nl/2013/08/20/is-er-een-cover-up-door-de-nasa-van-komeet-ison-niet-dus/

Het betreft hier drie foto’s die met enige tussentijd zijn gemaakt door verschillende kleurenfilters, en met een speciale reden (nl. achtergrond sterren en -stelsels mede scherp in beeld brengen) niet exact de komeet volgend — vandaar de korte streepjes als je samengestelde foto extreem opblaast, zoals hier is gebeurd.

In onderstaande link wordt uitgelegd hoe de samengestelde foto door Hubble is gemaakt:

http://hubblesite.org/hubble_discoveries/comet_ison/blogs/making-hubble-s-color-image-of-comet-ison

Ik heb indertijd in het programma Starry Night Pro zelf gekeken hoe de schijnbare beweging van ISON er vanaf de Hubble telescoop uitziet en dan zie je inderdaad een soort golfbeweging, dus de verklaring op de AstroBlog-site klopt wat dat aangaat. Ondertussen stromen foto’s van ECHTE amateurastronomen binnen en heus: ISON is een “gewone” komeet, zie bijv.:

http://spaceweathergallery.com/index.php?title=ison

S0M30N3
S0M30N3
10 jaren geleden

Laat het nou gewoon komen, dan zien we wel wat het is. Speculeren wordt ik zo ziek van, zien het vanzelf wel. Als er daadwerkelijk iets is, dat richting aarde komt.

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

[“Dit is een groot schip dat wordt bestuurd door de Galactische Federatie,” schrijft hij.]

De eerste vraag die een kritisch denkend mens dan stelt is: hoe weet jij dat het een groot schip is, en aangenomen dat het zo is, hoe weet je wie er achter het stuur zit?

Als ik ook een duit in het zakje mag doen: het is een komeet en er zal helemaal niks bijzonders gebeuren.

Geen ascentie, geen event, geen disclosure, geen niburu, alleen een lichtgevende stip in de lucht.

bumblebee
bumblebee
10 jaren geleden

en waarom zou zo’n schip in een voorspelbare eliptische vorm aan komen vliegen?

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x