Homepagina » Buitenland » Eén van de dodelijkste dagen in de geschiedenis van Texas: bloedbad in winkelcentrum. Dit zeggen getuigen over de ‘3 tot 4’ schutters
Een van de dodelijkste dagen in de geschiedenis van Texas: bloedbad in winkelcentrum. Dit zeggen getuigen over de '3 tot 4' schutters

Eén van de dodelijkste dagen in de geschiedenis van Texas: bloedbad in winkelcentrum. Dit zeggen getuigen over de ‘3 tot 4’ schutters

Bij een schietpartij in een Walmart-winkel in El Paso in de Amerikaanse staat Texas zijn 20 doden gevallen. Daarnaast vielen er 26 gewonden.

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, sprak van één van de dodelijkste dagen in de geschiedenis van Texas.

“Als staat verenigen wij ons om de slachtoffers en hun familie te steunen,” zei hij. “We zullen alles doen om hen te helpen.”

Meerdere schutters

Bij de schietpartij is een 21-jarige verdachte opgepakt. Hij komt uit Allen, een stad die op 1000 kilometer afstand van El Paso ligt.

In een manifest, getiteld ‘The Inconvenient Truth’, dat door de man op internet zou zijn geplaatst, spreekt hij zijn haat uit voor immigranten en verwijst hij naar de schietpartij in twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland.

Volgens getuigen waren er meerdere schutters. Eén getuige, militair Glendon Oakley, zei tegen zender KTSM 9 News dat hij ‘vier schutters’ hoorde.

249e massaschietpartij

Een andere getuige, ene Adriana, stond met haar kinderen bij de kassa toen de schietpartij begon.

Ze zag hoe ‘drie tot vier mannen in het zwart’ naar binnen renden.

Haar kinderen zeiden dat er tenminste drie ‘hombres’ in ‘negro’ (mannen in het zwart) waren en dat het zeker geen ‘policia’ (politieagenten) waren.

Het is al de 249e massaschietpartij van het jaar in de Verenigde Staten, aldus de ngo Gun Violence Archive.

Strengere maatregelen

De Amerikaanse president Donald Trump sprak op Twitter zijn medeleven uit en noemde de aanslag ‘een laffe daad’.

“Er is nooit een reden die het doden van onschuldige mensen rechtvaardigt,” zei hij.

Diverse Democratische politici riepen na de schietpartij op tot strengere maatregelen rond wapenverkoop en -bezit in de VS.

Tweede bloedbad

Ook in de stad Dayton in de staat Ohio vond een schietpartij plaats. Daar bracht een schutter negen mensen om het leven. Zestien mensen raakten gewond.

De dader is door de politie gedood. Het is het tweede bloedbad in de VS in 24 uur tijd.

De aanslag vond plaats in de wijk Oregon. Ooggetuigen zeiden dat iemand de toegang tot een bar was geweigerd, en toen begon te schieten.

[Belga, Natural News]


Vond je deze informatie interessant? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. False flag? Belga Natural News whoaaa.
  Je hebt mensen die voor de IS geronseld worden/werden en je hebt mensen die blanke jongeren ronselen.(dit gebeuren valt onder kinder/jongerenmisbruik en krijgt gewoon zijn doorgang) De show must go on.
  Echt evil dit.

  6 likes
  • als mensen echt begrijpen wat mk-ultra is dan zal ook voor hen duidelijk worden dat dit voor opgezet is,als doel het volk te ontwapenen.
   als dat ooit gebeurd zullen miljoen mensen afgeslacht worden.

   zie geschiedenis.

   fff

   7 likes
 2. Dat is weer een hoop nep doden bij de 249e fake mass shooting. Ze doen niet eens meer hun best om het echt te doen lijken. Heeft natuurlijk niets te maken met de democraten debat en het gun control conferentie die deze week wordt gehouden in Vegas. Zo schijtziek van die achterlijke toneelstukjes, en nog meer van de leegschedels die dit serieus nemen.

