Buitenaards

Zoeken naar buitenaardse objecten op de Maan

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Online vrijwilligers kunnen via een ‘citizen science’-project aan de hand van foto’s van de Maan naar buitenaardse technologieën gaan speuren.

Honderdduizenden afbeeldingen van de Maan worden onderzocht op tekenen van bezoek door buitenaardsen als de plannen van wetenschappers doorgang zullen vinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Professoren Paul Davies en Robert Wagner van de Arizona State University stellen dat foto’s van het maanoppervlak en andere informatie die is verzameld door wetenschappers voor hun onderzoek moeten worden onderzocht op tekenen van buitenaardse interventie.

In een artikel in het tijdschrift Acta Astronautica stellen de wetenschappers voor om een speurtocht te starten naar mogelijke buitenaardse voorwerpen of bouwwerken op de Maan.

De onderzoekers richten hun aandacht vooral op de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) die sinds 2009 ongeveer een kwart van het maanoppervlak in kaart heeft gebracht. Zo hebben ze reeds de landingsplaatsen van de Apollo en alle onbemande sondes van de NASA en de Sovjets gevonden.

Er zijn inmiddels 340.000 foto’s van de LRO openbaar gemaakt maar dat aantal zal naar verwachting snel stijgen naar een miljoen. Het is onbegonnen werk om de foto’s met een klein team handmatig te analyseren, aldus de wetenschappers.

De gedachte achter het voorstel is dat tekenen van buitenaardse activiteit op de Maan miljoenen jaren zichtbaar kunnen blijven omdat het maanoppervlak geologisch inactief is en zeer langzaam verandert.

Een bewust achtergelaten boodschap zou het gemakkelijkst zijn. De wetenschappers denken aan een mogelijke capsule in een grote inslagkrater zoals Tycho. Daarnaast willen ze onderzoeken of er sporen van buitenaardse bases zijn in de lavatunnels onder het maanoppervlak. “Dezelfde eigenschappen die lavatunnels aantrekkelijk maken als habitat impliceren dat artefacten die er zijn achtergelaten nagenoeg oneindig blijven bestaan,” besluiten de onderzoekers.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x