Homepagina » Buitenland » In Nederland worden feiten verdraaid en belangrijke dingen weggelaten. Ruslandkenner legt uit waarom ons beeld van Poetin niet klopt
In Nederland worden feiten verdraaid en belangrijke dingen weggelaten. Ruslandkenner legt uit waarom ons beeld van Poetin niet klopt

In Nederland worden feiten verdraaid en belangrijke dingen weggelaten. Ruslandkenner legt uit waarom ons beeld van Poetin niet klopt

Er klopt weinig van het algemene beeld dat wij in het Westen van Rusland hebben, en daar zijn de politiek en media voor verantwoordelijk. Dat stelt Ruslandkenner Marie-Thérèse ter Haar, oprichter van de Rusland & Oost-Europa Academie.

“Wij in het Westen vinden Poetin maar niks,” zegt ze in gesprek met Novini. “Maar de grote meerderheid van de Russen loopt met hem weg. Die kunnen toch niet allemaal gek zijn?”

Volgens Ter Haar worden in Nederland feiten verdraaid en belangrijke zaken weggelaten. “Er is sprake van stemmingmakerij en zelden wordt een spreker aan het woord gelaten die de zaak van een andere kant belicht.”

Alleenheerschappij

Ze merkt op dat het vooral hardliners zijn die een podium krijgen in de media, zoals NAVO-secretarissen en betweterige politici die zelf nog nooit in Rusland zijn geweest.

“Wij zijn zelf het slachtoffer van de grootste zelfcensuur in de westerse media sinds de Tweede Wereldoorlog,” zegt Ter Haar, die al 30 jaar in Rusland woont.

“China en Rusland zijn opkomende machten en de VS wil die de kop indrukken omdat ze streven naar alleenheerschappij,” voegt ze toe.

Meegezogen

Ze licht toe dat ook de lobby van de Amerikaanse wapenindustrie een grote rol speelt. Die heeft er belang bij dat de spanningen tussen Oost en West in stand worden gehouden.

Daarnaast hebben de Russen geen noemenswaardige staatsschulden meer. Dit in tegenstelling tot de megaschulden van de VS en de EU.

“Wij in Nederland worden meegezogen in dat Amerikaanse verhaal van gecreëerde vijanden,” legt Ter Haar uit. “We kunnen kennelijk niet onze eigen koers bepalen.”

Gevaarlijk

Ze zegt dat ze met eigen ogen heeft gezien hoe de ngo’s van meneer George Soros mensen in Kiev opjutten om in opstand te komen tegen de Russen.

Die demonisering is in haar ogen erg gevaarlijk. De Russen keren zich steeds meer van ons af en zoeken toenadering tot China en andere niet-westerse landen.

Ze zien: in het Oosten gebeurt het. Daar liggen de economische kansen.

[Novini]
4.9 8 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Bekijk de youtubes maar ‘s met Putin die zich voor publiek in een zaal door verslaggevers laat interviewen. Die man is van een totaal ander kaliber dan degenen die hem willen demoniseren. De manier waarop hij die warmongering, holier-than-thou-idioten van CNN/CBS enz. voor paal zet door te vragen of ze wel goed bij hun hoofd zijn (en vervolgens uitlegt waarom hun vraag onzinnig is).. priceless.

Dit is er een van: https://www.youtube.com/watch?v=uwWMaJJ_MSg&t=4s

Marcel
Marcel
Reactie op  Marcel
3 jaren geleden

Deze is beter, hier zet ie die irritante zuigbitch Megan Kelly op haar nummer.

https://www.youtube.com/watch?v=X-H5BXyfbwk

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

Ook worden ďe feiten van de Christus van de Nieuwe Tijd en zijn werken hier in Nederland verdraaid.

Jaya
Jaya
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Het zijn zelfgenoegzame zakken hier in Nederland.

Frans
Frans
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Als de westerse wereldleiders steeds nog de oude spoken van het oude roomse rechtssysteem laten meedoen , als de westerse leiders nog steeds de religies op oude wijze laten gelden ; gebeurt er vooralsnog niets vernieuwends.
Oude , zeer oude dingen uit zeer oude rechts- en religiesystemen die duidelijk met een wrede onderdrukking hadden te maken, als daarvan nog resten rondwaren in ons rechtssysteem en geloofssysteem,religie dan zijn dat ongrijpbare Spoken geworden.
Dan krijg je een decadente wereld die vanzelf vervalt in een wereld die menigeen verafschuwd.
Je krijgt dan een mechanistische wereld. Een zombiewereld. Een wereld waarin aan onze kinderen niet meer het vrije denken wordt geleerd.
Wij krijgen dan naast de achterbankgeneratie’s ook een I-PAD generatie, (op school), direct naast een smartphone generatie. Een mechanistisch wereldbeeld laat zich gemakkelijk via deze middelen opdringen. Als je niet zelf meer denkt dan neem je automatisch ook alles aan wat je op je digi- machines tegenkomt.
Als er voor de klas enkel nog IT-ers staan. Dan kan niemand meer leren wat vrijheid is.
Of wat vrij denken is. Zelfs de filosofen van deze tijd zijn niet meer vrijdenkers. Maar nadenkers.
Waar is de Hemel gebleven in ons denken? Waar zijn de Engelen gebleven in ons denken?
Waar is de spiritualiteit gebleven in ons denken.
Wie pakt de gedachten van zijn Engel nog op die worden ingefluisterd.?
Wie?

