Archeologie

Zingende mummie gevonden in Vallei der Koningen

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ze zong in de negende eeuw voor Christus voor de god Amon en nu ligt ze in een zwarte houten grafkist in de Vallei der Koningen.

Volgens een felgekleurde inscriptie in het graf was deze 3.000 jaar oude mummie Nehemes-Bastet, een zangeres voor Amon en de dochter van een priester in Karnak, nabij Luxor, waar de tombe is gevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het is voor het eerst dat een mummie is gevonden in de vallei, waar Toetanchamon begraven werd, die niet wordt geassocieerd met oude Egyptische koninklijke families.

Archeologen ontdekten de mummie nadat ze op 25 januari vorig jaar, rond het begin van de Egyptische revolutie, sporen van de tombe vonden.

Ouder graf

“Vanwege de opstand werd de tombe gelijk voorzien van een ijzeren deur,” schrijft Susanne Bickel van de Universiteit van Basel in Zwitserland in haar verslag over de ontdekking. Het team keerde deze maand terug om te onthullen wat zich in de tombe bevond.

De tombe heeft slechts één kamer en bevat een enkele sarcofaag die voorzien is van gele hiërogliefen en decoraties. De onderzoekers denken dat een meter onder de tombe zelfs nog een ouder graf uit de 15e eeuw voor Christus verborgen ligt.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x