Great ResetBinnenland

‘De boeren moeten weg, want Rutte wil iets heel speciaals samen met het World Economic Forum’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Als je naar de grafieken kijkt, zie je dat eerst de temperatuur stijgt en daarna de CO2-concentratie toeneemt, zegt emeritus hoogleraar Pierre Capel in zijn column.

De CO2-concentratie varieert al miljoenen jaren, net als de zeespiegel. Zesduizend jaar geleden kon je naar Londen lopen en nu zitten we op het hoogste punt, aldus Capel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

En nu is ook stikstof ineens een probleem waar we alles voor moeten opgeven. Stikstof zit gewoon in de lucht: 78 procent bestaat uit stikstof. Dat adem je in en adem je uit, en het reageert met niks. “Stikstof is dus helemaal neutraal,” benadrukt Capel.

Als je dit niet hebt, ben je dood

En wat doen stikstofverbindingen? Stikstofoxide is bijvoorbeeld molecuul van het jaar geweest en ontzettend belangrijk voor planten en dieren, maar ook voor mensen. “Het is een ongelooflijk belangrijke verbinding.”

Een andere stikstofverbinding, nitraat, is ‘vreselijk essentieel’ voor de groei van planten. Er zit bijvoorbeeld veel nitraat in spinazie.

En zo zijn er nog veel meer verbindingen, waaronder N3, NH2, NH3 (ammoniak), enzovoorts. “Crisis? Nee, zonder dat geen leven. Alle eiwitten zijn eruit opgebouwd. Zonder dat is er geen leven.

Hoe zit het met de complexere verbindingen? Adenine is een oer-molecuul dat ‘zo verschrikkelijk belangrijk’ is. Het is bovendien een onderdeel van DNA en RNA. Adenosinetrifosfaat (ATP) is daarnaast de energiebron van het hele leven. “Als je dit niet hebt, ben je dood. In alle biologische processen is dit een absolute noodzaak.”

Wat zou er achter zitten

Capel vat samen: “Stikstof zelf, neutraler kan niet. Stikstofoxiden, daar heb je heel veel soorten van en het gros is extreem belangrijk. Stikstof-waterstofverbindingen, daar heb je enorm veel verschillende soorten van en die zijn enorm belangrijk, en zonder dat geen leven. Waarom is het een crisis?”

“Wat zou er achter zitten?” vraagt Capel, waarna hij een filmpje toont waarin premier Rutte food innovation hubs van het World Economic Forum aankondigt. Die komen onder meer in Europa. Rutte onthult ook dat het coördinerend secretariaat van de food innovation hubs in Nederland zal worden gevestigd.

“De boeren moeten weg, want Rutte wil iets heel speciaals samen met het World Economic Forum. En hoe krijgen we de zaak in orde? Dan maken we het dogma dat stikstof heel slecht is en daar gaan we alles aan doen, en alle maatregelen zijn daar goed voor.”

4.7 280 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frank Geurts.
Frank Geurts.
9 maanden geleden

De zon warmt de oceaan en 400 jaar later stijgt de co2 doordat oceaan het uitstoot. Dat is de ENIGE relatie tussen co2 en de temp

Bliem
Bliem
9 maanden geleden

VRESELIJK dit alles!
Heb er geen woorden voor. Duidelijk artikel, stuur dit aan iedereen door!!!!!

michael
michael
9 maanden geleden

Nee Rutte niet de boeren maar jij meot weg en zo snel mogelijk het liefst 10 jaar geleden!

Victor Hugo
Victor Hugo
9 maanden geleden

Schop die natnek Rutte onder zijn kont en zet er een mens van vlees en bloed voor in de plaats.

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x