Homepagina » Gezondheid » ADHD bestaat niet
ADHD bestaat niet

ADHD bestaat niet

Neuroloog Richard Saul stelt dat de ziekte ADHD niet bestaat en dat de diagnose bedrog is. Dat meldt de New York Post.

In zijn boek “ADHD Does Not Exist” beschrijft hij hoe hij tot zijn conclusie is gekomen en waarschuwt hij ouders voor de gevolgen van ADHD-medicatie, zoals verslaving, en de gevolgen voor de hersenen.

De diagnosticering van ADHD is gebaseerd op een kind jonger dan 7 jaar dat tekenen vertoont van onachtzaamheid of hyperactieve en impulsieve gedragingen. De criteria zijn onder andere tollen in een stoel, antwoord geven voordat de vraag uitgesproken is, moeite hebben met op de beurt wachten, stoeien tijdens gesprekken of spelletjes en veel praten.

Andere ‘symptomen’ van de ziekte zijn onder meer onzorgvuldig zijn en fouten maken op school, instructies niet opvolgen, taken niet afmaken, spullen verliezen omdat ze te vaak worden afgeleid en vergeetachtig zijn in dagelijkse activiteiten.

Gemakkelijk excuus

Volgens hoogleraar Trevor Parmenter, gespecialiseerd in ontwikkelingsproblemen bij kinderen, wordt de ziekte bij kinderen aangeleerd en zijn de symptomen in essentie gewoon kindergedrag. Dr. Richard Saul beargumenteert dat ADHD niet meer is dan een collectie van symptomen en niet een echte ziekte, aldus de krant.

“ADHD geeft een gemakkelijk excuus,” zegt Dr. Saul in zijn boek “ADHD bestaat niet: De waarheid over Attention Deficit and Hyperactivity Disorder”. “De diagnose kan een gemakkelijke uitweg zijn voor ouders. Verder kan de diagnose ADHD een aantrekkelijk element bevatten, in het bijzonder bij volwassenen. Het kan opwindend zijn om te denken dat je met meerdere dingen tegelijk bezig bent, in plaats van vast te zitten in een saaie sleur.”

In zijn eigen praktijk begon Dr. Saul naar de oorzaken van de symptomen te zoeken. Hij vond gevallen waarbij het kind ADHD-medicatie voorgeschreven had gekregen, zoals een jong meisje dat klierde op school, waarbij bleek dat ze het schoolbord niet kon zien en een bril nodig had.

Ernstige bijwerkingen

Een 36-jarige man die dacht dat hij ADHD had, dronk veel koffie en sliep weinig. Het aantal voorschriften voor ADHD-medicatie groeit enorm. In Amerika slikt inmiddels 15 procent van alle kinderen ADHD-medicatie.

ADHD-medicatie heeft ernstige bijwerkingen. Het kan psychose veroorzaken, is kankerverwekkend, is verslavend, kan hartfalen veroorzaken (ook bij kinderen met een gezond hart), remt de groei van het lichaam en de hersenen, leidt tot slechte prestaties op school (op de lange termijn) en doet de problemen zoals agressie en concentratieproblemen na drie jaar gebruik accumuleren.

De komst van de nieuwe psychiatrische ‘bijbel’, de DSM-5, leidt tot een verruiming van het diagnose-spectrum waardoor meer kinderen in aanmerking komen voor medicatie.

Bron: Nypost.com Attentie via: Zielenknijper.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • belvedere schreef:

  Ja hoor daar gaan we weer.

  Sommige mensen moeten het nou eenmaal aan de lijve ondervinden voor ze er in geloven.

  Het is ook moeilijk voor te stellen, dat hele ADHD verhaal, dat snap ik ook best.

  Groeten van een ADD-er

  2 likes
 • Nique schreef:

  Ik ben het verschrikkelijk eens met deze professor. Ik heb altijd al gevonden dat ADHD een excuus is. Ook voor de kinderen zelf. Het is tevens een mooie goudmijn voor de farmaceutische industrie.

  Zal mij niet verwonderen dat als we zo doorgaan met ons zelf te vernietigen we er uit komen te zien als wat men ‘greys’ noemt. Of ze nou bestaan of niet, boeit me niet, wij gaan die ‘hypotetische’ richting op.

  2 likes
 • Edwin schreef:

  [quote name=”Pieter”]Weg met de Farmacia-Maffia!
  “HDAD” gedrag is simpel en snel te behandelen met: MEDIWIET google het ff mensen met garantie!!!
  Let op! THC vrij!!! dus 100% legaal en drugsvrij..[/quote]
  Ahum…
  Thc is juist de actieve stof in Wiet, het THC percentage is alleen lager dan de opgefokte wiet die men in de coffeeshop haalt.
  Ik heb jarenlang zelf ook wiet gebruikt maar nu gebruik ik het al een tijd niet meer, simpelweg omdat ik er geen trek meer in heb.
  Dat hele gedoe met Adhd gaat nergens over, een jaartje of 8 geleden dachten men dat ik het ook had, kreeg ritalin voorgeschreven, en daar werd ik gewoon helemaal depri van en voelde me als een soort zombie worden.Toen ik een andere psychiater opzocht, iemand die meer holistisch gericht was, kwam deze tot de beslissing, dat het geen Adhd was, maar dat ik gewoon teveel heftige dingen in een korte tijd achter elkaar had meegemaakt.
  Ik slik geen enkele medicijn, slaap gemiddeld acht uur per dag eet gezond en beweeg voldoende, en ben tevreden met het leven dat ik heb.Natuurlijk , net zoals iedereen heb ik ook mijn “ups”en “downs”, perfectie is een illusie.