Hansz Pint
Hansz Pint
Reactie op  Frans
3 jaren geleden

2000 jaar `geleden`…. zei de keizer tegen de paus;
Hou jij ze DOM… dan hou ik ze ARM…
En dat fantastische werkend spelletje…. werkt nog immer door. (voor `de herders`…)
Verder vind ik dat er wel een `tijdgeest` werkzaam is, en dat die een functie heeft.
Evolutionair gezien zou je kunnen zeggen dat we soms een stapje voorwaarts maken en soms een stapje terug, wellicht zou je ook het woord `stapje`kunnen vervangen door `sprong`…
Survival of the fittest, of; het recht van de sterkste… neem ik ook wel eens mee in Mijn overpeinzingen.

Bewust
Bewust
3 jaren geleden

Ik erger me al jaren mateloos aan de leugenpropaganda tegen Poetin , een van de weinige wereldleiders die er is voor het volk .En hij doet het verbazingwekkend goed ! Geen chemtrails ,Monsanto eruit geknikkerd , biologisch eten . Dat kun je van Rutte niet zeggen . Helaas liggen we hier in NL aan de leiband van de Cabal en consorten . Vuillakken zijn het !
Maar waar ik me des te meer aan erger , is het gemak waarmee de bevolking meegaat met deze door de MSM verspreide baarlijke nonsens omtrent Poetin . Alsof we nog steeds niet zelf kunnen denken . Als een kudde Zombies gedraagt de meerderheid zich , ook in NL . Je kunt geen normaal positief geluid laten horen over Poetin , of je ligt eruit . Zelfs in eigen vertrouwde kringen . De mind-control doet goed zijn best ……

Robert
Robert
Reactie op  Bewust
3 jaren geleden

Poetin als gecreëerde vijand, net als de moslims.

Wie nog steeds denkt dat dat niet klopt, zie het BBC drieluik ‘The Power of Nightmares’ waarin de strategie van de neo-cons (of course) in de jaren ’60 het verval van de USA in decadentie (bv twistdansen en Cadillac-rijden, m.a.w. vrede) moest voorkomen om een ‘grootmacht’ te blijven.

Dat kon alleen maar door een gezamelijke vijand te maken… Maar kijk het zelf.

Ingmar
Ingmar
3 jaren geleden

@marcel,
volledig mee eens, geen enkel staatshoofd laat zich zo de vragen stellen, Poetin beantwoord de vragen allemaal zelf, en hij snoerd ze allemaal de mond.
Sinds hij aan de macht is, is de welvaart in Rusland flink gestegen, natuurlijk gaat het niet makkelijk ,is natuurlijk ook een klein beetje groter dan ons kikkerlandje……..en je hebt overal tegenstanders, ook hij is zeker niet perfect. maar hij houdt van zijn land en van de Russen zelf. geen Soros, etc, die schopt die het land uit.
Ik vind het een groot leider.

Marcel
Marcel
Reactie op  Ingmar
3 jaren geleden

Helemaal mee eens Ingmar. Vooral het gegeven dat niemand perfect is. Dat is wat veel mensen vergeten. Ze maken die fictieve scheiding tussen goed en kwaad, alsof iedereen 100% aan een van beide kanten staat. Qua intenties zal dat wel moeten, maar verder, qua karakter en de mogelijkheid om soms fouten te maken.. we moeten het met onszelf, echte mensen doen.

Ik heb bij Putin ook altijd een heel goed gevoel. Ook zo’n fenomeen dat ik niet kan begrijpen, hoe mensen de gezichten en de gezichtsuitdrukkingen van publieke figuren niet kunnen lezen. Schoolvoorbeeld Dick Cheney, wat een psychiatrisch geval.. al weet je niks van hem en zie je alleen zijn foto.. overduidelijk.
Zet Putin, of Donald Trump naast Nancy Pelosi.. De uitstraling, het is niet te verbergen..

Remco
Remco
Reactie op  Ingmar
3 jaren geleden

Hij snoerT ze de mond.

Frans2
Frans2
Reactie op  Remco
3 jaren geleden

[ Hij snoerT ze de mond. ]

Precies!
“Oppositie voeren in Rusland is gevaarlijker dan ooit. Activisten worden aangevallen of gedood. Vandaag stierf oppositiepoliticus Aleksej Stroganov aan zijn verwondingen.”
https://www.trouw.nl/democratie/in-rusland-wordt-het-politieke-klimaat-steeds-grimmiger~aa234159/

Hawks
Hawks
Reactie op  Ingmar
3 jaren geleden

Ik citeer: ‘Sinds hij aan de macht is, is de welvaart in Rusland flink gestegen, …’ Ben even aan het rondkijken geslagen, maar ik vind hier tegenstrijdige berichten over. Wat ik voornamelijk lees is dat de armoede flink is toegenomen, en daar zijn de boycotten slechts deels debet aan. Kan je mij helpen aan bronnen die je claim onderbouwen?

