Binnenland

Urk, het dorp met de laagste vaccinatiegraad van heel Nederland, heeft het laagste sterftecijfer

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!

Een opmerkelijk bericht in het AD: het sterftecijfer op Urk is het laagste van heel Nederland. In de gemeente Urk stierven het afgelopen jaar slechts 97 mensen. De belangrijkste doodsoorzaken waren kanker en hart- en vaatziekten, blijkt uit cijfers van het CBS.

Opvallend en opmerkelijk, vindt Andries de Boer, vertegenwoordiger van de visserijsector. “Dit in het licht van de serieuze oversterfte in een overgroot deel van de rest van Nederland.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Auteur Steven Arrazola de Oñate richt zich tot de Belgische viroloog Marc Van Ranst: “Kunt u mij als topviroloog uitleggen waarom Urk, het dorp met de laagste vaccinatiegraad van heel Nederland, het laagste sterftecijfer heeft bij onze sympathieke noorderburen? Alvast bedankt voor uw analyse en antwoord.”

Het blijft vooralsnog stil.

Beste jongetje van de coronaklas

Twee jaar geleden berichtte de Volkskrant dat de vaccinatiegraad het laagst was op Urk. Volgens het Coronadashboard is slechts 30 procent van de 12-plussers op Urk gevaccineerd tegen corona.

Overal in Nederland steeg in de zomer van 2021 het aantal coronabesmettingen, behalve op Urk. Het dorp was een grijze vlek op de coronakaarten en werd het beste jongetje van de coronaklas genoemd. De GGD ‘tastte in het duister’.

De GGD trok zich terug en GGD Flevoland sloot de vaccinatielocatie in alle stilte. Ook de testlocatie werd gesloten, omdat er weinig belangstelling was.

Verstandige mensen

Eind 2021 duikelden de besmettingscijfers op Urk omlaag. De gemeente kleurde bijna wit, schreven de media. Gemeentes waar bijna alle mensen waren ingeënt, kleurden juist rood. De inwoners zelf beweerden dat ze een natuurlijke groepsimmuniteit hadden opgebouwd.

Tiemen Romkes heeft zich net als de meeste andere Urkers niet laten vaccineren tegen corona. Hij zei in Op1 dat hij de prik niet heeft gehaald omdat de langetermijneffecten niet bekend zijn. “Ik denk dat we veel verstandige mensen hebben op Urk.”

4.8 297 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

157 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
10 maanden geleden

Urkers zijn Helden! Zij waren het bolwerk van het Verzet!

Pieter
Pieter
10 maanden geleden

Vaccinaties zijn niet veilig, noch effectief en noch noodzakelijk. Alleen Big Pharma is er blij mee en verdient er goud geld aan, net zoals die levensgevaarlijke chemo, die een leven alleen maar verkort.

Daan
Daan
10 maanden geleden

👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻verstandige mensen op Urk, maar niet alleen op Urk hoor, met nadenken en goed informeren zijner meerdere mensen die GEEN gifspuit hebben gehaald, en ja schapen 🐑 hou je toch🤨

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
10 maanden geleden

Als dat dorpje van Asterix en Obelix een rolmodel heeft gehad weet ik welk nederiglands dorp er model voor heeft gestaan.
Ik ben er in coronatijd nog op de motor door half nederigland even naartoe gereden om 2 frikandellen op te eten aan de haven.

Back to top button
157
0
We lezen graag je reactie!x