  Niet alleen de wiet is opgefokt hoor: de hele samenleving is opgefokt: Hollen achter het grote geld, competitie competitie competitie, in plaats van Samenwerking (kunnen we nog wel spreken van een Samen-Leving?), overbevolking (dus NOG meer competitie)…Joh: de hele wereld lijkt steeds meer in een Adhd toestand te verkeren.

  Iaw Abraxas

  2 likes
 • Kalki schreef:

  Wat voor ADHD wordt aangezien, is een staat waarbij een persoon VERLICHTING kan ervaren, een spiritueel fenomeen.
  Men(de wetenschap) is bang om dit als spiritueel te classificeren en bedenkt dan allerlei onzin over ADHD.

  1 likes
 • Pieter schreef:

  Weg met de Farmacia-Maffia!
  “HDAD” gedrag is simpel en snel te behandelen met: MEDIWIET google het ff mensen met garantie!!!
  Let op! THC vrij!!! dus 100% legaal en drugsvrij..

  1 likes
 • Link schreef:

  ADHD, ofwel Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Zelf heb ik ook ADHD, maar inmiddels ben ik de 30 gepasseerd en is de hyperactivity verdwenen. Nu is het dus ADD. De kenmerken van ADD kun je o.a. hier vinden. http://www.levente.nl/kenmerkenADD.htm. Ik voldoe toch zeker aan 90% van de symptomen. En zo zijn er nog duizenden die precies aan deze symptomen voldoen. Dus bestaat het dan niet? Jawel, het bestaat. Wellicht zijn er wat misverstanden, maar het is wel degelijk een aangeboren iets.

  Ik heb de farmaceutische industrie ook helemaal niet hoog zitten, maar er is medicatie tegen ADD en wanneer dit helpt, dan neem ik het in gebruik. Zelf vind ik de slechte concentratie en de stemmingswisselingen het ergst. Dus heeft farmaceutische industrie hier iets voor en werkt, dan wil ik het hebben mits het vergoed wordt. Momenteel heb ik nog niet de juiste medicatie gevonden. Ritalin en Concerta werken niet voor mij.

  Maar een feit is, ADHD bestaat. Er zijn miljoenen mensen die deze kenmerken ervaren, dus er is wel degelijk iets aan de hand. Dat de aanpak wellicht verkeerd is, is een andere discussie. En nee het heeft absoluut niets met je opvoeding te maken. Ouders kun hun kind goed opvoeden, maar nog steeds kunnen deze klachten aanwezig zijn, want het is aangeboren.

  1 likes
 • Sander schreef:

  Lastig te begrijpen voor mensen die het niet hebben idd.
  Wel ben ik het er mee eens dat medicijnen te snel voorgeschreven worden, dat is in de meeste gevallen niet nodig.
  Maar een afwijking van de norm watbtreft verschillende verhoudingen van stoffen en gebieden in de hersenen is wel degelijk aangetoond.

  Laten we wel wezen, (bijna) alles is kankerverwekkend als men het teveel gebruikt. Allerlei soorten dranken (alcohol ook, en niet te zuinig ook) voedsel, medicijnen en ga zo maar door.
  Dat adhd medicijnen (meer dan normaal) kankerverwekkend zijn is ook niet bewezen en daar zijn zeer weinig aanleidingen toe dat te denken (of heel recent, ik heb het de laatste paar maanden namelijk niet gevolgd)

  Wat wel inderdaad een zeer groot probleem kan zijn is de invloed die dergelijke medicatie heeft op de hersens, ik snap dat zo de symptonen ”verholpen” kunnen worden (tijdelijk), maar er moet eerst onderzoek gedaan worden voordat iemand dergelijke medicatie mag krijgen is mijn idee. Kijk eerst naar of iemand wel tegen de medicijnen kan vóór het gebruik i.p.v achteraf te kijken als het kind een psychose heeft.

  0 likes
 • G schreef:

  Oh mensen… LSD XTC zijn ook heerlijke middelen om er af en toe 2 dagen tussenuit te knijpen. Ik hou het niet uit op deze prisonplanet zonder drugs… Alle stress en idiote zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. En waarom niet met behulp van een chemisch goedje? Wil je liever dood van de stress dan? hahaha Hou toch eens op gezondheidsfreaks en gebuik je lijf eens helemaal op i.p.v. dat je na je dood alle gezonde delen doneerd aan een ander.

  0 likes
 • Sander schreef:

  [quote name=”G”]Oh mensen… LSD XTC zijn ook heerlijke middelen om er af en toe 2 dagen tussenuit te knijpen. Ik hou het niet uit op deze prisonplanet zonder drugs… Alle stress en idiote zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. En waarom niet met behulp van een chemisch goedje? Wil je liever dood van de stress dan? hahaha Hou toch eens op gezondheidsfreaks en gebuik je lijf eens helemaal op i.p.v. dat je na je dood alle gezonde delen doneerd aan een ander.[/quote]

  Sommige mensen hebben dat gelukkig niet nodig om zich goed te voelen. Is dat dan de definitie van een gezondheidsfreak zijn? Nee, dat is je hersens kunnen gebruiken om een slim leven te kunnen leiden. Al maakt je het leven nog niks uit, en ben je liever dood, dan nog zijn er argumenten tegen de genoemde middelen. Namelijk dat het veel geld en tijd kost, die je als je zonder kan stukken beter kan gebruiken.