  11 likes
 3. “Extreme eenzaat die Latino’s verantwoordelijk achtte voor de verrotting van Amerika”: dit weten we al over de schutter van El Paso

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190804_04543484

  2 likes
 4. The young white guy was registered as democrat…
  Right after the shooting they switched his social media to republican and added a bunch of crap. Typical of every mind control op.
  Drie tot 4 schutters verandert in 1…!!!

  De meest dodelijke dagen in Texas waren 150-200 jaar geleden…toen bleef het niet bij 20

  6 likes
 5. Mensen die anders denken(zelf nadenken) worden nu als extremist bestempeld. Dus wij allen hier zijn zeer “gevaarlijk”. Hoe krijg je de mens onder controle. Nou zo dus.
  Stel die jongen doet dit door staat nieuws/overheidsbeleid.(als het een echte aanslag was). Dan ligt de oorzaak toch daar en niet bij de mensen die anders denken/zelf nadenken. Het systeem deugt zelf niet. Jammer, dat vooral jongeren hier de dupe van worden. Geen toekomstperspectief/groeien kun je al als dodelijk zien. Das wel gevaarlijk.
  Door het systeem zelf zijn er duizenden jongeren hier op straat belandt. Geraakte snel in de schulden.(problemen beginnen vaak met/na 18 jaar) Worden uit huis gezet, want je trekt het gezin mee enz. Ze lopen dus illegaal rond. Met alle gevolgen van dien. In mijn tijd had je niet zoveel daklozen als nu. Mensen werden geholpen door ze onderdak(eigen woning) te geven enz. Hulpverleners kunnen niet eens mensen meer goed helpen, want er zijn geen huizen. Daarnaast is het boete op boete systeem een killer enz.
  We moeten echt een systeem krijgen, waarbij je gewoon weer voor een ander kunt zorgen, zonder dat de problematiek(schulden) op de verzorger valt.
  Een systeem wat leefbaar ingevuld kan worden, zorgt ook nog eens voor minder kosten.(algemeen).

  2 likes
 6. Zoveel mensen lopen daar met wapens rond. Het is een wonder dat er niet dagelijks mensen worden doodgeschoten. De helft van de bevolking slikt medicijnen tegen stress of iets anders. Sinds het ontstaan van het land is het een en al moordpartijen (Indianen), gelynchte zwarten enz. Uit veiligheidsoogpunt lijkt het mij geen prettig land om in te wonen. Het einde van de schietpartijen is lang niet in zicht.

  2 likes
 7. wat daar gebeurd is, is daar gering en inslag.. helaas in mijn dorp ook een paar jaar geleden door tristan, een jonge knul die stijf stond van de ” spanning ” van een computerspel o.a. en de detective boeken van zijn oma Jackie L.. verder kreeg hij volgens mij een warhoofd van de medicijnen en helemaal door geflipt, verkeerde medicatie en weinig echt goede zorg, maarWEL EEN SCHIETVERGUNNING voor een wapen… terwijl hij ontzettend ziek was, het was grote impact hier, dus kijk ik niet meer op van deze gebeurtenis in dat achterlijke schietgrage, oorlogszuchtige land wat a m e r IK a heet

  weg met alle wapenhandel en oorlogszuchtige , op geld en macht beluste griezels, zo ook zeker uit de politiek!

  1 likes
 8. herstel : gering en inslag, moet natuurlijk schering en inslag zijn

  1 likes
 9. Dat krijg je ervan als je de hele dag achter je PC zit en oorlogsspelletjes speelt. Een gegeven moment kunnen dat soort jongens niet meer het onderscheid maken tussen spel en werkelijkheid. De zwakke broeders dus. Waarschijnlijk nog een “pilletje gepakt” en erop los. Tussen 7/8? miljard aapachtigen zitten er altijd wel een paar “gekken” tussen. Ik kijk er niet van op. Dus die verontwaardiging is volkomen misplaatst. Hoe meer mensen; des te meer gekken en dolenden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

verkiezingsbeloften

Verkiezingsbeloften: Trump versus Rutte. Dit overzicht toont de bittere realiteit

De Amerikaanse president Trump plaatste enkele dagen ...

amerikaanse

Waarom de moord op Soleimani een teken is dat het Amerikaanse imperium zich begint terug te trekken

Na de Amerikaanse aanval op ‘de nummer ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.