Homepagina » Buitenland » Amerikaanse coalitie sloot in het diepste geheim een deal met IS-terroristen. BBC doet duistere ontdekking
Amerikaanse coalitie sloot in het diepste geheim een deal met IS-terroristen. BBC doet duistere ontdekking

Amerikaanse coalitie sloot in het diepste geheim een deal met IS-terroristen. BBC doet duistere ontdekking

Honderden IS-terroristen hebben de Syrische stad Raqqa kunnen verlaten dankzij een geheime deal met de Amerikaanse coalitie tegen de terreurgroep. Dat heeft de BBC ontdekt.

Onder de strijders waren enkele van de meest beruchte leden en ruim 3500 van hun familieleden.

Een gewapend konvooi met de IS-leden en massa’s wapens en munitie verliet vorige maand de stad Raqqa, één van de laatste bolwerken van de terreurgroep.

Honderden

De stoet bestond uit 50 vrachtwagens, 13 bussen en meer dan 100 voertuigen van IS, aldus de BBC. Dankzij de geheime deal konden honderden IS-terroristen de stad ontvluchten.

Zij hebben zich inmiddels over heel Syrië verspreid en sommigen zijn zelfs in Turkije aanbeland.

Een aantal van hen zouden onderweg zijn naar Europa. Syrische getuigen zeggen onder meer Franse jihadisten te hebben gezien en ook hoorden zij andere Europese talen die ze niet goed konden plaatsen.

Zwijggeld

Het was de bedoeling dat de deal geheim zou blijven. De Amerikaanse coalitie tegen IS hield de kaken in eerste instantie stijf op elkaar.

De vrachtwagenchauffeurs die deelnamen aan het konvooi kregen duizenden dollars zwijggeld.

Opheldering

De BBC interviewde tientallen mensen die getuige waren van het konvooi of er zelf aan deel hadden genomen. Toen moest de coalitie haar rol wel toegeven.

Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken gaat de VS nu om opheldering vragen over de geheime deal met IS. Volgens hem was Nederland hiervan ‘niet op de hoogte’.

Geheime diensten

Vorige maand meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten nog dat een reeks buitenlandse jihadisten in Raqqa in handen van westerse geheime diensten was gevallen.

De terroristen zouden zijn overgedragen aan de geheime diensten van de VS en Frankrijk, aldus het observatorium.

De door de VS geleide coalitie sprak het bericht tegen en zei dat de jihadi’s gevangen zijn genomen door de Syrische Democratische Strijdkrachten.

[HLN, Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Furious Anger schreef:

  Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken gaat de VS nu om opheldering vragen over de geheime deal met IS. Volgens hem was Nederland hiervan ‘niet op de hoogte’.

  Doe niet zo schijnheilig joh… Alsof niemand in de gaten heeft wat er momenteel allemaal gebeurd in de wereld. Is toch duidelijk wie hier de echte terroristen zijn. Amerika en BONDGENOTEN

  10 likes
  • peter snijder schreef:

   dit is al een tijd aan de gang.
   vorige week haalden amerikaanse helicopters isis commandanten weg, bij nadering van het syrische leger.
   verwacht niets van zijlstra.hij is net als rutte een lakei van de VS.

   8 likes
 • Johandenhaag schreef:

  Jammer dat dit niet de NRC haalt.

  Wat leven wij toch in een vervallen staat!!!

  U weet wat met het Romeinse rijk gebeurde toen het in vervallen staat kwam….toch?
  en het Duitse Rijk, het Britse…….etc
  Waarom zou het VS/EU rijk blijven bestaan
  Het verval is aan alle kanten te merken

  10 likes
  • JvdM schreef:

   Je snapt er weer niks van. Al die rijken (naties) zijn nooit ten onder gegaan, maar voortgezet in een andere vorm. De EU is ook door nazi’s opgericht en kan worden beschouwd als het (officiele) vierde rijk. Achter de schermen zijn het steeds dezelfden die regeren: het vaticaan, de jezuieten en de vrijmetselaars. Zoals jij praat, kunnen we wel op onze reet blijven zitten, want het gaat vanzelf over. Dat is gel*l van iemand die graag wil meepraten, maar geen kennis van zaken heeft.

   1 likes
 • Johan schreef:

  Het klinkt als de helikopter aftochten in Vietnam en Korea na de nederlagen. Want de USA gaat overal wel met gestrekt been en veel geweld in, maar moet er uiteindelijk als de geslagen hond weer vertrekken.

  8 likes
  • JvdM schreef:

   Ik vrees dat dat maar zo lijkt voor de buitenwereld. In werkelijkheid hebben ze intussen een staatsgreep gepleegd en hun eigen stromannen aan de macht geholpen en het land geplunderd. Later sluiten ze dan ineens mooie gaswinningsdeals o.i.d. met de nieuwe, bevriende regering (zoals in Oekraine) en hun corporaties krijgen weer allemaal mooie bouwopdrachten. Lekker goed voor de economie!

   0 likes
 • Richard schreef:

  Het zat daar ook vol met lui van Academi en gespuis van het Pentagon. Die moeten natuurlijk snel weg om hun smerige dubbele rol in de oorlog te verdoezelen.

