Wetenschap

Chinese natuurkundigen teleporteren fotonen over 100 kilometer

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Teleportatie is geen sciencefiction en zelfs niet eens nieuw. Twee jaar geleden verbraken Chinese natuurkundigen het wereldrecord kwantumteleportatie door fotonen over 16 kilometer te teleporteren.

Het record is nu verbroken door hetzelfde team. De fotonen zijn dit maal over een afstand van 97 kilometer geteleporteerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De natuurkundigen van de Universiteit van Shanghai maakten gebruik van kwantumverstrengeling om een object van de ene naar de andere locatie te verplaatsen zonder daarbij de tussenliggende ruimte te gebruiken.

Informatie

Volgens wetenschapssite Technology Review wordt niet het fysieke object geteleporteerd, maar de informatie die het object beschrijft. De informatie wordt overgebracht op een gelijksoortig object op de andere locatie dat vervolgens de nieuwe identiteit aanneemt.

Met behulp van een 1,3 watt laser werden de fotonen naar de nieuwe locatie gestraald. De truc is om de informatie van de fotonen te behouden terwijl de straal van de laser naar gelang de afstand steeds breder wordt.

Uiteindelijk kan een dergelijke vorm van teleportatie worden gebruikt om informatie met ongelooflijke snelheid naar satellieten te sturen.

Bron: Popsci.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x