Mens en Dier

Zeldzaam zeedier bestaat uit duizenden klonen (video)

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Australische duikers hebben voor de kust van Tasmanië een zeldzaam zeedier vastgelegd op camera: de Pyrostremma spinosum of pyrosoom.

Het wezen, dat wel 30 meter lang kan worden, is zo zeldzaam dat het ook wel de ‘Eenhoorn van de Zee’ wordt genoemd.

Zijn holle, doorzichtige, cylindervormige lichaam bestaat uit duizenden piepkleine klonen die zoöiden worden genoemd. Ze zuigen water op en voeden zich met plankton voordat het gefilterde water weer naar buiten wordt gepompt.

De zoöiden zijn met elkaar verbonden door middel van weefsel en bewegen als één organisme in de buisvormige structuur. Elke zoöide is slechts enkele millimeters groot.

De dieren komen voor in de pelagische zone, het gedeelte van de zeeën en oceanen dat van de kust en zeebodem verwijderd is. Ze worden zelden gezien en het zijn eigenlijk alleen duikers die een glimp van de gigantische wezens kunnen opvangen.

Bron: Deepseanews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
9 jaren geleden

Lijkt een beetje op die slurfachtige dingen die ze in de in de lucht hebben gefotografeerd en gefilmd.

charlino
charlino
9 jaren geleden

Echt zoiets een keer in de egeische zee gezien en wist niet wat het was, dacht aan een massale streng van eieren zoiets, toen ik het later vertelde keek iedereen me ongelovig aan. Nu na zoveel jaren weet ik zeker dat het niet door de Ouzo kwam.

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Hadden ze een tijd terug ook al niet zo’n dier ontdekt bij een boortoren in zee? Of was dat een ander dier? Leek in eerste instantie wel op een stuk plastic, ofzo..

padja
padja
9 jaren geleden

Nessie?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x