Buitenland

In Nederland worden feiten verdraaid en belangrijke dingen weggelaten. Ruslandkenner legt uit waarom ons beeld van Poetin niet klopt

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er klopt weinig van het algemene beeld dat wij in het Westen van Rusland hebben, en daar zijn de politiek en media voor verantwoordelijk. Dat stelt Ruslandkenner Marie-Thérèse ter Haar, oprichter van de Rusland & Oost-Europa Academie.

“Wij in het Westen vinden Poetin maar niks,” zegt ze in gesprek met Novini. “Maar de grote meerderheid van de Russen loopt met hem weg. Die kunnen toch niet allemaal gek zijn?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Volgens Ter Haar worden in Nederland feiten verdraaid en belangrijke zaken weggelaten. “Er is sprake van stemmingmakerij en zelden wordt een spreker aan het woord gelaten die de zaak van een andere kant belicht.”

Alleenheerschappij

Ze merkt op dat het vooral hardliners zijn die een podium krijgen in de media, zoals NAVO-secretarissen en betweterige politici die zelf nog nooit in Rusland zijn geweest.

“Wij zijn zelf het slachtoffer van de grootste zelfcensuur in de westerse media sinds de Tweede Wereldoorlog,” zegt Ter Haar, die al 30 jaar in Rusland woont.

“China en Rusland zijn opkomende machten en de VS wil die de kop indrukken omdat ze streven naar alleenheerschappij,” voegt ze toe.

Meegezogen

Ze licht toe dat ook de lobby van de Amerikaanse wapenindustrie een grote rol speelt. Die heeft er belang bij dat de spanningen tussen Oost en West in stand worden gehouden.

Daarnaast hebben de Russen geen noemenswaardige staatsschulden meer. Dit in tegenstelling tot de megaschulden van de VS en de EU.

“Wij in Nederland worden meegezogen in dat Amerikaanse verhaal van gecreëerde vijanden,” legt Ter Haar uit. “We kunnen kennelijk niet onze eigen koers bepalen.”

Gevaarlijk

Ze zegt dat ze met eigen ogen heeft gezien hoe de ngo’s van meneer George Soros mensen in Kiev opjutten om in opstand te komen tegen de Russen.

Die demonisering is in haar ogen erg gevaarlijk. De Russen keren zich steeds meer van ons af en zoeken toenadering tot China en andere niet-westerse landen.

Ze zien: in het Oosten gebeurt het. Daar liggen de economische kansen.

[Novini]

4.9 10 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
6 jaren geleden

Bekijk de youtubes maar ’s met Putin die zich voor publiek in een zaal door verslaggevers laat interviewen. Die man is van een totaal ander kaliber dan degenen die hem willen demoniseren. De manier waarop hij die warmongering, holier-than-thou-idioten van CNN/CBS enz. voor paal zet door te vragen of ze wel goed bij hun hoofd zijn (en vervolgens uitlegt waarom hun vraag onzinnig is).. priceless.

Dit is er een van: https://www.youtube.com/watch?v=uwWMaJJ_MSg&t=4s

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Ook worden ďe feiten van de Christus van de Nieuwe Tijd en zijn werken hier in Nederland verdraaid.

Bewust
Bewust
6 jaren geleden

Ik erger me al jaren mateloos aan de leugenpropaganda tegen Poetin , een van de weinige wereldleiders die er is voor het volk .En hij doet het verbazingwekkend goed ! Geen chemtrails ,Monsanto eruit geknikkerd , biologisch eten . Dat kun je van Rutte niet zeggen . Helaas liggen we hier in NL aan de leiband van de Cabal en consorten . Vuillakken zijn het !
Maar waar ik me des te meer aan erger , is het gemak waarmee de bevolking meegaat met deze door de MSM verspreide baarlijke nonsens omtrent Poetin . Alsof we nog steeds niet zelf kunnen denken . Als een kudde Zombies gedraagt de meerderheid zich , ook in NL . Je kunt geen normaal positief geluid laten horen over Poetin , of je ligt eruit . Zelfs in eigen vertrouwde kringen . De mind-control doet goed zijn best ……

Ingmar
Ingmar
6 jaren geleden

@marcel,
volledig mee eens, geen enkel staatshoofd laat zich zo de vragen stellen, Poetin beantwoord de vragen allemaal zelf, en hij snoerd ze allemaal de mond.
Sinds hij aan de macht is, is de welvaart in Rusland flink gestegen, natuurlijk gaat het niet makkelijk ,is natuurlijk ook een klein beetje groter dan ons kikkerlandje……..en je hebt overal tegenstanders, ook hij is zeker niet perfect. maar hij houdt van zijn land en van de Russen zelf. geen Soros, etc, die schopt die het land uit.
Ik vind het een groot leider.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x