Gezondheid

Zoetstoffen zorgen juist voor extra kilo’s en veroorzaken hartziekten. Dit onderzoek bewijst het

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We doen caloriearme zoetstoffen – zoals aspartaam (E951), sucralose (E955), sacharine (E954) of stevia (E960) – in onze warme dranken om niet aan te komen.

Maar ze kunnen precies het tegenovergestelde doen als we ze gedurende langere tijd gebruiken. En ze zorgen niet alleen voor extra kilo’s, maar verhogen ook het risico op diabetes, een hoge bloeddruk en hartziekten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bovendien kunnen ze van invloed zijn op onze stofwisseling, darmbacteriën en eetlust, aldus onderzoekers van de Universiteit van Manitoba.

Juist toenamen

De onderzoekers keken nogmaals naar de resultaten van 37 studies die de gezondheid registreerden van meer dan 40.000 mensen die zoetstoffen gebruikten.

Deze mensen verloren geen gewicht, en de langer durende studies – die deelnemers tot wel 10 jaar volgden – lieten zien dat zij juist toenamen in gewicht.

Zij hadden ook meer kans op obesitas, een hoge bloeddruk, diabetes, hartziekten en andere gezondheidsklachten in vergelijking met mensen die geen zoetstoffen gebruikten.

Verbazingwekkend

Hoewel miljoenen mensen iedere dag caloriearme zoetstoffen gebruiken, is het verbazingwekkend hoe weinig onderzoek er is gedaan naar hun veiligheid en het vermogen om slank te blijven en bij caloriearm zoetstofgebruik is het helemaal niet onderzocht, aldus hoofdonderzoeker Ryan Zarychanski.

Mensen zouden zoetstoffen op zijn minst met terughoudendheid moeten gebruiken – of helemaal niet – totdat er meer onderzoek naar gedaan is, stellen de onderzoekers.

Zwangerschap

Ondertussen gaan de wetenschappers ook kijken naar de impact die kunstmatige zoetstoffen kunnen hebben op het ongeboren kind als vrouwen ze gebruiken tijdens de zwangerschap.

Het onderzoek is verschenen in het Canadian Medical Association Journal.

Foto: Rama Wikimedia Commons

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Lee
Lee
6 jaren geleden

‘aldus onderzoekers van de Universiteit van Manitoba’

Klinkt mij niet echt overtuigend. Ik ben er zelf van overtuigd dat stevia druppels niet slecht voor je zijn mits je de goede soort gebruikt en met mate.

Lucie
Lucie
6 jaren geleden

Die zoetstoffen zijn heel bewust gecreëerd door de elite,zij weten dondersgoed hoe die rotzooi werkt.
Ze zijn niet bedacht om de mens gezond te houden maar om juist ziek te maken.
Daarom moet de mens veel bewuster zijn over wat te eten.
Vertrouw nooit op dingen die door de media wordt aangeprezen,juist dat is slecht voor je.

exegese
exegese
6 jaren geleden

@Lee, stevia is inderdaad de minst slechte onder de kwaden, neemt niet weg dat het lichaam nog steeds misleid wordt door de zoete smaak en zich prepareert om de suiker te verwerken die het om die reden verwacht binnen te krijgen. Daar schijnt het mis te gaan.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x