Bewustzijn

Het geheim van de getallen 5 en 6 en waar ze in verborgen zitten

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een nauw verband tussen bloemen en sneeuwvlokken. Zes is het getal van structuur. De structuur van het universum bestaat uit zeshoeken. Sneeuwkristallen zijn altijd zeshoekig.

Veel andere kristallen zijn ook zeshoekig. Zelfs gasreus Saturnus heeft zeshoekige wolken rond haar noordpool. Hoe belangrijk zijn de vijf- en zeshoek in onze wereld?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bijen maken zeshoekige huizen en geboortekamers voor hun jongen. Zeshoekige ruimten blijken zeer solide te zijn.

Vijfhoek

Vijf is het getal van leven. Alle fruitdragende bomen hebben bloemen met vijf blaadjes. Appels bevatten vijfhoeken of pentagonen die je kunt ontdekken wanneer je er één horizontaal door midden snijdt.

Het lichaam van de mens past precies binnen een vijfhoek en de ledematen zijn gebaseerd op de gulden snede phi. De vijfhoek codeert de gulden snede phi fractaal binnen zichzelf.

Van macrokosmos tot microkosmos

De relatie tussen het getal zes en vijf is van groot belang. “Hij die de zeshoek en de vijfhoek samenbrengt heeft de helft van het heilige geheim opgelost.” – Eliphas Levi

De relatie tussen phi en pi is als volgt: 1,2 * 1,6180 * 1,6180 = 3,1415. Deze relatie is niet exact vanwege de transcedente aard van pi. De verhouding tussen zes en vijf wordt meer gezien als een resonantie die in de architectuur van het universum is gebouwd.

Wanneer je objecten opwarmt beginnen ze zichtbare golflengten uit te zenden die er bij toenemende temperatuur uitzien als rood, oranje, geel, wit en blauw. De gemiddelde kleurtemperatuur van daglicht bedraagt 6.500 graden Kelvin. Volgens de CIE wordt de witheid van licht bepaald door de lichtbron D65 onder een waarnemingshoek van 10 graden. Veel professionele fotografen en grafisch ontwerpers maken gebruik van D65-lampen.

Adenine vormt één van de vier nucleobasen in DNA en RNA. De moleculaire structuur van adenine is gebaseerd op een zeshoek die verbonden is met een vijfhoek.

Dimethyltryptamine, beter bekend als DMT, heeft psychoactieve eigenschappen die al honderden jaren gebruikt worden door sjamanen om andere staten van bewustzijn te bereiken. DMT komt in de natuur voor in sommige planten en ook bevinden zich kleine hoeveelheden in het menselijk brein. De moleculaire structuur van DMT is gebaseerd op een zeshoek die verbonden is met een vijfhoek.

Melatonine wordt door de pijnappelklier uitgescheiden in het menselijk brein. De kern van dit molecuul bestaat uit een vijfhoek die verbonden is met een zeshoek. Melatonine wordt geassocieerd met zonlicht en verlichting. Op 23 juli 2011 verscheen in het Britse Wiltshire een graancirkel die exact overeenkomt met de structuur van melatonine.

Hermetica

Melancholia I van Albrecht Durer staat bol van de hermetische symboliek. De verborgen geometrie van de zeshoek en de vijfhoek in de analyse van Franz Deckwitz werd in 1979 gepresenteerd aan John Michell en later gepubliceerd in The Dimensions of Paradise. Pierre Charles L’Enfant voegde deze symboliek toe aan het ontwerp van de straten en openbare plaatsen van Washington DC.

Het Grootzegel van de Verenigde Staten bevat 13 strepen (de koloniën), 13 sterren boven het hoofd van de adelaar, 13 pijlen, 13 bladeren en 13 olijven. 13 * 5 = 65. De linkervleugel bevat 33 veren, de rechter 32. 33 + 32 = 65. De vleugels staan voor de relatie tussen 6 en 5. Dit komt terug op elk dollarbiljet.

Osiris en Isis

Osiris en Isis zijn respectievelijk de zesde en vijfde god van de Egyptische Enneaden. Het zijn de achterkleinkinderen van de god Atoem en vormen de relatie tussen 6 en 5. De voetbal bestaat uit 32 masonische panelen in de vorm van vijf- en zeshoeken.

De Grote Piramide en de andere twee piramiden van Gizeh bevinden zich op 6,5 graden ten noorden van de Kreeftskeerkring. De Kreeftskeerkring markeert de noordelijkste breedtegraad waarop de Zon eenmaal per jaar in het zenit staat. Dit gebeurt tijdens de zonnewende, rond 21 juni, en luidt het begin in van de zomer op het Noordelijk Halfrond.

Over Jeruzalem kun je een rechthoek leggen met de verhouding 5:12. Deze rechthoek bevat twee denkbeeldige kruizen die het punt markeren van de meest heilige plaatsen voor zowel het christendom als het jodendom. Elk kruis heeft de verhouding 6:5.

Paus Sixtus V

Toen Felice Peretti in 1567 de laatste Renaissance-paus werd koos hij een zeer interssante naam voor zichzelf, waarbij Sixtus en V respectievelijk verwijzen naar 6 en 5.

De St. Paul’s Kathedraal in Londen is exact 555 voet lang wanneer de traptreden bij de ingang worden meegerekend. 555 voet is precies 6660 inch. ’s Werelds hoogste obelisk, de Transamerica Pyramid niet meegerekend, is exact 555 voet hoog.

De Spinnaker Tower in het Britse Portsmouth is ook 555 voet hoog. Het trappenhuis van het gebouw verwijst naar het alziende oog. De mascotte van de toren is in feite een vesica pisces waar de vrouwelijke yoni wordt samengebracht met de mannelijke obelisk. Een kaarsrechte lijn verbindt het centrum van Stonehenge met het Franse Pentagon en de Spinnaker Tower.

Het London Eye, of Millennium Wheel, en de Millennium Dome, of O2 Arena, bevatten ook vele geheimen. De Millennium Dome is 52 meter hoog, is 365 meter in omtrek en heeft 12 masten, wat het een kalender maakt die vrijwel op de nulmeridiaan ligt.

San Francisco

Zowel 555 California Street (voormalig hoofdkwartier van Bank of America) als 666 Filbert Street (SS Peter and Paul Catholic Church) resoneren met de Transamerica Pyramid. Op het A.P. Giannini Plaza van 555 California Street is het Banker’s Heart te zien: duister als de nacht en hard als steen.

De Transamerica Pyramid staat op de plaats waar ooit A.P. Giannini’s Bank of Italy stond totdat deze werd verplaatst na de aardbeving van 1906. Giannini richtte de Transamerica Operation op in 1928. De Bank of Italy werd later ’s werelds grootste commerciële bank. Deze bank staat vandaag de dag bekend als Bank of America. Sinds 1999 is het Nederlandse verzekeringsconcern AEGON eigenaar van de Transamerica Pyramid omdat het toen de Transamerica Corporation overnam.

Bron: Viewzone.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dominic
Dominic
9 jaren geleden

Zo kun je alles wel weerleggen naar 5 en 6!
Ik ben 33 dat is 5×6 + 0,5×6…..

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x