Homepagina » Straling » 5G zal allesvernietigende gevolgen hebben voor onze vrijheid. Dit is waarom
5G zal allesvernietigende gevolgen hebben voor onze vrijheid. Dit is waarom

5G zal allesvernietigende gevolgen hebben voor onze vrijheid. Dit is waarom

Door Pieter Stuurman: Ondanks de toenemende zorgen en weerstand, wil de politiek per se 5G uitrollen. De hamvraag daarbij is natuurlijk: WAAROM?

Waarom wil de regering/overheid per se dat er 5G komt? Wat is hun belang?

Zou het ze er werkelijk om gaan dat wij sneller filmpjes kunnen downloaden? Zijn ze zo begaan met ons gemak en ons entertainment dat ze per se het beste en leukste voor ons willen? Wie dat gelooft, heeft echt al heel lang onder een steen geleefd.

De overheid is (het woord zegt het al) gepositioneerd BOVEN de bevolking. Dat betekent dat de overheid MACHT heeft over die bevolking. Macht is het vermogen het gedrag van anderen te controleren en te bepalen. Controle over de bevolking is dus het primaire belang van iedere regering en overheid. Een regering/overheid die geen controle heeft over de bevolking, heeft immers geen enkele macht. En dus geen bestaansrecht.

Om die controle te verkrijgen, te behouden en uit te breiden, worden altijd alle beschikbare middelen ingezet. Nu nieuwe technologieën in hoog tempo beschikbaar komen, zullen ze dus sowieso worden ingezet voor controledoeleinden. Omdat het KAN.

Om het gedrag van de bevolking te dicteren heb je een systeem nodig dat dit mogelijk maakt. De 5G-technologie leent zich daar bij uitstek voor. Een waterdicht elektronisch netwerk dat alles kan waarnemen en besturen, en daarmee de natte droom is van iedere bestuurder.

Het biedt de gelegenheid om ieders gedrag op individueel niveau en volautomatisch in kaart te brengen, en dwangmaatregelen te nemen op datzelfde individuele niveau. Iedere burger kan worden gecontroleerd, en persoonlijk worden bijgestuurd (lees: gedwongen) als zijn of haar gedrag onwelgevallig is.

Omdat hiervoor tot voor kort nog maar beperkte technologische mogelijkheden bestonden, is deze vorm van dicteren nog niet eerder op alomvattende schaal toegepast. Dat betekent dat wij, de bevolking, er nog geen ervaring mee hebben. Het betekent dat we nog niet beseffen welke allesvernietigende gevolgen het kan en zal hebben voor onze vrijheid.

Kennis is macht. Kennis over het gedrag van mensen is dus macht over die mensen. Hoe meer de overheid kan doordringen tot in de kleinste details van ons leven, hoe meer die overheid ons gedrag tot in diezelfde details kan afdwingen of verbieden. En dat betekent dus dat we ons doen en laten niet zelf meer kunnen bepalen.

Het vermogen jezelf te besturen, heet vrijheid. In tegenstelling tot wat de meeste mensen geloven, is iedere regering/overheid gebaat bij een zo onvrij mogelijke bevolking, want daaruit bestaat hun macht. Natuurlijk zullen regering en overheid steeds beweren dat de bevolking “vrij” is, want onvrijheden worden nu eenmaal gemakkelijker geaccepteerd door mensen die geloven “vrij” te zijn.

De grens aan de het vermogen van de overheid om door te dringen tot in de persoonlijke levenssfeer van mensen, is dus de grens aan de macht van die overheid. Die grens kennen we onder de noemer: privacy.

In het verleden hebben mensen grenzen gesteld aan overheidsbemoeienis. Dat kwam omdat die mensen door schade en schande hadden geleerd dat het zeer verstandig is om een overheid op een gezonde afstand te houden, en dus een mate van privacy te waarborgen. Tot hier en niet verder!

Om vertrouwen te kweken heeft de overheid zich decennialang betrekkelijk netjes gedragen naar de burgers, en daarmee is de perceptie van het gevaar van te veel overheidsbemoeienis geleidelijk naar de achtergrond verdwenen. Waarom zou je een organisatie die zich redelijk opstelt immers wantrouwen? Nu wordt dat gekweekte vertrouwen misbruikt om alle grenzen van overheidsbemoeienis razendsnel te slechten. Oftewel: alle privacy voor eens en voor altijd weg te nemen, gebruik makend van technologie.

Uiteraard roept die overheid voortdurend: “Maak je geen zorgen! Jullie gegevens zijn bij ons in veilige handen! Wij zorgen ervoor dat ze niet in verkeerde handen vallen!”