  6 likes
 • Minute Repeater schreef:

  Apart hoe mensen hier wanneer een “land” betrokken is bij iets “fouts” men spreekt over de elite, globalisten,Illuminati etc. Alleen wanneer het om de VS gaat; dan heeft de VS het gedaan. Alsof de VS nog een land is wat in controle is over hetgeen wat er in haar naam gebeurd. De VS is ook lang geleden al overgenomen door dat Elysium gespuis. Men doet dit wellicht wel in de namen van onze landen, maar onze landen bestaan feitelijk allang al niet meer, wanneer je kritisch naar de verschillende (uitgeholde) grondwetten kijkt. In het geval van Europese Unie lidstaten komt daar “artikel 71” uit het “Vedrag van Lissabon” nog bij, waardoor het bestaan van natie staten als zelfstandige entiteiten allang al niet meer bestaan.

  3 likes
 • Johan schreef:

  Het klinkt als de helikopter aftochten in Vietnam en Korea na de nederlagen. Want de USA gaat overal wel met gestrekt been en veel geweld in, maar moet er uiteindelijk als de geslagen hond weer vertrekken.

  In Europa hadden ze de coalitie en de bevolking op hun hand, en dat laatste is nogal belangrijk als je oorlogje wilt gaan spelen in een ver buitenland.

  2 likes
 • salvar schreef:

  De terroristen zouden zijn overgedragen aan de geheime diensten van de VS en Frankrijk, aldus het observatorium.
  en wat gaat Zijlstra hier aan doen?
  naar mijn beleving helemaal niets,noppes,geen bal.
  als je niet uit kijkt komen ze gewoon naar nederland zoals gewoonlijk.
  dit is de valkuil net doen of je gek ben en vragen waarom nederland hier niets van wist.
  begin zo langzamer hand de kots te krijgen van mijn land.

  2 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  De volgende opdracht van de VS aan ISIS is zoveel mogelijk mensen afslachten in Europa!

  2 likes
 • War on error schreef:

  Zeker, het erin gaan wordt altijd tamelijk feestelijk aangekondigd. (“we gaan ‘t ff fixen”)
  De afloop – komt eigenlijk maar nooit (volledig), het blijft etteren.
  Desondanks worden de doelen wél gerealiseerd; m.n. de controle over de bodemschatten, en de geo-politieke invloed (vazalstaat achterlaten).

  Leger materiaal verslijten of kapot laten schieten is eigenlijk al doel op zich.
  Het is de lobby die eigenlijk de politiek omkoopt te tekenen voor oorlogen. Ook bijna altijd bouwen ze Am. legerbases in de landen die ze hebben verwoest, inmiddels staat de teller al op ca. 800 legerbases over de hele wereld; afgezien van Rusland, Iran, China.

  De VS is nu van doctrine veranderd. Trump riep pas al dat winnen niet het doel was. Maar iig. niet verliezen (lees: een patstelling nastreven – die van permanente oorlog, ‘The Long War’).

  Nu zwelt de retoriek aan dat aangegaan moet worden achter Iran en Hezbollah; oorlog openen op 2 fronten tegelijk – niet meer met de doodseskaders, maar met grof geweld de boel platleggen – kernwapens zijn te verwachten. Het gaat een zooitje worden.
  De coup in Libanon, en Riyadh tegelijk – zijn hier al voortekenen van.
  (wordt slecht over bericht in onze nep-nieuws media).

  wie zo profiteerden van het vuile werk van IS, die waren/zijn pisnijdig dat plan A een fiasco is geworden. En zijn verschrikkelijke slechte verliezers.
  De ontwikkelingen nu lijken een wanhopig plan B om de oorspronkelijke doelen toch nog te realiseren. Koste-wat-het-kost. Allemaal belastinggeld. Het oorlogsbedrijf is gesubsidiëerde industrie.

  2 likes
 • rob schreef:

  De Duisteren kant van de mens komt met een conflict goed en open naar voren, vooral in zijn uitspraak in zijn denken/gedachten,als het negatieve beelden ziet zal het ook negatief bij degene zijn die waarneemt en het waar genomen beeld word een gedachte en dan kan het denken ervan alles meedoen , het leid meestal naar een conflict toe die dan word uit gevochten met wapens of gewoon in zijn uitspraak die naar wapens kunnen grijpen maakt niet uit wat voor wapen het is op dat moment moet zijn beeld verdedigt worden , negatieve beelden zullen dat als men het denken gedachten niet onder controle heeft in een vorm van explosie tot uiting worden gebracht, eigenlijk is het een vorm macht en waar macht komt kijken veranderd het in een daad van, laten we zeggen een ongecontroleerde projectiel die zijn doel uit de weg moet ruimen .. laat ik het zomaar zeggen er zitten kleine wezens bij de meeste mensen in het hooft deze wezentjes die mogen graag oorlog voeren ze besturen een lichaam net zoals men een voertuig bestuurt maakt niet uit wat voor voertuig of het nu metaal is of van vlees en bloed ,het begint wel in het hooft en daarna kruipt het in een voertuig en daarna pleegt het rottigheid..

  1 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  bill gates

  Bill Gates tolereert geen kritische coronaberichten en koopt de media om

  Uit onderzoek van het gezaghebbende tijdschrift Columbia ...

  >