  Probeer niet de schuld af te schuiven op mensen die hun problemen verstandig oplossen.

  0 likes
 • Mood schreef:

  @G
  Een gelukkig mens heeft geen drugs nodig om uit deze wereld te stappen. Jij gebruikt in je post verschillende droogredenen om jou eigen drugsgebruik goed te kunnen praten.
  Ik weet namelijk heel zeker dat wanneer jij een slechte dag of week heb, je eerder zult gebruiken en wellicht langer door zult gaan, dan wanneer je een goeie week hebt gehad. Je gaat redenen verzinnen om drugsgebruik goed te praten zoals, ach volgende keer gebruik ik gewoon weer wat minder, ik heb het nu echt effe nodig.
  U weet hoe men dit noemt…. verslaving!

  0 likes
 • Ferdi schreef:

  @G: En 5 dagen nodig hebben om te bekomen van je weekend, goed bezig!

  0 likes
 • Pascal schreef:

  Ik heb zelf ADD en ik ben ervan overtuigd dat het wel bestaat. Ik zie het alleen anders doordat ik nieuws met elkaar ging verbinden om zo ook de oorzaak van ADD en ADHD te gaan zien. Toen ik in de krant las dat ADHD in 2014 niet meer zou bestaan kwam ik op de gedachte dat we net in een nieuw tijdperk zaten en dat ADHD dus een aandoening is van het Tijdperk Vissen. Als je het Tijdperk vissen gaat bekijken zie je dat daar geweldige kosmische tijdsversnellingen in zitten wat dan gelijk de oorzaak is voor die gevoelige mensen die daar slecht mee overweg kunnen en die dan ADHD hebben. Ook het Kanker Ziekenhuis Anthony van leeuwenhoek stopte met de aanbouw van onderzoekscentra waaruit ik ook opmaakte dat het Tijdperk vissen verantwoordelijk is voor veel meer als ADHD en Kanker. Als dat Tijdperk zoveel invloed heeft op ons DNA wat op hol slaat waaruit zoveel narigheid ontstaat moet je dit veel breder gaan zien van tandrot tot maagzuur en veel meer. Voor wie het nog niet is opgevallen zijn er ook grote verschillen van onze Oma van 50 en de vrouw van 50 nu die nog de show maakt in haar bikini. Kijk verder en je gaat veel meer zien.

  0 likes
 • Arjan schreef:

  ADHD medicijnen veroorzaken psychose en agressie. Er zijn sterke aanwijzingen dat er sprake is van eugenetische motieven waarbij kinderen met ADHD medicatie een psychose worden ingedreven om ze met het lucratieve antipsychotica – het meest winstgevende medicijn-type van de farmaceutische industrie – gecontroleerd te laten sterven.

  De Belgische apotheker Fernand Haesbrouck waarschuwt er al 10 jaar voor via zijn website http://www.adhdfraude.net. Hij is begin 2013 vrijgesproken door de Orde van Apothekers van België na een anonieme aanklacht dat hij ouders en kinderen met “informatie en adviezen van bedenkelijk allooi” zou weghouden bij ADHD medicatie. Dat betekent dat zijn bewering dat ADHD medicatie met opzet psychose veroorzaakt correct moet zijn. Dat concludeert ook een journalist van Pharmaceutisch Weekblad.

  http://www.zielenknijper.nl/pharmaceutisch-weekblad-gezondheid-adhd-kinderen-op-het-spel.html

  Het aantal antipsychotica-voorschriften aan kinderen stijgt zeer hard. In 2010 was de groei 49% in vergelijking met een jaar eerder. De Belgische hoogleraar psychiatrie Walter Vandereyken stelde in een Belgische krant dat hij de tendens waarnam dat psychiaters kinderen met de diagnose ADHD steeds vaker antipsychotica voorschrijven. Hijzelf zocht de verklaring in “toenemende kritiek op ADHD medicatie”. Antipsychotica zijn veel zwaarder dan ADHD medicatie dus de verklaring lijkt niet aannemelijk. Zijn waarneming toont dat er met zekerheid een verband bestaat tussen de forse groei in aantal ADHD medicatie en antipsychotica voorschriften.

  Antipsychotica verkort het leven met gemiddeld 30 jaar. De top 3 meest voorgeschreven antipsychotica (Seroquel, Risperdal en Zyprexa) komt overeen met de top 3 meest dodelijke antipsychotica. De nieuwste antipsychotica is 10x duurder en tot 41% dodelijker dan de oude antipsychotica van 20 jaar geleden. Dat kan geen toeval zijn.

  http://archief.zielenknijper.nl/adhd.html

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Pieter”]Weg met de Farmacia-Maffia!
  “HDAD” gedrag is simpel en snel te behandelen met: MEDIWIET google het ff mensen met garantie!!!
  Let op! THC vrij!!! dus 100% legaal en drugsvrij..[/quote]
  Misschien iets minder op de farmacia-maffia schelden en iets meer stil staan bij de zo met de mens begaande spychologen het zijn zij die constant nieuwe problemen verzinnen om zelf van vooral belastingeld aan het werk te blijven. Studies naar zkaen die nooit geen probleem waren totdat zij die bedachten. Vroegûh was je gwoon druk en had je bekwame leraren die niet voor een niesbui een burn-out kregen. Wat dacht je van de ouders die tegenwoordig in de door de overheid gecreeerde dure wereld met haar extreeem hoge balstingen voor hen die werken, dat twee verdieners een noodzaak is geworden en geen keuze meer is. Kinderen die worden gedropt in een dagverblijf cresh of andere onzin, omdat de ouders niet meer thuis zijn om de kinderen volgens de eigen regels op te voeden met alle aandacht die ene kind verdiend. Aan het eind van de rit komt dan de farmacia-maffia die er net als elke andere zo met zijn medemens begane fraudeur er iets aan wil verdienen, waarbij het apart blijft dat mensen uiteindelijk het eerst naar hen wijzen, terijwl ze de veroozakers van de problemen lekker buitenschot laten. Wil je dit soort onzin stoppen, dan moet je stoppen met subsidieren van dit soort onzin met belastinggeld.