Het punt is: JUIST BIJ DE OVERHEID ZIJN ONZE GEGEVENS IN DE VERKEERDST DENKBARE HANDEN.

Albert Heijn kan mij geen boete geven als mijn gedrag ze niet aanstaat. De overheid wel!

Shell kan mij niet uitsluiten van zaken als ik niet precies doe wat Shell zegt. De overheid wel!

Unilever kan mij niet gevangen zetten als ik weiger voor hun producten of diensten te betalen. De overheid wel!

Multinationals kunnen geen gelegitimeerd geweld tegen mij gebruiken. De overheid wel!

Onze privacy laten beschermen door de overheid, is als je huis laten bewaken door het inbrekersgilde, of je kinderoppas rekruteren bij de pedofielenvereniging.

De bescherming die privacy biedt, IS bescherming tegen de overheid. Privacy is BEDOELD om onszelf te beschermen tegen de macht van de overheid. Hieruit is het hele begrip privacy ooit ontstaan. Door schade en schande geleerd. En, gezien het gemak waarmee de meeste mensen hun privacy momenteel laten afnemen, ook weer vergeten.

Regering en overheid willen dus per se 5G omdat het ze ongekende mogelijkheden geeft om privacy te vernietigen, en daarmee onze vrijheden. Want hun macht bestaat uit onze ONvrijheid.

Uiteraard wil men liever niet dat wij dit beseffen. En dat we niet begrijpen wat voor vernietigende gevolgen het zal hebben voor ons leven. Daarom leiden de politiek-strategen de discussie af van de essentie. Om de aandacht van het werkelijke gevaar af te leiden, stimuleren politiek en media de discussie over een secundair aspect: gezondheid.

Begrijp me niet verkeerd: gezondheid is van groot belang. En overheden hebben talloze keren bewezen dat ze hun schouders ophalen over de volksgezondheid. Maar het is de macht er niet om te doen ons zo ziek mogelijk te maken. Als de 5G-technologie slecht is voor de gezondheid, dan is dat een aspect dat op de koop wordt toegenomen, in ruil voor de machtsbelangen.

De discussie wordt dus afgeleid van de essentie (afnemen van privacy, en dus van vrijheid) en verlegd naar het (weliswaar belangrijke, maar wel secundaire) gezondheidsaspect. Door te schermen met tegenstrijdige “wetenschappelijke onderzoeken” wordt er een kwestie van mening van gemaakt. Welles-nietes dus. En zo kan het vervolgens gemakkelijk worden geïmplementeerd op basis van het secundaire criterium, terwijl de werkelijke bedoeling buiten beeld blijft. Meningen verschillen immers….

Deze politieke strategie is al zou oud als de weg naar Rome. Die strategie zie je momenteel bijvoorbeeld ook terug in de vaccinatiediscussie. Ook daar wordt de discussie richting het gezondheidsaspect gestuurd, en daarmee blijft het veel grotere gevaar, het gevaar van een overheid die ongelimiteerd toegang heeft tot de chemische privacy van ons lichaam en onze geest buiten beeld.

Natuurlijk zal niet direct na de implementatie van deze nieuwe technologie de knop omgaan. Eerst zal men ons de “voordelen” laten ervaren. Snel internet, zelfrijdende auto, nog gemakkelijker betalen, betere beveiliging tegen “criminelen”. Zodat we het omarmen, en er op korte termijn afhankelijk van worden, zonder al te veel weerstand.

Maar zelfrijdende auto’s zullen geleidelijk zelfNIETrijdende auto’s worden als we ons niet volledig gehoorzaam gedragen. Automatisch betaalsystemen zullen de mogelijkheid om zaken te kopen geleidelijk uitsluiten als we niet exact doen wat ons verteld wordt. Computergestuurde veiligheidssystemen zullen ons (zoals in China al gebeurt) geleidelijk, en individueel uitsluiten van zaken die nu vanzelfsprekend zijn. Zaken zoals reizen, communiceren, wonen, etc. Volledig automatisch en zonder mogelijkheid tot verweer: “Computer says no!”

“Kortom: 5G zal (als wij het toestaan) de technologie zijn die gebruikt zal worden om geleidelijk iedere vorm van privacy, en dus van vrijheid te elimineren. Omdat het KAN.

[Pieter Stuurman]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Nietzoslimdieamis schreef:

  Dit artikel zegt dat 5g het Kan .. het kan je individueel volgen en aansturen, maar ik geen enkel artikel inclusief dit artikel staat hoe

  Mijn vraag is hoe kan 5g dit doen? Hoe zou de (rover) heid dit kunnen doen?

