Homepagina » UFO Database Archief » Zutphen 4 juni – Sterachtige objecten vormen verschillende formaties

Zutphen 4 juni – Sterachtige objecten vormen verschillende formaties

Eergisteravond, 4 juni ’10 om 20.30 uur, heb ik plusm. een half uur bewegende ‘als ster-lichtjes’ fenomenen waargenomen.

Mijn vrouw en ik zaten buiten in de tuin (oostelijke hemel); zij ziet hoog in de lucht (iets naar het noorden) een net zichtbaar ‘sterretje’ in de blauwe lucht, met een dalende zon in het westen. Ik beweerde haar dat in (nog) daglicht geen ster kan worden waargenomen, behalve ‘s avonds of ‘s morgens Venus, ri. horizon in het Westen, dan wel in het Oosten.

Met een verrekijker zag ik daarop dit sterretje en ontdekte in het zelfde gezichtsveld van de verrekijker nog één, vermoedde en nam waar dat deze twee zich naar elkaar toe bewogen; beide veranderden van positie. Na een kwartier ontdekte ik in de omgeving (hoog en ri. oost) meerdere eendere heldere ‘sterretjes’, die schitterden (allicht door de lage zon), iets rood, oranje kleurden. Ik telde er gelijk zes bijeen, twee dicht bij elkaar en die vlot dichter bij elkaar kwamen en met nog twee ‘sterretjes’ tijdelijk een vierhoek vormden. In het gezichtsveld van de verrekijker zag ik ook drie ‘sterretjes’ die op dat moment een prachtig kleine driehoek vormden: het bovenste ‘sterretje’ zakte vlot naar beneden, vormde dan een rechte lijn met de andere twee ‘sterretjes’ en bewoog zich daarop nog verder naar beneden.

Dan weer waren de eerst ontdekte ‘sterretjes’ verdwenen (?), kon ik ook de andere niet weer vinden, tot op een andere positie enige zich lieten waarnemen; steeds langzaam van positie veranderend (zwevend van elkaar af, of naar elkaar toe). Positie steeds redelijk recht boven mij: iets oostelijk, bewegend naar het zuiden. Ondanks dat ik met de verrekijker het gehele oostelijk halfrond aftastte, ontdekte ik geen andere op andere posities.

Lucht: helder blauw, één blijvende wazige uitwaaierende (vliegtuig) condens streep zichtbaar aan de hemel: wat ook ongeveer de positie van de bewegende ‘sterretjes’ was. Gelijkertijd was er veel vliegtuig verkeer in de lucht: vliegtuigen trokken wel strepen, maar losten gelijk op.

Ik geef U deze waarneming door, omdat ik deze niet plaatsen kan.

Ik neem doorgaans altijd de (avond/nacht) de hemel waar: vaak ontdek en herken duidelijk satellieten i.t.m. vliegtuigen, planeten en speurde eens naar Venus in het daglicht, toen ik haar positie ongeveer wist en nam deze met een verrekijker waar in de blauwe lucht (!).
Jaren geleden, met vakantie in Israël in de Negev woestijn, zagen mijn vrouw en ik enige, zich snel veranderende en bewegende lichten (roodachtig) aan de avond horizon: bewegingen, die vliegtuigen niet (kunnen) maken. Hiervan heb ik nooit melding gemaakt; weet iets onverklaarbaars te hebben gezien.

J.V.
Zutphen

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronacrisis

Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

pensioen

Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op ...

>