  Dan hoeven we achteraf niet te klagen dat we zoveel zelf moeten gaan vergoeden omdat de ziektekosten zo enorm uit de klauwen lopen.

  0 likes
 • kengai schreef:

  Brandenburg, dan heb je het helemaal mis, want een oud directeur van een grote farmaceutische bedrijf heeft het zelf toegegeven dat ze deze zogenaamde ziektes zelf verzonnen hebben en via omkoping door onze strot geduwd hebben.
  Deze man heeft gewerkt in Zweden bij elay lilly of zoiets en gaf voor een paar jaar geleden in Duitsland uitleg over deze onzin.

  0 likes
 • dymph schreef:

  [quote name=”Edwin”][quote name=”Pieter”]Weg met de Farmacia-Maffia!
  ..[/quote]
  Ahum…
  Thc is juist de actieve stof in Wiet
  ,,,,,in plaats van Samenwerking (kunnen we nog wel spreken van een Samen-Leving?), overbevolking (dus NOG meer competitie)
  Iaw Abraxas[/quote]
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Er is geen overbevolking in deze wereld dat is gewoon kolder en laat je dat niet wijs maken.
  de wereld is gewoon verkeerd is gedeelt meer niet.
  Men kan beter goed verspreid wonen dan alles op een paar hopen te gooien.
  men laat ons denken dat we met te veel zijn zodat ons onbewuste maargoed vind dat we alle vroegtijdig sterven en dat hun programme op die manier door gejaagd kan worden.
  Bij bewijze van spreken zouden wij alle in het land Australie kunnen wonen en dan heeft ieder mens ( 7 miljard )1000 vierkante meter grond en dan is er nog grond over voor scholen ziekenhuizen wegen enz.
  Men moet gewon de wereld beterindelen zodat we alle rust krijgen en genoeg te eten enz. En dat als men bv langs de wegen fruitbomen zet en notenbomen ect.
  En weet dat de wereld uit 3 procent gras bestaat en dat al dit gras voor 25 procent voor zuurstof in de wereld zorgt.
  Deze kennis is bijna nergens te vinden. Hoe zou dat toch komen ?

  0 likes
 • dymph schreef:

  [quote name=”Pascal”]Ik heb zelf ADD en ik ben ervan overtuigd dat het wel bestaat. Ik zie het alleen anders doordat ik nieuws met elkaar ging verbinden om zo ook de oorzaak van ADD en ADHD te gaan zien. Toen ik in de krant las dat ADHD in 2014 niet meer zou bestaan kwam ik op de gedachte dat we net in een nieuw tijdperk zaten en dat ADHD dus een aandoening is van het Tijdperk Vissen. Als je het Tijdperk vissen gaat bekijken zie je dat daar geweldige kosmische tijdsversnellingen in zitten wat dan gelijk de oorzaak is voor die gevoelige mensen die daar slecht mee overweg kunnen en die dan ADHD hebben. Ook het Kanker Ziekenhuis Anthony van leeuwenhoek stopte met de aanbouw van onderzoekscentra waaruit ik ook opmaakte dat het Tijdperk vissen verantwoordelijk is voor veel meer als ADHD en Kanker. Als dat Tijdperk zoveel invloed heeft op ons DNA wat op hol slaat waaruit zoveel narigheid ontstaat moet je dit veel breder gaan zien van tandrot tot maagzuur en veel meer. Voor wie het nog niet is opgevallen zijn er ook grote verschillen van onze Oma van 50 en de vrouw van 50 nu die nog de show maakt in haar bikini. Kijk verder en je gaat veel meer zien.[/quote]
  Kanker kan je in twee soorten delen.
  Door stralingen en door virussen, bacillen en schimmels.
  Wij isoleren onze huizen te goed waardoor schimmels bv vrijspel hebben in huis. Ook omdat wij te hygienisch zijn en dus minder afweerstoffen hebben zijn wij vatbaarder voor kanker. Maar ook doorstralingen heben wij minderafweerstoffen en zijn dus eerder er vatbaar door. Maar ook door stralingen kunnen onze cellen op hol slaan. 100 jaar terug was er zo goed als geen kanker en kijk maar eens wat in onze omgeving veranderd is. DE bommen op japan en dan wat er in Rusland heeft plaatsgevondne en we kune nog veel meer rotzooi van Japan verwachten kwa stralingen betrefd.

  0 likes
 • Justme schreef:

  Heel veel klachten ontstaan door een vitamine B12-tekort.

  Ga op onderzoek uit !!!!!
  TIP (ik heb geen enkel eigenbelang): http://www.vitamineb12nu.info

  0 likes
 • Justme schreef:

  [quote name=”Justme”]Heel veel klachten ontstaan door een vitamine B12-tekort.

