UFO Database Archief

Zutphen 4 juni – Sterachtige objecten vormen verschillende formaties

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eergisteravond, 4 juni ’10 om 20.30 uur, heb ik plusm. een half uur bewegende ‘als ster-lichtjes’ fenomenen waargenomen.

Mijn vrouw en ik zaten buiten in de tuin (oostelijke hemel); zij ziet hoog in de lucht (iets naar het noorden) een net zichtbaar ‘sterretje’ in de blauwe lucht, met een dalende zon in het westen. Ik beweerde haar dat in (nog) daglicht geen ster kan worden waargenomen, behalve ’s avonds of ’s morgens Venus, ri. horizon in het Westen, dan wel in het Oosten.

Met een verrekijker zag ik daarop dit sterretje en ontdekte in het zelfde gezichtsveld van de verrekijker nog één, vermoedde en nam waar dat deze twee zich naar elkaar toe bewogen; beide veranderden van positie. Na een kwartier ontdekte ik in de omgeving (hoog en ri. oost) meerdere eendere heldere ‘sterretjes’, die schitterden (allicht door de lage zon), iets rood, oranje kleurden. Ik telde er gelijk zes bijeen, twee dicht bij elkaar en die vlot dichter bij elkaar kwamen en met nog twee ‘sterretjes’ tijdelijk een vierhoek vormden. In het gezichtsveld van de verrekijker zag ik ook drie ‘sterretjes’ die op dat moment een prachtig kleine driehoek vormden: het bovenste ‘sterretje’ zakte vlot naar beneden, vormde dan een rechte lijn met de andere twee ‘sterretjes’ en bewoog zich daarop nog verder naar beneden.

Dan weer waren de eerst ontdekte ‘sterretjes’ verdwenen (?), kon ik ook de andere niet weer vinden, tot op een andere positie enige zich lieten waarnemen; steeds langzaam van positie veranderend (zwevend van elkaar af, of naar elkaar toe). Positie steeds redelijk recht boven mij: iets oostelijk, bewegend naar het zuiden. Ondanks dat ik met de verrekijker het gehele oostelijk halfrond aftastte, ontdekte ik geen andere op andere posities.

Lucht: helder blauw, één blijvende wazige uitwaaierende (vliegtuig) condens streep zichtbaar aan de hemel: wat ook ongeveer de positie van de bewegende ‘sterretjes’ was. Gelijkertijd was er veel vliegtuig verkeer in de lucht: vliegtuigen trokken wel strepen, maar losten gelijk op.

Ik geef U deze waarneming door, omdat ik deze niet plaatsen kan.

Ik neem doorgaans altijd de (avond/nacht) de hemel waar: vaak ontdek en herken duidelijk satellieten i.t.m. vliegtuigen, planeten en speurde eens naar Venus in het daglicht, toen ik haar positie ongeveer wist en nam deze met een verrekijker waar in de blauwe lucht (!).
Jaren geleden, met vakantie in Israël in de Negev woestijn, zagen mijn vrouw en ik enige, zich snel veranderende en bewegende lichten (roodachtig) aan de avond horizon: bewegingen, die vliegtuigen niet (kunnen) maken. Hiervan heb ik nooit melding gemaakt; weet iets onverklaarbaars te hebben gezien.

J.V.
Zutphen

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x