Gezondheid

Chemiereuzen als Bayer-Monsanto kunnen wel inpakken. Dit onderzoek linkt pesticiden in voedsel aan scherpe toename dodelijke darmkanker

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gebruik van pesticiden is verantwoordelijk voor een scherpe stijging van het aantal doden door darmkanker. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Darmkanker is de derde meest voorkomende kanker wereldwijd.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wetenschappers uit Brazilië, Duitsland en Groot-Brittannië hebben het gebruik van pesticiden tussen 2000 en 2012 in Brazilië in kaart gebracht.

Verontreinigen

Ze hebben de resultaten vervolgens vergeleken met het aantal sterfgevallen door darmkanker in diezelfde periode.

Ze zagen een algemene toename van darmkanker en een correlatie met de hoeveelheid pesticiden die werden gebruikt.

De onderzoekers concluderen dat pesticiden die worden gebruikt op gewassen, het voedsel en water verontreinigen dat wordt geconsumeerd door mens en dier.

Eerste studie

Coauteur Vinicius Kannen van de Universiteit van Sao Paulo wijst op gegevens waaruit blijkt dat een vijfde van de voedselmonsters die tussen 2013 en 2015 zijn geanalyseerd in Brazilië, als onveilig voor menselijke consumptie werden bestempeld vanwege te hoge concentraties pesticiden.

Uit eerdere studies bleek al dat pesticiden het risico op darmkanker bij mensen verhogen, maar dit is de eerste studie die de toename van het gebruik van pesticiden linkt aan de sterftegraad door darmkanker.

Coauteur Francis Martin van de University of Central Lancashire zei dat deze onderzoeksresultaten niet genegeerd kunnen worden.

Vergifpakket

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van een controversieel wetsvoorstel in Brazilië dat ook wel het ‘vergifpakket’ wordt genoemd.

Het heeft tot doel om het goedkeuringsproces voor pesticiden op de Braziliaanse markt te versnellen.

De studie is verschenen in het tijdschrift Chemosphere.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
5 jaren geleden

Als je op een veilige manier van dergelijke verontreinigingen in je lichaam af wilt komen zou Zeoliet een goede oplossing kunnen bieden. Er zijn veel goede berichten over te vinden dat deze inerte stof geen invloed heeft op je lichaam terwijl het wel allerlei schadelijke stoffen aan zich bind en afvoert.

Hier kun je er meer over vinden: http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=7038:zeoliet-het-wondermineraal&catid=17:gezondheid&Itemid=30

elisabethje
elisabethje
5 jaren geleden

Inpakken? Nee hoor, ze zullen er wel weer onderuit komen…

Louise
Louise
5 jaren geleden

Ja dat klopt inderdaad ( ik ben van de onderzoeken) behalve pesticide zitten onze darmen vol met micro plastiic bolletje ‘s….. In een groot Chinees onderzoek verwijt men neurologische problemen bv ADHD aan fijnstof, en daar is het milieu heel vervuild,…Maar ook in Europa gaan 75000 mensen meer dood aan longziekten.. Dan heb ik het niet over chemtrails, andere luchtverontreiniging , vaccinatie , medicijnen en andere oneigenlijke stoffen in het drinkwater en de voeding….
… Gaat lekker he jongens met de mensheid ……..

Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Het wordt hoog tijd dat nuchter verstand het bestaansrecht van dergelijk in en in satanische firma’s volledig ontneemt. Hoe kan een overheid tegenover het volk verantwoorden om dit toe te staan ?
Geen mens kan dit met droge ogen uitleggen.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x