Homepagina » Buitenland » Italië: Tegenstander lockdown opgesloten in psychiatrische inrichting. ‘Er is geen pandemie!’
italië
Foto: Schermafdruk YouTube/byoblu

Italië: Tegenstander lockdown opgesloten in psychiatrische inrichting. ‘Er is geen pandemie!’

Dario Musso (33) reed op 2 mei met een megafoon door de straten van de stad Ravanusa in Italië in een poging zijn medeburgers wakker te schudden. “Er is geen pandemie! Kom naar buiten en doe uw masker af! Open de winkels!” riep hij.

Getuigen beweerden dat de man geen verwarde indruk maakte, maar gewoon boos was.

Musso werd gearresteerd door de carabinieri, de Italiaanse militaire politie, en opgesloten in een psychiatrische inrichting in Canicatti. Vier dagen lang lag hij vastgebonden op een bed, kreeg hij vloeibare voeding en werd hij platgespoten. Hij mocht geen contact opnemen met zijn familie.

Zijn broer, een advocaat, mocht hem niet spreken. Hij kreeg iedere keer te horen: “Uw broer slaapt.”

De media besteedden vrijwel geen aandacht aan het voorval. Het psychiatrische ziekenhuis weigert informatie te geven.

Dit zegt de Grondwet erover

In artikel 21 van de Italiaanse Grondwet is de vrijheid van meningsuiting vastgelegd. Artikel 22 stelt bovendien dat niemand onder dwang mag worden opgenomen voor behandeling.

Bekijk hieronder beelden van de arrestatie. Even lijkt het erop dat het tafereel zich afspeelt in Chili onder Pinochet of Argentinië in de jaren zeventig, maar niets is minder waar. De beelden zijn opgenomen in Italië, in de EU.

Lees ook: Duitse advocate noemt lockdown ongrondwettig, en wordt opgenomen in psychiatrische inrichting

[Voltairenet]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • jan doornbos schreef:

  Maakt niet uit in welk land je woont, er is inderdaad geen sprake van een pandemie. De echte cijfers zijn duidelijk. Weg met de anderhalve hersencel maatregelen. Hekken om een verzorgingshuis met daarop een bord “Verboden toegang art.461 W.v.Sr.”? Gewoon doorgaan met kijken hoe ver je kunt gaan overheid. De hel barst los binnenkort.

  32 likes
  • Willem schreef:

   Nog een mooi voorbeeld van linkse rechtspraak, een Turkse crimineel, gepakt voor autobranden en vuurwapenbezit en bedreigingen zat drie maanden in de cel en dat vond de rechter wel genoeg https://www.destentor.nl/zwolle/om-brandstichter-enes-s-ondanks-bekentenis-autobranden-zwolle-niet-opnieuw-cel-in~a19d2212/?referrer=https://news.google.com/ Maar o wee als je geen 1,5 meter uit elkaar blijft, je zou ze toch wat aan doen.

   7 likes
   • Brickshooter schreef:

    Je punt staat maar vind wel dat gezegd moet worden dat het idee van vuurwapenbezit als iets misdadigs goed fout is. Meer als vernietiging van andermans bezit kun je er eigenlijk niet van maken (waarbij het bezit ook nog een dubieus is gezien de registratie (kenteken) plicht want eigendom daar kan geen registratieplicht van worden opgelegd).

    1 likes
    • Willem schreef:

     Ja maar de mensen die hun auto kwijt zijn door zo’n creep waar het meestal geen nieuwe is en dus geen all risk hebben zijn voor een paar duizend euro het schip in gegaan plus dat de brandweer enz ook hoge kosten, waarom moet zo’n eikel dan niks betalen? Die verdient het toch om het de rest van zijn leven terug te betalen en te verbieden ooit zelf nog een auto of wat dan ook te bezitten? Maar nee, vuurwapenbezit, doodsbedreigingen en vele brandstichtingen, na drie maanden ach u bent zo zielig gaat u maar lekker naar huis hoor, wilt u een knuffeltje en een hogere uitkering zodat u het wat makkelijker krijgt? Want zo is het.

     0 likes
  • frans schreef:

   De overheid wordt topzwaar door enorme overhead die gehoorzaam is aan een systeem dat ons ketenen wil.

   3 likes
 • H.J. schreef:

  Ik denk dat dit jaar, de waarheid over deze Corona Hype nog achterwege blijft, MAAR in 2021 komt de werkelijke AAP uit de mouw.

  Het spel is een kei verrotte actie van de Grote der aarde, bedoelt om de bevolking verder te onderdrukken en te gijzelen.

  In Nederland is het Linkse Ruttekartel, verantwoordelijk voor deze misplaatste poppenkast, die veel oudere Nederlanders het leven heeft gekost.

  26 likes
  • Willem schreef:

   Vraag me af of we het ooit zullen meemaken dat deze lui zoals Rutte enz berecht zullen worden, meestal krijgen ze ergens een erebaantje.

   9 likes
 • rayoflight schreef:

  Iemand hier zei : we vechten niet tegen corona maar tegen onze leiders (die in mijn ogen crimineel zijn).
  Maar hoe te vechten ? Politie zal altijd ‘befehl ist befehl’ uitvoeren. En media en staat zijn ook tegen de burgers omdat het hele politieke spel gecorrumpeerd is.

  80% van de mensen word nooit wakker en zijn meelopers. voor 300 euro in de maand meer slaat een overheidsambtenaar in frankrijk een oud vrouwtje met een blauwe hoed of een geel vestje finaal aan gort.

