Mens en Dier

Vrouw wordt genie nadat ze een ski-ongeluk heeft gehad

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Amerikaanse vrouw beschikt na een ski-ongeluk over uitzonderlijke geestelijke vermogens. Ze kan uit het hoofd kaarten en plattegronden tekenen van elke plaats en elk gebouw waar ze geweest is.

De vrouw, die anoniem wilde blijven, deed haar verhaal op de website xoJane. Na een val op de piste verloor ze even het bewustzijn, maar omdat ze geen last had van duizeligheid ging ze weer verder met skiën. Omdat ze last bleef houden van hoofdpijn en pijn in haar schouder ging ze toch even langs het ziekenhuis. Daar werd een milde hersenschudding vastgesteld.

Enkele weken later begonnen plotseling haar gezichtsvermogen, perceptie en geheugen enorm te veranderen. “Er was een vreemde ontkoppeling tussen wat ik kon zien en de manier waarop mijn brein dat verwerkte,” schreef ze. “Ik kon me elke plaats waar ik ooit geweest ben tot in het kleinste detail herinneren, en dan vooral de gebouwen kon ik met een belachelijke precisie beschrijven.”

Savantsyndroom

De vrouw probeerde de symptomen wekenlang te negeren, tot ze op een dag last kreeg van een ondraaglijke migraine. Ze werd gediagnosticeerd met savantsyndroom, een label voor iemand die zeer bijzondere geestelijke vermogens heeft op een bepaald terrein.

Er zijn wereldwijd maar zo’n 50 mensen die eraan lijden. Een Britse vrouw werd na een val van de trap opeens een getalenteerde kunstenares en een tiener uit Denver met toondoofheid veranderde na een val tijdens het sporten in een muzikaal genie.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
7 jaren geleden

Wat een geluk…zo’n ski-ongeluk

Silber eye
Silber eye
7 jaren geleden

Kan dus gelijk gaan solliciteren bij de Nederlandse overheid daar hebben ze meerdere mensen van dit niveau in dienst, momenteel hebben ze een orakel welke de exacte magnitudes weet te profeteren omtrent de aardbevingen in Groningen, althans de berichtgevingen van de NOS dit in opdracht van de profeet/overheid.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Je wordt ook een genie als je het LICHT wordt.

JansTerZeijle
JansTerZeijle
7 jaren geleden

Wie wil niet een genie zijn of worden?!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x