  Ga op onderzoek uit !!!!!
  TIP (ik heb geen enkel eigenbelang): http://www.vitamineb12nu.info[/quote%5D

  Excuses, moet zijn:
  https://vitamineb12nu.nl

  0 likes
 • Edwin schreef:

  ADHD ADD Asperger, en ga zo maar door:het zijn geen ziektes die men heeft, het zijn gewoon specifieke karaktereigenschappen..
  Waarom bepaalde karaktereigenschappen bestempelen als een afwijking die je “hebt” ? Die karaktereigenschappen, veel kunstenaars die ik ken hebben die eigenschappen ook.Voor iedere specifieke karaktereigenschap wordt tegenwoordig wel een of andere DSM-term verzonnen.Ik speelde vroeger Shogi(Japans Schaken) en een van de andere leden van de schaakvereniging was zelf vroeger psychiater, op een gegeven moment was hij met dit werk gestopt, omdat hij inzag dat de wereld van psychiaters ook een machtsinstituut was die mensen probeert in hun macht te houden.Hij vertelde me dat als de hele mensheid zich volgens de moderne DSM-classificatie zou laten analyseren, er bij iedereen wel een of andere psychische afwijking zou worden geconstateerd.Wat ook regelmatig gebeurt is dat de psychiater voor iedere keer dat deze kalmerende middelen aan iemand voorschrijft, bonussen ontvangt van de Pharmaceutische bedrijven die deze middelen leveren, des te meer deze voorschrijft, des te meer leuke cadeautjes deze in ontvangst mag nemen, fijn hè ? De zelfde soort van machtsmisbruik en manipulatie die men vaak in de kerk en politiek terugvindt, is ook terug te vinden in de wereld van de psychiatrie.
  Natuurlijk zijn er ook psychiaters die het goed voorhebben met hun medemens, ik wil niet alles over een kam scheren.Maar vaak zijn dit dan ook psychiaters die niet zo’n hoge pet op hebben van al die DSM classificaties, en weigeren iemand te stigmatiseren met “je hebt ADHD, ADD,Asperger, of wat dan ook”…hun allerbelangrijkste focus is “zelfacceptatie van het anders zijn”, deze zelfacceptatie haalt bij de mensen al vaak heel wat spanningen weg, waardoor medicatie vaak niet eens nodig blijkt te zijn.Je HEBT geen ziekte, het zijn gewoon karaktereigenschappen, da’s alles.

  Iaw Abraxas

  0 likes
 • Edwin schreef:

  [quote name=”Justme”]Heel veel klachten ontstaan door een vitamine B12-tekort.

  Ga op onderzoek uit !!!!!
  TIP (ik heb geen enkel eigenbelang): http://www.vitamineb12nu.info[/quote%5D
  En ook een vitamine D3 tekort doet hele rare dingetjes met de mens.
  Schijnt ook steeds vaker bij mensen voor te komen en kan vreemde psychische klachten geven die ook veel op ADHD en ADD lijken.
  Vitamine D3 tekort ontstaat als men te weinig buiten komt, normaal gesproken wordt het in de huid aangemaakt onder invloed van UV in het zonlicht.

  0 likes
 • Link schreef:

  Het op karaktereigenschappen betrekken is in mijn opinie erg kort door de bocht.
  Natuurlijk zullen alle mensen hierin een aantal kenmerken herkennen. Stel u voldoet aan 40% van de kenmerken, dan heeft u geen ADD. In principe moet je aan een heel groot deel (dus niet alles) van deze kenmerken voldoen en zoals ik al zei voldoe ik aan 90% van de kenmerken. Er is absoluut sprake van een aandacht tekort stoornis. Het gaat louter om de aandacht jij besteed aan activiteiten. Nogmaals, het is aangeboren. Met name een tekort aan en/of onevenwicht in de aanwezigheid van, twee neurotransmitters in de motorische schors en in de prefrontale cortex van de hersenen is kenmerkend.

  De vele kenmerken.

  Emotionele wisselingen
  Chaotisch / Vergeetachtig
  Trekt zich graag terug
  Kan ergens volledig in opgaan
  Grote passie bij interesse
  Een groot voorstellingsvermogen
  Gevoelig / Emotioneel / Betrokken
  Veel creatief talent
  Assertief maar onzeker over zich zelf
  Heeft Humor / intelligent
  Blijft op de achtergrond
  Laat alles wachten tot het laatste moment
  Altijd ver vooruit aan het denken
  Staren / kijkt voor zich uit / lijkt afwezig
  Probleem oplossend
  TV of radio staat altijd aan
  Concentratieproblemen / snel afgeleid
  Heeft moeite met het opbrengen van motivatie
  Te veel gedachten / filosofisch
  Perfectionistisch in contrast met chaos
  Zit vaak te dagdromen / komt regelmatig laat
  Slecht in staat aanwijzingen op te volgen
  Voelt zich regelmatig overspoelt
  Moeilijkheden bij het afwerken van details
  Dwaalt in gedachten af bij luisteren
  Gaat opruim klusjes uit de weg
  Visueel / autodidactisch
  Vaak een reken, schrijf of lees stoornis
  Gevoelig voor verslaving
  Heeft inzicht, beter in de praktijk dan theorie
  Kan zich goed in anderen verplaatsen / sociaal
  Kan logica waarderen
  Weinig vrienden maar sociaal betrokken

  0 likes
 • Edwin schreef:

