Mens en Dier

We zijn niet alleen: Dolfijnen spreken universele taal

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse en Amerikaanse wetenschappers hebben dolfijnen acht objecten laten identificeren met behulp van hun sonar.

Dolfijnen in twee verschillende onderzoekscentra begrepen de woorden en leverden overtuigend bewijs dat ze een universele taal spreken.

Het team slaagde erin de dolfijnen eenvoudige en ingewikkelde zinnen te leren met werkwoorden en zelfstandige naamwoorden. “We onthulden dat dolfijnen de elementen van de menselijke taal begrijpen en dat ze zelf een complexe, visuele taal hebben,” aldus Jack Kassewitz van SpeakDolphin.

Echolocatie

Met behulp van een speciaal instrument, een zogeheten CymaScope, werd geluid zichtbaar gemaakt om beter te begrijpen hoe dolfijnen zien met geluid. Kassewitz nam echolocatiegeluiden op die dolflijnen maakten in de buurt van acht objecten, waaronder een plastic kubus, een speelgoedeend en een bloempot.

Hij ontdekte dat de gereflecteerde geluiden afbeeldingen bevatten en wanneer hij de opnames aan een dolfijn liet horen wist het dier de objecten met 86 procent nauwkeurigheid te identificeren. Dit wijst erop dat dolfijnen echolocatiegeluiden als afbeeldingen kunnen zien.

Geestesoog

Kassewitz liet de geluiden ook horen aan een dolfijn van een ander onderzoekscentrum die de objecten met dezelfde nauwkeurigheid wist te identificeren. Dit bevestigt dat dolfijnen beschikken over eenzelfde vorm van communicatie.

Sommige onderzoekers nemen aan dat dolfijnen een roofdier ‘fotograferen’ in geluid en die afbeelding vervolgens naar andere groepsleden sturen om ze te waarschuwen voor gevaar. De afbeelding van het roofdier wordt opgevangen middels het geestesoog van de andere dolfijnen.

“Ons onderzoek heeft een antwoord gegeven op de eeuwenoude vraag die nog eens werd benadrukt door Dr. Jill Tarter van het SETI-instituut: ‘zijn we alleen?’ We kunnen die vraag nu met ‘nee’ beantwoorden,” besloot Kassewitz. “De zoektocht naar niet-menselijke intelligentie in de ruimte heeft hier op Aarde resultaat opgeleverd in de elegante vorm van dolfijnen.”

{qtube vid:=Ai1dei43txg}

Bron: Wakeup-world.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x