 • salvar schreef:

  wij hebben de macht maar als we er niets mee doen, dan zijn we verloren voor eens en altijd.
  we snappen hopelijk dat we hebben ingezien dat rutte en consorten schijt heeft aan ons.
  rutte 111 hoe is het mogelijk?
  maar gewoon weer stemmen op deze geprogrammeerde robot.

 • Eksegese schreef:

  Meesterlijk verwoordt, niets aan toe te voegen. Zegt het voort, zegt het voort. Ze zullen ons verschrikkelijk afknijpen nog voordat we er massaal doodziek van zullen zijn. Het is aan ons of we dit willens en wetens toe gaan laten. Kinderen zullen ons vervloeken.

 • René schreef:

  Ik maak geen gebruik van 4G en zal ook 5G niet gebruiken, ik gebruik niet eens een Smartphone (met allerlei niet te controleren APPS).

  En op mijn laptop gebruik ik meestal TOR internetbrowser en dito zoekmachine naast een VPN verbinding en diverse methoden van encryptie. En natuurlijk ben ik niet te vinden op enige social media.

  Betalen doe ik zoveel mogelijk Cash en via Bitcoin, een bankrekening is er alleen voor de noodzakelijke dingetjes.

  Dus succes allemaal met het weggeven van je eigen gegevens en andere data aan overheden, multinationals en andere machtswellustelingen. Ik doe niet mee al meer dan tien jaar niet en leef er niet minder om.

 • wow schreef:

  een helder en scherp artikel Pieter. Het afpakken van onze vrijheid begint natuurlijk op de basisschool al. Als we het onderwijssysteem veranderen (demo/sociocratische scholen en thuisonderwijs) zal in de toekomst geen 1 individu zijn natuurlijke vrijheid laten afpakken.

 • Onbek schreef:

  Als 5 G schadelijk is, dan is de installatie ervan, een bewijs van weinig verstand.
  Waar is de tijd dat men in het College, in de richting Wiskunde-Frans, er nog eens het Latijn en het Oudgrieks erbij kreeg, als dessert. En slagen met 97%!

 • Mr. X schreef:

  Word geen proefkonijn van het nieuwe 5G-netwerk dat u van uw privacy berooft en mogelijk schadelijke effecten heeft op uw lichaam en geest?

  De oplossing: Stel de directeuren van de telecomproviders en politici aansprakelijk en biedt hen een verbintenis aan met een maximale dagvergoeding van € 2.000,- per dag, per overtreding.

  Doe dit in collectief verband, in samenwerking met de Nationale Bond tegen Overheidszaken & Act 4 Freedom Foundation.

  Niks doen is nu “GEEN” optie meer!!!

  Ga naar:
  http://Www.bondoverheidszaken.nl

 • Walter schreef:

  1984 van Orson Wells is een voorbeeld hoe de regering ons wil controleren. Dit boek heeft deze regeringen op ideeën gebracht

 • Ehhh…KPN is allang landelijk 5G aan het testen

 • Hega schreef:

  Deze ontwikkeling baart met zeer veel zorgen.
  Er wordt een smerig spelltje gespeeld hierin.
  En dan heb ik het hier over de politiek in samenwerking met het bedrijfsleven.
  Steeds meer mensen weten hoe slecht 5G is en toch zien we het met lede ogen allemaal gaan gebeuren.
  Nogmaals; ik hou mijn hart vast….

  • densie schreef:

   dat is nu net wat je beter niet kunt doen

   laat stromen dat bloed, door de 4 kamers van het hart en concentreer je op de 5e(!) de Godsvonk…
   de Essentie!

   namaste!

 • :adrianus-johannes. schreef:

  daarmee de natte droom is van iedere bestuurder.

  tot deze ziet dat zijn kinderen en kleinkindenen heel andere aandoeningen krijgen dan door zijn moeder en oma verteld zijn..
  nieuwe ziekten waar de bestuurder dus wat aan kan doen..
  hoe lang zal het duren in het zien zijn kinderen en kleinkinderen en alle toekomstige door hem lijden wat hij dus had kunnen voorkomen..
  daarnaast de wereld bevolking groeit nog steeds ondanks alle doem die uitgesproken is..
  dus ja hoe kan dat.. of sterven we uit net als veel diersoorten??? zonder dat we net als hun dat weten..
  vandaar dat er zoveel datingsite zijn.. we kunnen elkaar in het echte leven niet meer vinden..
  een ding valt mij zeker op hoe verder de ontwikkeling gaat hoe dommer de mens ..

