Homepagina » Mens en Dier » Vrouw wordt genie nadat ze een ski-ongeluk heeft gehad
Vrouw wordt genie nadat ze een ski-ongeluk heeft gehad

Vrouw wordt genie nadat ze een ski-ongeluk heeft gehad

Een Amerikaanse vrouw beschikt na een ski-ongeluk over uitzonderlijke geestelijke vermogens. Ze kan uit het hoofd kaarten en plattegronden tekenen van elke plaats en elk gebouw waar ze geweest is.

De vrouw, die anoniem wilde blijven, deed haar verhaal op de website xoJane. Na een val op de piste verloor ze even het bewustzijn, maar omdat ze geen last had van duizeligheid ging ze weer verder met skiën. Omdat ze last bleef houden van hoofdpijn en pijn in haar schouder ging ze toch even langs het ziekenhuis. Daar werd een milde hersenschudding vastgesteld.

Enkele weken later begonnen plotseling haar gezichtsvermogen, perceptie en geheugen enorm te veranderen. “Er was een vreemde ontkoppeling tussen wat ik kon zien en de manier waarop mijn brein dat verwerkte,” schreef ze. “Ik kon me elke plaats waar ik ooit geweest ben tot in het kleinste detail herinneren, en dan vooral de gebouwen kon ik met een belachelijke precisie beschrijven.”

Savantsyndroom

De vrouw probeerde de symptomen wekenlang te negeren, tot ze op een dag last kreeg van een ondraaglijke migraine. Ze werd gediagnosticeerd met savantsyndroom, een label voor iemand die zeer bijzondere geestelijke vermogens heeft op een bepaald terrein.

Er zijn wereldwijd maar zo’n 50 mensen die eraan lijden. Een Britse vrouw werd na een val van de trap opeens een getalenteerde kunstenares en een tiener uit Denver met toondoofheid veranderde na een val tijdens het sporten in een muzikaal genie.

[HLN]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
6 jaren geleden

Wat een geluk…zo’n ski-ongeluk

Silber eye
Silber eye
6 jaren geleden

Kan dus gelijk gaan solliciteren bij de Nederlandse overheid daar hebben ze meerdere mensen van dit niveau in dienst, momenteel hebben ze een orakel welke de exacte magnitudes weet te profeteren omtrent de aardbevingen in Groningen, althans de berichtgevingen van de NOS dit in opdracht van de profeet/overheid.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Je wordt ook een genie als je het LICHT wordt.

JansTerZeijle
JansTerZeijle
6 jaren geleden

Wie wil niet een genie zijn of worden?!

x

Check Also

verpleegkundige

‘Verpleegkundige’ zegt op radio dat het aantal gevaccineerde patiënten enorm toeneemt, luister naar de reactie

Er gebeurde vannacht iets opmerkelijks op de ...

vrouw

Beelden van vrouw (34) die amper kan lopen na Pfizer-vaccin gaan hele wereld over

In een reeks filmpjes op Instagram is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x