  @Link
  Het gaat er mij niet om dat ik ontken wat je hier allemaal aangeeft, het gaat mij om het stigma…de een kan het als bevrijdend ervaren als er eindelijk na zoveel jaren van onbegrip uiteindelijk een instantie is die zegt: “Ja, maar volgens ons heb je Adhd” (of wat dan ook). Echter,bij sommige mensen kan dit juist averechts werken, en tot gevolg hebben dat ze daardoor juist ontevreden over zichzelf worden, en een laag zelfbeeld krijgen.
  Ik neem aan dat je weet dat de psyche en het lichaam nauw met elkaar verbonden zijn, en dus dat langdurige fysieke klachten kunnen lijden tot mentale problemen, maar dat dit andersom ook het geval is. Dus met andere woorden een laag zelfbeeld kan ook leiden tot verstoorde biochemische processen in het lichaam , en kan dus ook kan leiden tot een bepaald tekort/teveel aan neurotransmitters.
  Als mensen continu tegen iemand zeggen dat deze ziek is, terwijl dit persoon op dat moment gewoon gezond is, dan zal het persoon op den duur daadwerkelijk ziek worden als hij begint te geloven wat er allemaal tegen hem gezegd wordt.Dan zullen fysieke onderzoeken opeens daadwerkelijk afwijkingen in het lichaam constateren welke er aanvankelijk (dus voordat het persoon begon te geloven dat hij ziek was)NIET waren.
  Onze mind-set heeft wel degelijk een grote invloed op onze biochemische huishouding.Mijn pleidooi was niet zozeer gericht op het ontkennen van iets, maar was meer gericht op de gedachte: “Waarom moeten we het anders-zijn meteen als een ziekte beschouwen?” Bij steeds meer mensen wordt ADHD geconstateerd, als in de toekomst het overgrote deel ADHD “heeft”, dan is dat het gemiddelde geworden (de norm) en dus is ADHD dan geen afwijking meer, maar Normaal….en dan?? Zouden we niet eens een keer moeten accepteren dat de evolutie gewoon doorgaat?Dat de mens fysiek en dus ook biochemisch ten opzichte van honderd jaar geleden is verandert, en nog steeds aan het veranderen is?

  0 likes
 • Pascal schreef:

  [quote name=”dymph”][quote name=”Pascal”]Ik heb zelf ADD en ik ben ervan overtuigd dat het wel bestaat. Ik zie het alleen anders doordat ik nieuws met elkaar ging verbinden om zo ook de oorzaak van ADD en ADHD te gaan zien. Toen ik in de krant las dat ADHD in 2014 niet meer zou bestaan kwam ik op de gedachte dat we net in een nieuw tijdperk zaten en dat ADHD dus een aandoening is van het Tijdperk Vissen. Als je het Tijdperk vissen gaat bekijken zie je dat daar geweldige kosmische tijdsversnellingen in zitten wat dan gelijk de oorzaak is voor die gevoelige mensen die daar slecht mee overweg kunnen en die dan ADHD hebben. Ook het Kanker Ziekenhuis Anthony van leeuwenhoek stopte met de aanbouw van onderzoekscentra waaruit ik ook opmaakte dat het Tijdperk vissen verantwoordelijk is voor veel meer als ADHD en Kanker. Als dat Tijdperk zoveel invloed heeft op ons DNA wat op hol slaat waaruit zoveel narigheid ontstaat moet je dit veel breder gaan zien van tandrot tot maagzuur en veel meer. Voor wie het nog niet is opgevallen zijn er ook grote verschillen van onze Oma van 50 en de vrouw van 50 nu die nog de show maakt in haar bikini. Kijk verder en je gaat veel meer zien.[/quote]
  Kanker kan je in twee soorten delen.
  Door stralingen en door virussen, bacillen en schimmels.
  Wij isoleren onze huizen te goed waardoor schimmels bv vrijspel hebben in huis. Ook omdat wij te hygienisch zijn en dus minder afweerstoffen hebben zijn wij vatbaarder voor kanker. Maar ook doorstralingen heben wij minderafweerstoffen en zijn dus eerder er vatbaar door. Maar ook door stralingen kunnen onze cellen op hol slaan. 100 jaar terug was er zo goed als geen kanker en kijk maar eens wat in onze omgeving veranderd is. DE bommen op japan en dan wat er in Rusland heeft plaatsgevondne en we kune nog veel meer rotzooi van Japan verwachten kwa stralingen betrefd.[/quote]
  Beide worden geactiveerd door geluid. Geluid geneest maar breekt ook.

  0 likes
 • Link schreef:

  En ik zeg alleen: Het op karaktereigenschappen betrekken is (te) kort door de bocht. Verder heb je gelijk dat het geen ziekte is. Maar wat het ook is, het is iets en dat iets is aangeboren.

  Je zegt: ”echter, bij sommige mensen kan dit juist averechts werken, en tot gevolg hebben dat ze daardoor juist ontevreden over zichzelf worden, en een laag zelfbeeld krijgen.”

  Dat is ongetwijfeld waar, maar de meeste hebben dus al een laag zelfbeeld. Dus deze gevallen zijn hoogstwaarschijnlijk ruim in de minderheid.

