Gezondheid

New York gaat strijd aan met suikerhoudende frisdrank

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als het aan de burgemeester van New York ligt moet het afgelopen zijn met de verkoop van suikerhoudende frisdranken in restaurants, bioscopen, sportkantines en verkooppunten op straat.

Burgemeester Bloomberg van New York wil op die manier iets doen aan het probleem van zwaarlijvigheid, schrijft de New York Times.

Meer dan de helft van de volwassenen in de stad heeft last van overgewicht. In maart 2013 zou het verbod in moeten gaan. Het geldt voor de losse verkoop van bekers frisdrank die meer dan 16 fluid ounces (0,47 liter) bevatten.

Obesitas

cola9238749487239243De maatregel gaat niet op voor dieetdrankjes, vruchtensappen en milkshakes. Het verbod gaat wel gelden voor frisdranken als cola, energiedrankjes en icetea. Flessen frisdrank in supermarkten blijven voorlopig buiten schot.

“Obesitas is een landelijk probleem en overal in de Verenigde Staten klagen gezondheidsinstanties erover,” zei Bloomberg. “New York City zegt dat niet alleen, maar doet er ook iets aan.”

Werelddag zonder tabak

De burgemeester kan rekenen op felle kritiek van de frisdrankindustrie die stelt dat New York simpelweg een ongezonde obsessie heeft met suikerhoudende frisdrank. Volgens een woordvoerder van de industrie is het tijd dat gezondheidsautoriteiten echte oplossingen voor het probleem van overgewicht gaan vinden.

sigaret2937349823743948324Bloomberg bombardeerde volksgezondheid tot één van de speerpunten van zijn beleid. Als één van de eersten verbood hij roken in restaurants en parken. Precies vandaag is het Werelddag zonder tabak. Op deze dag wil de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aandacht vragen voor de gevaren van roken. Dit jaar richt de organisatie zich vooral op de methoden van de tabaksindustrie om anti-rookcampagnes te ondermijnen.

Transvetten

Ook mogen restaurants in New York geen schadelijke transvetten meer gebruiken in hun voedsel. Fastfoodrestaurants zijn verplicht de hoeveelheid calorieën op de menukaart te vermelden.

Sommige bioscoopbezoekers lieten weten zich te kunnen vinden in de maatregel. “Ik denk dat het een goed idee is,” zei Sara Gochenauer (21). “Door frisdrank rotten je tanden weg.”

Anderen zijn er niet zo blij mee. “Sommige films duren meer dan drie uur,” zei Lawrence Goins (50). “Je moet in de gelegenheid kunnen zijn om je dorst te lessen.”

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cr
cr
10 jaren geleden

nou die bloomberg is wijs …ze moeten suiker’s gewoon uit die drank halen anders mocht dit wel denk ik het gaat hem om de suikers en aspertaan of hoe heet die rommel ook al weer , eindelijk komt er overal ter wereld eens wat schot in de boeg .nu kunnen wij zien dat er verandering in komt ..ik zou ook graag willen en schaamt zich dat Morsanto een Fabriek heeft hier in Belgie ik zou die ook zien sluiten .wat ook wel zal gebeuren als hij zo veel gerechts achter elkaar heeft gehad dat hij hier door onder uit gaat .

FunkyG
FunkyG
10 jaren geleden

Voor mij is het heel simpel. De overheid moet gezond eten stimuleren, dus goedkoper maken. En ongezond eten duurder maken.

Als ik in Nederland voor €20,- gezonde boodschappen doe heb je als je geluk hebt een paar goede en voedzame producten. Als ik voor €20,- aan rotzooi koop heb ik 3 dozen frikadellen, 4 zakken patat, dan heb ik de hele winkelwagen vol met rotzooi. Op de manier zoals het nu gaat blijft er een tweedeling binnen een maatschappij. De welvarende mensen kunnen gezond eten en de arme mogen het doen met rotzooi. Als gezond eten gestimuleerd zou worden dan zou dat voor alle lagen van de bevolking goed zijn. Helaas is het een utopie.

Debb3
Debb3
10 jaren geleden

Ik vind het kwats laat ze gewoon suiker drinken.. Beter als die aspertaam die kanker veroorzaakt………

cr
cr
10 jaren geleden

wat ook zo stom is op het nieuws word gezegd dat mensen te dik worden en dat de regering er iets tegen ging doen dit was zo een jaar terug …..maar er zit nu ook overal suiker in soep , stoofvlees uit blik eum pindakaas noem maar op HAAL dit eens er uit. dit smaakt toch niet bij elkaar bbaahh .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x