Archeologie

Zahi Hawass ontslagen te midden van ontdekkingen Gizeh

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is iets gaande in de Grote Piramide en er wordt inmiddels druk op het internet gespeculeerd wat het zou kunnen zijn.

Bekend is geworden dat de Egyptische minister van Oudheden Zahi Hawass op zondag na maanden van felle kritiek is ontslagen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Hij was de Mubarak van de oudheden,” zei activiste en archeologe Nora Shalaby tegenover de Associated Press. “Hij deed alsof hij alle oudheden bezat en niets toebehoorde aan het volk van Egypte.”

“Hij is gecreëerd door de media,” zei Abdel-Halim Abdel-Nour, voorzitter van de Vereniging van Egyptische Archeologen. Hij voegde toe dat velen hebben gedemonstreerd tegen Hawass, niet alleen op Facebook maar ook op het Tahrirplein.

Hawass is vervangen door Abdel-Fattah el-Banna, een restauratie professor. Hij was veelvuldig aanwezig tijdens de protesten op het Tahrirplein in Egypte die leidden tot de afzetting van dictator Hosni Mubarak.

Onlangs kwam het bericht naar buiten dat vreemde rode hiërogliefen waren gevonden op de vloer en de muren van een geheime kamer in de piramide van Cheops. De kamer sluit aan op een tunnel, maar wat zich in die tunnel bevindt en waar deze naartoe leidt is geheim.

De tunnel is onderzocht door een camerarobot. De robot heeft vastgesteld dat de tunnel naar een deur leidt. De geheime tunnel is onderdeel van de vier bekende geheime tunnels die vanaf de koningskamer en de koninginnekamer lopen. Het doel van de tunnels is vooralsnog onbekend.

Osiris

De gevonden hiërogliefen zijn onbekend en kunnen niet worden ontcijferd. Alhoewel egyptologen beweren dat de piramide is gebouwd door farao Cheops of Choefoe (een Egyptenaar), kunnen ze de hiërogliefen in de piramide niet ontcijferen. De symbolen komen niet overeen met de hiërogliefen die bij egyptologen bekend zijn.

104242 latest images of great pyramid s chambers of secrets by a robotOmdat het graf van Osiris is gevonden in een ‘geheime’ ondergrondse tombe op enkele meters van de Grote Piramide (gemarkeerd door de ster Deneb in het sterrenbeeld Zwaan), is het mogelijk dat de piramide niet door Cheops werd gebouwd maar door Osiris. Wanneer dit waarheid blijkt te zijn, is het ook geen mythe meer dat Osiris en zijn familie (Ra, Isis, Thoth en Seth) van een andere planeet kwamen. Mogelijk zijn de markeringen in de taal van Osiris geschreven.

In 2010 werd de tombe van Osiris gevonden en dit liep synchroon met de ontdekking door NASA-satellieten van een grote verzameling begraven piramiden op het Gizeh Plateau.

Toen de tombe van Osiris was gevonden werden gelijk opvallende maatregelen genomen. Dr. Zahi Hawass gaf opdracht tot de bouw van een muur rond het complex. Deze muur zou de piramiden moeten beschermen tegen vernielingen. Verschillende bronnen hebben gemeld dat zowel het Amerikaanse als het Egyptische leger aanwezig waren om het complex te bewaken.

Djedi

Waarom maakt de NASA satellietfoto’s van het Gizeh Plateau? Dit is namelijk al eerder gedaan. Wanneer de ontwikkelingen en ontdekkingen op een rij worden gezet vormt zich een interessant patroon.

De tombe van Osiris wordt gevonden, de sarcofaag van Osiris wordt geopend maar er wordt geen foto van de inhoud vrijgegeven, Dr. Hawass stelt dat de sarcofaag leeg is, het leger wordt ingeroepen om de vindplaats veilig te stellen, er wordt opdracht gegeven een muur om het complex te bouwen, NASA-satellieten worden ingezet om het gebied te scannen, 17 piramiden worden ontdekt, hiërogliefen worden gevonden in de Grote Piramide die experts niet kunnen ontcijferen.

Het lijkt er dus op dat er iets groots is ontdekt op het Gizeh Plateau. De robot die de onbekende hiërogliefen heeft gefotografeerd heet Djedi. Djedi is de naam van een oude Egyptische magiër uit de tijd van Cheops. De Jedi zijn een ridderorde uit de populaire filmsaga Star Wars.

In 2009 nodigde Hawass George Lucas uit om hem in Egypte te bezoeken en de ‘echte Indiana Jones’ te ontmoeten, aldus het Egyptische magazine Enigma.

Nog altijd demonsteren miljoenen Egyptenaren die van mening zijn dat de omwenteling in het land veel te langzaam gaat. Ze protesteren onder meer tegen het trage proces tegen Mubarak en zijn trawanten.

Bronnen: Washingtonpost.com en Ufodigest.com

Verwante artikelen:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
11 jaren geleden

hieruit kun je duidelijk vaststellen dat er meer is tussen hemel en aarde .als er ook al amerikaanse soldaten bij deze piramide rondlopen en dat de amerikaanse regering hier dus ook al al foto,s van heeft via een satalied vind ik zeer bevreemd !

erik
erik
11 jaren geleden

Ben benieuwd wat er gebeurd. helaas weten we te weinig en komt er weinig door bij de mainstream media. achjha, rupert murdoch heeft dan ook wel erg veel in zijn macht. de priamide van gizeh staat in lijn met het het sterrebeeld orion. dit patroon is ook afgebeeld op het gizeh plateau en op mars staan dan ook weer priramides. we wachten af. maar 21 12 zal er niks gebeuren. het schijnt wel zo te zijn dat de enorme waterstroom ( er zitten tunnels onder die onderwaterstonden ) dat de stroom voor bepaalde resonantie zorgt dat wanneer men in de koningstombe lag men aan het mediteren was. en dat de tombes dan ook niet alleen waren gemaakt als graftombe.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x