Gezondheid

ADHD bestaat niet

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Neuroloog Richard Saul stelt dat de ziekte ADHD niet bestaat en dat de diagnose bedrog is. Dat meldt de New York Post.

In zijn boek “ADHD Does Not Exist” beschrijft hij hoe hij tot zijn conclusie is gekomen en waarschuwt hij ouders voor de gevolgen van ADHD-medicatie, zoals verslaving, en de gevolgen voor de hersenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De diagnosticering van ADHD is gebaseerd op een kind jonger dan 7 jaar dat tekenen vertoont van onachtzaamheid of hyperactieve en impulsieve gedragingen. De criteria zijn onder andere tollen in een stoel, antwoord geven voordat de vraag uitgesproken is, moeite hebben met op de beurt wachten, stoeien tijdens gesprekken of spelletjes en veel praten.

Andere ‘symptomen’ van de ziekte zijn onder meer onzorgvuldig zijn en fouten maken op school, instructies niet opvolgen, taken niet afmaken, spullen verliezen omdat ze te vaak worden afgeleid en vergeetachtig zijn in dagelijkse activiteiten.

Gemakkelijk excuus

Volgens hoogleraar Trevor Parmenter, gespecialiseerd in ontwikkelingsproblemen bij kinderen, wordt de ziekte bij kinderen aangeleerd en zijn de symptomen in essentie gewoon kindergedrag. Dr. Richard Saul beargumenteert dat ADHD niet meer is dan een collectie van symptomen en niet een echte ziekte, aldus de krant.

“ADHD geeft een gemakkelijk excuus,” zegt Dr. Saul in zijn boek “ADHD bestaat niet: De waarheid over Attention Deficit and Hyperactivity Disorder”. “De diagnose kan een gemakkelijke uitweg zijn voor ouders. Verder kan de diagnose ADHD een aantrekkelijk element bevatten, in het bijzonder bij volwassenen. Het kan opwindend zijn om te denken dat je met meerdere dingen tegelijk bezig bent, in plaats van vast te zitten in een saaie sleur.”

In zijn eigen praktijk begon Dr. Saul naar de oorzaken van de symptomen te zoeken. Hij vond gevallen waarbij het kind ADHD-medicatie voorgeschreven had gekregen, zoals een jong meisje dat klierde op school, waarbij bleek dat ze het schoolbord niet kon zien en een bril nodig had.

Ernstige bijwerkingen

Een 36-jarige man die dacht dat hij ADHD had, dronk veel koffie en sliep weinig. Het aantal voorschriften voor ADHD-medicatie groeit enorm. In Amerika slikt inmiddels 15 procent van alle kinderen ADHD-medicatie.

ADHD-medicatie heeft ernstige bijwerkingen. Het kan psychose veroorzaken, is kankerverwekkend, is verslavend, kan hartfalen veroorzaken (ook bij kinderen met een gezond hart), remt de groei van het lichaam en de hersenen, leidt tot slechte prestaties op school (op de lange termijn) en doet de problemen zoals agressie en concentratieproblemen na drie jaar gebruik accumuleren.

De komst van de nieuwe psychiatrische ‘bijbel’, de DSM-5, leidt tot een verruiming van het diagnose-spectrum waardoor meer kinderen in aanmerking komen voor medicatie.

Bron: Nypost.com Attentie via: Zielenknijper.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sander
Sander
10 jaren geleden

Lastig te begrijpen voor mensen die het niet hebben idd.
Wel ben ik het er mee eens dat medicijnen te snel voorgeschreven worden, dat is in de meeste gevallen niet nodig.
Maar een afwijking van de norm watbtreft verschillende verhoudingen van stoffen en gebieden in de hersenen is wel degelijk aangetoond.

Laten we wel wezen, (bijna) alles is kankerverwekkend als men het teveel gebruikt. Allerlei soorten dranken (alcohol ook, en niet te zuinig ook) voedsel, medicijnen en ga zo maar door.
Dat adhd medicijnen (meer dan normaal) kankerverwekkend zijn is ook niet bewezen en daar zijn zeer weinig aanleidingen toe dat te denken (of heel recent, ik heb het de laatste paar maanden namelijk niet gevolgd)

Wat wel inderdaad een zeer groot probleem kan zijn is de invloed die dergelijke medicatie heeft op de hersens, ik snap dat zo de symptonen ”verholpen” kunnen worden (tijdelijk), maar er moet eerst onderzoek gedaan worden voordat iemand dergelijke medicatie mag krijgen is mijn idee. Kijk eerst naar of iemand wel tegen de medicijnen kan vóór het gebruik i.p.v achteraf te kijken als het kind een psychose heeft.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Wat voor ADHD wordt aangezien, is een staat waarbij een persoon VERLICHTING kan ervaren, een spiritueel fenomeen.
Men(de wetenschap) is bang om dit als spiritueel te classificeren en bedenkt dan allerlei onzin over ADHD.

belvedere
belvedere
10 jaren geleden

Ja hoor daar gaan we weer.

Sommige mensen moeten het nou eenmaal aan de lijve ondervinden voor ze er in geloven.

Het is ook moeilijk voor te stellen, dat hele ADHD verhaal, dat snap ik ook best.

Groeten van een ADD-er

G
G
10 jaren geleden

Oh mensen… LSD XTC zijn ook heerlijke middelen om er af en toe 2 dagen tussenuit te knijpen. Ik hou het niet uit op deze prisonplanet zonder drugs… Alle stress en idiote zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. En waarom niet met behulp van een chemisch goedje? Wil je liever dood van de stress dan? hahaha Hou toch eens op gezondheidsfreaks en gebuik je lijf eens helemaal op i.p.v. dat je na je dood alle gezonde delen doneerd aan een ander.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x