  • Gnossy schreef:

   …. ja dommer… en liefde is ingeprogrammeerd…. die niet…. die wel….die mogen wel mixen… babies maken…. en die niet… niet goed voor de economie… of hun business…

 • Pjoter schreef:

  De Kwaliteit van het onderwijs wordt bewust gemolesteerd…
  Snapt u…?!

 • only you schreef:

  Mijn tablet is niet met uw cookies bestand, kwantum Internet doet zijn intrede en ieders privacy is gewaarborgd?

 • Tigron schreef:

  Waarom zou het zijn dat men 5G in Israël verboden heeft??
  Ook in Brussel mag geen 5G komen.!!
  En dat terwijl de Europese Commissie alle Europese landen wil verplichten om 5G uit te rollen.

  We krijgen met 5G dezelfde sussende verhalen te horen als met vaccinaties.
  Men wil ons met dergelijke dingen voorhouden dat het leven van de burger daarmee fijner, gemakkelijker en beter gaat worden.
  Zodra bedrijven en overheden ons dingen gaan aanbieden ter welbevinden van de burger, hier altijd een groter eigenbelang achter verscholen zit.
  Zodra dit eigenbelang aan de oppervlakte dreigt te komen door onderzoekende mensen en hier kritisch over berichten, deze mensen worden weggezet als complotdenkers.

  Ben kritisch en doe onderzoek.

 • Gnossy schreef:

  De kinderen en jongeren, die nu al geen privacy meer hebben en leven in hun letterlijk geestdodende smartwereld, zijn al ten prooi gevallen bij de onderwereld en elite troep, die er geld mee verdienen … Men manipuleren met smarttech voor oa seksueel genot, dna, mixen, testen, financiële zekerheid (investeren in potentieel succesvolle werknemers… groei van the firm…) en mensen-energie/accu’s …tja..daar betalen gevoelloze rijke impotente oude eenzame wezens voor…. maar ze betalen zeker niet voor diegene zijn gezondheid en welzijn…. elke keer misselijk zijn en veel ergere klachten door de stralingen/techmagic…. en wat ze allemaal niet verder uitvreten om maar te verkopen… en als er 1 niet meewerkt…. of niet naar wens is…. wordt die gewoon vervangen…. of uitgeschakeld… met dezelfde smarttechnologie…… next….

 • Marc schreef:

  Grappig hoe paranoia mensen kunnen zijn om de 5e generatie van een techniek die al vele jaren bestaat. 5G gaat echt niet het verschil maken in controle van de massa. Dat zou met 3G en 4G ook al prima kunnen. Logische dat bedrijven gaan voor het financiële gewin. “Nieuwe” techniek is sexy en dat verkoopt nu eenmaal. Daar heb je geen duivels overheidsplan voor nodig.

  Als je bang bent voor te veel overheidscontrole dan gaat het niet alleen over de technische mogelijkheden. Er zijn al sinds mensenheugenis totalitaire systemen en die hadden daar echt niet zo veel technische middelen voor nodig.

  Gezondheidrisico’s? Je maakt je zorgen over 5G terwijl je de afgelopen jaren inmiddels al dagelijks intensief gebruik maakt van Wifi en 4G. Zo gauw over een paar jaar 6G z’n intrede doet krijgen we weer hetzelfde verhaal. Dat is dan waarschijnlijk nog slechter dan 5G.

  Als je alles wat op deze site gepubliceerd word kritiekloos voor waar aanneemt dan ben ik bang dat het niet goed met je gaat. Dat is misschien iets waar je je echt zorgen om zou moeten maken.

  Kom eens uit je luie stoel en doe zelf onderzoek naar de feiten. Je zal zien dat er een hele wereld van nuances bestaat tussen het zwart en wit in.

  • Rebel Mina schreef:

   Sorry Marc, maar de wereld is verpest door…. hún(tao) ….en hoor je er ook bij….?
   Er is niet veel meer authentiek en uniek…. TAO!
   Ik WEET genoeg om dat te kunnen zeggen…. en helaas is het… “alles te weten maakt niet gelukkig” ook bij mij van toepassing.
   Iemand die gelukkig en plezier heeft, hebben ze onder controle….

 • x

  Check Also

  corona

  Gelekt beleidsplan onthult hoe overheid ons misleidt over corona: ‘Confronterend’

  De overheid voedt doelbewust de angst voor ...

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  >