  Vroeger werd er gezegd, ach daar groeit hij of zij wel overheen. Toen was er nog helemaal geen sprake van AD(H)D. Pas toen er steeds meer ouders melding maakte van het gedrag van hun kind en de kenmerken steeds maar weer overeen kwamen, is er meer onderzoek gekomen en daardoor zijn er nu ook volwassenen van 50 die ADD blijken te hebben. Ja, voor sommige vallen alle puzzelstukjes dan bij elkaar. Voor de meerderheid is dit een ‘soort’ opluchting. Ze kunnen het nu een naam geven en er eventueel iets tegen doen. Want geloof me, ADD brengt sowieso veel frustraties voort.

  De naam Attention Deficit Disorder is wat mij betreft prima. Er wordt nog veel onderzoek naar gedaan en ja, veel kinderen of volwassenen krijgen onterecht/te snel de diagnose AD(H)D. Maar wat het ook is, het bestaat en we noemen het nu ADHD. Waarom geven ze kinderen met ADHD Ritalin, omdat ze rustig te krijgen. Vind ik fout! Volwassenen krijgen het ook en zij worden ook rustiger en kunnen zich beter concentreren. Maar ik heb het zelf ook geslikt en ik vind het ver-schrik-kelijk! Zwaar depressief met een opgejaagd gevoel. Gelukkig zijn er naast medicatie genoeg andere middelen zoals bijvoorbeeld Mindfulness.

  Kinderen maar pilletjes voeren vind ik fout. Het wordt hun opgedrongen. Maar ja, als het helpt. Ik vind het erg lastig.

  0 likes
 • Edwin schreef:

  [quote name=”Link”]En ik zeg alleen: Het op karaktereigenschappen betrekken is (te) kort door de bocht. Verder heb je gelijk dat het geen ziekte is. Maar wat het ook is, het is iets en dat iets is aangeboren.

  Je zegt: ”echter, bij sommige mensen kan dit juist averechts werken, en tot gevolg hebben dat ze daardoor juist ontevreden over zichzelf worden, en een laag zelfbeeld krijgen.”

  Dat is ongetwijfeld waar, maar de meeste hebben dus al een laag zelfbeeld. Dus deze gevallen zijn hoogstwaarschijnlijk ruim in de minderheid.

  ingekort..

  Kinderen maar pilletjes voeren vind ik fout. Het wordt hun opgedrongen. Maar ja, als het helpt. Ik vind het erg lastig.[/quote]
  Toppie: volgens mij denken we dus hetzelfde over dit onderwerp, maar verwoorden we dit beiden op onze eigen manier.
  Zoals ik al eerder zei: vroeger dachten ze dat ik dat ook had, en ik had precies dezelfde ervaringen met ritalin zoals jij…waardeloos dus.

  Wat jij over mindfullness zegt klopt inderdaad. Door mijn bijna-doodervaring in 2004 heb ik een persoonlijke visie uit mezelf ontwikkeld die overeenkomt met een Boedhistische-Zen-Taoistische visie…en dat houdt dit ventje lekker rustig
  Weet je wat het moeilijke met al die terminologieën van ADHD, ADD etc.zijn?
  Dat die zelfde eigenschappen zo verdomd veel overeenkomen met de kenmerken van hoogevoeligheid, oftewel HSP…
  Kijk maar:
  http://www.hooggevoelig.nl/drupal6/wat-betekent-hooggevoelig.
  Ik blijf erbij, dat de mensheid een quantumsprong meemaakt op alle vlakken, en dus ook op het fysische vlak.
  Inderdaad link: Adhd en Ritalin, het blijft een lastig punt.
  Nog een fijne avond Link!

  Iaw Abraxas

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Edwin”][quote name=”Pieter”]Weg met de Farmacia-Maffia!
  “HDAD” gedrag is simpel en snel te behandelen met: MEDIWIET google het ff mensen met garantie!!!
  Let op! THC vrij!!! dus 100% legaal en drugsvrij..[/quote]
  Ahum…
  Thc is juist de actieve stof in Wiet, het THC percentage is alleen lager dan de opgefokte wiet die men in de coffeeshop haalt.
  Ik heb jarenlang zelf ook wiet gebruikt maar nu gebruik ik het al een tijd niet meer, simpelweg omdat ik er geen trek meer in heb.
  Dat hele gedoe met Adhd gaat nergens over, een jaartje of 8 geleden dachten men dat ik het ook had, kreeg ritalin voorgeschreven, en daar werd ik gewoon helemaal depri van en voelde me als een soort zombie worden.Toen ik een andere psychiater opzocht, iemand die meer holistisch gericht was, kwam deze tot de beslissing, dat het geen Adhd was, maar dat ik gewoon teveel heftige dingen in een korte tijd achter elkaar had meegemaakt.
  Ik slik geen enkele medicijn, slaap gemiddeld acht uur per dag eet gezond en beweeg voldoende, en ben tevreden met het leven dat ik heb.Natuurlijk , net zoals iedereen heb ik ook mijn “ups”en “downs”, perfectie is een illusie.

  Niet alleen de wiet is opgefokt hoor: de hele samenleving is opgefokt: Hollen achter het grote geld, competitie competitie competitie, in plaats van Samenwerking (kunnen we nog wel spreken van een Samen-Leving?), overbevolking (dus NOG meer competitie)…Joh: de hele wereld lijkt steeds meer in een Adhd toestand te verkeren.

  Iaw Abraxas[/quote]
  http://www.youtube.com/watch?v=UFRO2i5AMVs

  laat dit even op je inwerken. Overbevolking is een geweldige onzin!

  0 likes
 • Link schreef:

  Edwin, we denken er hetzelfde over, dat is fijn. :)) Het klopt ook wat je zegt over HPS. Goed dat je dat even aankaart. Ik heb mij daar al eens in verdiept en er zijn inderdaad veel overeenkomsten met AD(H)D.