Peter
Peter
Reactie op  Ingmar
3 jaren geleden

En dat alles wat oppositie voert stelselmatig (mond)dood wordt gemaakt in het homofobe Rusland doet er natuurlijk niet toe. Net zo min als het feit dat Rusland barst van de delfstoffen waar de bevolking i.t.t. de olicharchen kliek rond Putin nauwelijks van profiteert. Ex-spion en ex-hoofd van de geheime dienst Putin is een lieverd, de goedheid zelve..

Patrick S.
Patrick S.
3 jaren geleden

Geef mij maar 10 Putin’s dan 1 mark Rutte.

Ayla Anna
Ayla Anna
3 jaren geleden

Ik vind Poetin geweldig, wil hem wel ruilen voor Rutte

Peter
Peter
Reactie op  Ayla Anna
3 jaren geleden

Dan verhuis je toch.

Peter
Peter
3 jaren geleden

Je kan zeggen van de man wat je maar wilt,maar op wereldpolitiekniveau,is hij nog de enige enigszins stabiele factor.
Dit in tegenstelling tot de psychopaat Erdogan, de veelal liegende ruggegraatloze tuinslang Rutte, en de tot nog toe onberekenbare Trump.
Tel uit je winst.

faya
faya
3 jaren geleden

Zo onberekenbaar is Trump niet, ik herken dat wel dat hij af en toe door een hoepeltje moet springen, een beetje aan die dominante dombo’s toegeven, want het blijven gevaarlijke gekken die serieus denken dat ze boven alles en iedereen staan.
ZIJ wijzen aan wie waar gaat zitten.
Een visie zo krom als een hoepel maar dan toch eisen ze blinde gehoorzaamheid.
Een beetje inschikkelijk lijken dus, al is het maar voor de uiterlijke schijn, dat spel lijkt Trump te spelen.
Ja en amen tegen ze zeggen, net doen of je gek bent, net doen of je gaat doen wat ze zeggen wat je moet doen, ze in de msm gewoon laten lallen, hoe geloofwaardig denken ze zelf nog dat ze zijn? en vervolgens gewoon zijn eigen gang gaan.
Dat hele criminele netwerk is inmiddels opgerold en daar ging de focus naar uit, hij heeft zich nooit af laten leiden door ze en daar ligt zijn kracht.

Marcel
Marcel
Reactie op  faya
3 jaren geleden

Die media krijgen er ook van langs Faya, als ik de berichten zo volg. Het Fisa-memo was het begin maar alle zooi komt boven water. Duurt even, maar dan heb je ook wat 😉

faya
faya
3 jaren geleden

Gisteren in het NRC, die ik gisteren toevallig op straat zag liggen en mee heb genomen
Joop van den Ende: ”Ik voel me een beetje vies gemaakt.”
Het staat er echt…

De 65 miljoen die hij de laatste jaren via zijn stichting aan goede doelen schonk, zou vooral naar bedrijven zijn gegaan waar hij zelf, familie of zakenpartners bij betrokken waren aldus het NRC.
Hij vergeet dat hij aan de wieg stond van het vies maken van de bevolking, met zijn ranzige debiliserende onderbuik programma’s die dag en nacht doorgingen en waar hij zijn zakken goed mee gevuld heeft.
De mensheid moest afgestompt worden en dat kon hij.
Het van de daken schreeuwen om maar vooral te kijken naar al die onzin was hij ook goed in, hoewel hij het zelf geloof ik als kunst en cultuur ziet.
Of zou hij bedoelen dat het een kunst is om een cultuur te scheppen waar de mensheid volledig gedebiliseerd en gedrogeerd is?
En dat houdt ook in, mensen vies maken die tegen zo’n regime in opstand komen.
Maar nu voelt HIJ zich ineens een beetje vies gemaakt.
Kan gebeuren.

Pieter Gelens
Pieter Gelens
2 maanden geleden

Rusland verdient een belangrijke positie in deze wereld. Rusland zal onze redder worden en de deepstate hopelijk vernietigen. Die deepstate die op de achtergrond al jarenlang deze angst truc heeft voorbereid en hiervoor een grote groep harteloze meelopers financiert. Onze Russische buren komen een handje toesteken om de mensheid te redden van de psychopaten.

x

Check Also

prinses

Prinses Michael van Kent (76) ziek door bloedproppen na coronavaccinatie: ‘Verontrustend’

Prinses Michael van Kent is al een ...

audit

Audit in Arizona brengt ‘grote verschillen’ aan het licht, Biden heeft ‘waarschijnlijk niet gewonnen’

De audit die momenteel plaatsvindt in Maricopa ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x