Universum

Vliegen we binnenkort in vier uur naar de maan?

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

NASA heeft een nieuwe motor getest die de ruimtevaart revolutionair kan veranderen. De EmDrive heeft geen brandstof nodig, maar zet in plaats daarvan elektriciteit om in micogolven, die vervolgens een ruimteschip voortstuwen.

Deze vorm van aandrijving is bijna een decennium geleden bedacht door de Britse wetenschapper Roger Shawyer, die na zijn uitvinding jarenlang voor gek werd versleten. Toch werden de rechten om de EmDrive te ontwikkelen gekocht door vliegtuigreus Boeing en financierde de Britse overheid de uitwerking van Shawyers ideeën.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Er wordt al jaren gediscussieerd over de vraag of de motor kan werken. NASA heeft onlangs voor het eerst een experiment gedaan waarbij de EmDrive is getest in een vacuüm. Het lijkt erop dat de motor werkt, hoewel niet iedereen het eens is over de interpretatie van de testresultaten.

De EmDrive is vele malen krachtiger dan raketmotoren. Je kunt er in twee tot drie weken in plaats van zeven maanden mee naar Mars vliegen en in slechts vier uur ben je bij de maan. Dat maakt ruimtereizen ineens een heel stuk interessanter.

Het apparaat past in een koffer en kan naar verluidt bijna eeuwig blijven doorvliegen. Shawyer werkt momenteel voor een Brits bedrijf dat zijn onderzoek voortzet. Hij zegt dat in andere landen wordt gewerkt aan soortgelijke apparaten. Vijf jaar geleden claimden de Chinezen dat ze een werkende EmDrive hadden gebouwd, maar niemand geloofde ze.

“Het voorstellingsvermogen is eigenlijk de enige beperkende factor,” zei Shawyer. “Als je niet langer brandstof hoeft mee te nemen, zijn de mogelijkheden immens. Het belangrijkste is dat de EmDrive groen en handig is en in de komende decennia onze wereld zal veranderen.”

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
9 jaren geleden

LS…

Nu nog een energie uitvinden die de neurotische blokkades wegneemt bij zogenaamde wetenschappers die alles ontkennen en tegenhouden dat zij zelf niet hebben uitgevonden. En die ook nog even de parasieten uitschakelt van bv Shell (Huis van Oranje) en andere criminelen die hun roofgoed zien verdampen.

Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

Allemaal leuk en aardig hoor maar kunnen we het geld, de tijd en de energie niet beter besteden aan het opruimen van de zooi die we hier op aarde maken?
Waarom willen ‘we’ zo graag naar andere planeten? Om daar ook de boel te vergiftigen? Om Big Business daar ook alles te laten manipuleren om nog meer geld te verdienen? Om nog meer macht te vergaren?

Geen destructiever wezen dan de mens.

Zolang we spiritueel gezien zo onderontwikkeld zijn als we nu zijn, hebben we op andere planeten niets te zoeken.
Laten we eerst maar eens zorgen dat we hier de boel op orde krijgen en in harmonie met de natuur en elkaar kunnen leven.

Danny
Danny
9 jaren geleden

“maar zet in plaats daarvan elektriciteit om in micogolven”

Wordt nog een heel gehannes met het verlengsnoer.

rebel56
rebel56
9 jaren geleden

En zouden wij niet die motoren op aarden kunnen gebruiken voor de dagelijkse energie!

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x