Natuur en Milieu

Professor natuurkunde: “Global warming is de grootste pseudowetenschappelijke fraude die ik ooit heb gezien”

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op internet is momenteel veel aandacht voor een ontslagbrief die emeritus hoogleraar Harold Lewis enkele jaren geleden kort voor zijn dood stuurde naar de voorzitter van de American Physical Society (APS), het grootste wetenschappelijke genootschap van natuurkundigen ter wereld.

In de brief schrijft Lewis dat hij 67 jaar geleden lid is geworden van het genootschap, toen het nog niet onderhevig was aan corruptie, iets waar president Eisenhower al voor waarschuwde. Toen Lewis lid werd, waren er nog maar weinig natuurkundigen die zich lieten leiden door geld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Lewis schrijft dat we vandaag de dag in een heel andere wereld leven. Onderzoek wordt gedaan om geld binnen te halen en grote namen zijn van het toneel verdwenen. Het geld wordt gebruikt om banen te scheppen en vervolgens nog meer geld te genereren. Lewis was in eerste instantie trots om lid van de APS te zijn, maar die trots werd langzaam maar zeker omgezet in schaamte. Hij zag zich dan ook genoodzaakt om zijn ontslag in te dienen.

Climategate

Professor natuurkunde: "Global warming is de grootste pseudowetenschappelijke fraude die ik ooit heb gezien"
Harold Lewis

Veel wetenschappers zijn volgens Lewis corrupt geworden door global warming, een fenomeen dat hij omschrijft als de grootste pseudowetenschappelijke fraude die hij in zijn lange leven heeft gezien. Het is een industrie geworden waar vele biljoenen euro’s in omgaan. Hij roept iedereen die hieraan twijfelt op de documenten rond Climategate te lezen.

Lewis haalt in zijn ontslagbrief fel uit naar de APS. Hij schrijft dat het genootschap de corruptie heeft geaccepteerd en er zelfs in mee is gegaan. In het tweede deel van de brief geeft Lewis een aantal voorbeelden.

Een aantal leden van de APS stuurden onderling e-mails naar elkaar over dit onderwerp. De APS kaartte het probleem niet aan, maar stelde een onderzoek in om te achterhalen waar de e-mails vandaan kwamen. Tegengeluiden worden niet getolereerd, aldus Lewis.

Reisjes naar exotische eilanden

Een aantal leden dienden daarop een petitie in om het standpunt van de APS over klimaatverandering te herzien. Het was niet gemakkelijk om handtekeningen te verzamelen omdat de leden geen toegang kregen tot de ledenlijst. De APS stelde daarop een geheime onderzoeksgroep samen die nooit bijeen kwam, nooit contact opnam met de sceptici en het oorspronkelijke standpunt goedkeurde. De APS wees de petitie tot verbazing van de leden af.

Sommigen zeggen dat natuurkundigen in vergelijking met vroeger een stuk minder slim zijn. Lewis schrijft dat dit komt door het geld, precies waar Eisenhower ruim een halve eeuw geleden al voor waarschuwde. “Er gaan biljoenen euro’s in om, om nog maar te zwijgen over de faam en glorie en de vele reisjes naar exotische eilanden. De afdeling natuurkunde van de APS zou miljoenen per jaar gaan mislopen als deze bubbel zou barsten,” besluit hij zijn brief.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x