  We hebben helemaal geen pillen nodig. In principe kunnen wij onszelf op eigen kracht weer in balans brengen. Mensen kunnen dat. Eigenlijk is dat al een klein beetje bewezen met de placebo’s. We genezen onszelf. Ik weet zeker dat de mens in staat is zichzelf op eigen kracht te genezen, (tot op zekere hoogte dan denk) alleen helaas hebben veel mensen nog een lange weg te gaan.

  Jammer dat zo’n pilletje het eigenlijk verpest. Die vervelende bijwerkingen zijn er niet voor niets. Het is zo makkelijk even gauw een pil doorslikken, maar wat nou als wij leren het zelf puur op eigen kracht op te lossen. 🙂

  Fijne avond!

  0 likes
 • Pieter schreef:

  Geachte Ahum,

  “Thc is juist de actieve stof in Wiet
  ,,,,,in plaats van Samenwerking”

  Google a.u.b toch even Mediwiet en zie/lees hoe de THC wordt verwijdert en met name de DHC van deze wereld noodzakelijke belangrijke plant de genezende kracht is.
  Neem a.u.b van mij aan dat ik het kan weten uit een brede ervaring
  Mvgr, Pieter

  0 likes
 • CJ schreef:

  laat dit even op je inwerken. Overbevolking is een geweldige onzin![/quote]

  Overbevolking is misschien niet helemaal waar, maar dat we te DICHT op elkaar wonen en niet SAMEN leven levert een ADHD maatschappij op. Precies waar we nu in verkeren.

  Mensen staat niet meer in contact met elkaar, laat staan met de natuur. Mensen zijn ontvreemd van elkaar, en daarin wordt een handje geholpen d.m.v verkeerde/dode voeding, dood water, E-nummers, vaccinatie/medicatie, geweld, t.v/MSM en ga zo maar door.

  Aan alle kanten wordt je betast en belast fysiek en geestelijk.
  Enkel de mensen die stevig op de grond staan en (een beetje) in contact staan met Aarde en de Mens die zal nu het grote plaatje kunnen zien. De rest zijn opgefokte consumptie zombi’s.

  Mijn idee hoor, geloof er geen woord van 😛

  0 likes
 • Edwin schreef:

  [quote name=”M. Brandenburg”]
  http://www.youtube.com/watch?v=UFRO2i5AMVs

  laat dit even op je inwerken. Overbevolking is een geweldige onzin![/quote]
  Het ging mij niet over globale overbevolking, maar meer in de vorm van lokale overbevolking,te hoge bevolkingsconcentraties.Je zult waarschijnlijk ook wel weten dat Adhd verhoudingsgewijs meer wordt vastgesteld in gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid…

  Dymph zei in reactie#16 al heel treffend:
  “Er is geen overbevolking in deze wereld dat is gewoon kolder en laat je dat niet wijs maken.De wereld is gewoon verkeerd is gedeelt meer niet.Men kan beter goed verspreid wonen dan alles op een paar hopen te gooien”

  Om te beginnen: goed filmpje trouwens, deze uitleg had ik als een keer keer ergens anders gelezen en op de manier zoals het wordt uitgelegd heel acceptabel.
  Maar de rest van de natuur dan? Er zullen echt drastische maatregelen moeten plaatsvinden zoals decentralisatie, mensen zouden meer gestimuleerd moeten worden om hun eigen voedsel te verbouwen, en ook op het gebied van milieuvervuiling bevindt deze aarde zich echt wel in een penibele situatie.Vanuit het standpunt van de rest van de natuur gezien (wij mensjes zijn natuurlijk ook een stukkie natuur)zijn wij mensjes gewoon te veeleisend geworden, en produceren we met z’n allen simpelweg teveel troep.

  En dat aandachtspunt mis ik wèl in dat filmpje.

  Iaw Abraxas

  0 likes
 • W van Kooten schreef:

  Een neuroloog is geen psychiater. Zou grappig zijn wanneer een psychiater een neurologische ziekte in twijfel zou gaan trekken!

  0 likes
 • Baarte schreef:

  Eerst was er een medicijn, daar moest nog een ziekte bij gezocht worden.
  ADHD is daar een van.

  0 likes
 • Baarte schreef:

  eerst was er een medicijn, daar moest nog een ziekte bij gezocht worden.
  ADHD is daar een voorbeeld van.

  0 likes
 • Hr schreef:

  [quote name=”W van Kooten”]Een neuroloog is geen psychiater. Zou grappig zijn wanneer een psychiater een neurologische ziekte in twijfel zou gaan trekken![/quote]

  Dat kan wel degelijk. Neurologie is enkel een reflectie van een vleselijk mechanisme. Hierin bestaan ‘normale’of gemiddelde situaties en afwijkende situaties. De mate waarin een afwijking hierin als ziekte wordt ervaren, hangt af van de gevolgen. Functioneer je door de afwijking minder goed, dan ben je ziek of heb je een stoornis. Is het minder functioneren van psychiatrische aard, dan is het vaststellen hiervan het werkgebied van een psychiater. Of een neurologische aandoening dus een ziekte is, kan heel goed afhangen van het oordeel van psychiaters.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  elektrische auto

  Elektrische auto zorgt ook voor veel CO2, geeft Polestar toe

  Autofabrikanten moeten open en eerlijk zijn over ...

  >