  Uiteindelijk komt het erop neer dat alles om het moreel draait. Hoelang nog voordat politie in de gaten krijgt dat zij eigenlijk de uitvoerende macht van totalitait systeem is geworden ?

  80% was fout in de oorlog. Ik zie hier hetzelfde. Ooit komen ze ons (gewone volk) vaccineren. Daar is helaas niets aan te doen.

  18 likes
  • Sina schreef:

   Wat blieft???? Hier is NIKS aan te doen ??? Zeker wel is hier wat aan te doen. Gewoon niet accepteren die vaccinaties. Of bent u 1 van die bèèèèhhh (Shaaples) die alles geloofd en maar aannemen en doet wat zij zeggen ? Wij zijn mensen met rechten, Universele Mensenrechten welteverstaan !! Maar ik voorzie dat er een wereldse revolutie gaat komen. Geen enkel weldenkende en wakkere mens zal dit accepteren.

   37 likes
   • Daaristieweer schreef:

    Stel voor dat we massaal gele David sterren gaan dragen. Dus iedereen die een vaccin niet wilt draagt gewoon een gele ster. Mooi bruggetje met facistische tijd 80 jaar geleden. Toen kwamen ze ineens met ‘ponsplaatjes’

    14 likes
    • MdeFilosoof schreef:

     Een gele ster zo kijk ik er ook tegen aan. De digitale volg app i.c.m. vaccinatie en uitsluiting is het digitale equivalent van de Gele David ster uit W2. Met deze fascistische ontwikkelingen allemaal hoeft er alleen nog een kristalnacht uit te breken waarbij alle gevaccineerde even los mogen gaan op niet gevaccineerde en de overheid even oogje toeknijpt.

     11 likes
     • Christgalactic schreef:

      En nu nog de vraag beantwoorden wie daar de schadeclaims gaat van dragen natuurlijk !!

      2 likes
   • Audrey schreef:

    Ja net als de joden die in de oorlog weggevoerd werden door de Duitsers. Die geloofde ook dat ze allemaal onder de douche schoongespoten werden. Maar in werkelijkheid was het de gaskamer. Bijna iedereen geloof blindelings wat er gezegd word. Mijn man is er ook een van. Die kan en wil niet geloven dat de regering tot zoiets in staat is. Die is nog veel te goed van vertrouwen.

    6 likes
    • jtprf schreef:

     aan die reaguurders boven mij; zijn jullie nu werkelijk zó blind?
     Ik kan mij ergeren aan steeds die vergelijking met Nazi tijdperk en het
     begrip Fascisme te maken. De intenties liggen werelden van elkaar. ook al
     lijkt het er op. Maar die intentie was een heel ander verhaal.
     Van mijn part maak er een nieuw verschijnsel van, maar laat
     die vergelijking met 80 jaren geleden achterwege, het was anders!
     Fascisme is zowel aan linkse als rechtse toe te wijden. Dus houd op steeds
     AH tijdperk erbij te halen.

     2 likes
  • exegese schreef:

   @rayoflight, in de USA en in Duitsland hebben zich al situaties voorgedaan dat politiemensen hun helmen afzetten en zich achter het volk schaarden. Steeds meer mensen gaan het zien. Ik geef toe, het gaat tergend langzaam maar het gebeurt en het gebeurt steeds meer en in grotere aantallen. Het protest zwelt gestaag aan. Geef het wat tijd en blijf uit alle macht aan de bel trekken. Het tij is aan het keren.

   28 likes
   • Rob schreef:

    @exegese. Deze Amerikaanse politie agent heeft een zeer duidelijke boodschap aan zijn collega’s . Misschien moet die ook hier in Nederland verspreid worden, bijvoorbeeld op de politie pagina’s van sociale media. Een van de dingen die hij zegt is ‘What are you? The Gestapo”? https://www.youtube.com/watch?v=9-fyYq-pVJc

    1 likes
   • rayoflight schreef:

    Ja zie het … inderdaad waar wat je zegt. Als politie zich achter het volk schaart kan er opstand komen. De volgende stap is dan het leger tegen de eigen burgers inzetten. Er is telkens een overtreffende trap. Weet je het volk was aan het winnen voordat corona gefabriceerd werd. Uiteindelijk gaan er veel mensen sterven voor de vrijheid. Hoop werkelijk dat politie beseft dat de moreel moeten handelen en iets hebben geleerd van de geschiedenis.

    1 likes
  • Willem schreef:

   Tja politie, boa’s, handhavers, de huidige militairen, nog steeds hetzelfde volk als in de 2eWO waar ze als eerste Duitse les namen en Joodse mensen en Jonge jongens ophaalden voor de Duitsers en de gemeente ambtenaren hielpen met de persoonsgegevens verstrekken en basisschool directeuren deden de deuren op slot zodat de jonge jongens geen kant op konden en dus werden opgehaald. Overheid en ambtenaren zijn nooit onze vrienden geweest, heel vreemd wanneer ze eenmaal dat baantje hebben gaat er iets veranderen is die hoofden en worden ze machtsbelust. Als politie enz nu eens achter de burger zou staan was deze hele flauwekul allang opgelost, maar nee paniek, 1,5 meter mondkapjes opsluiten. Het beste zou zijn er massaal maling aan te hebben, alles open gooien, wat willen ze doen dan, heel Nederland beboeten? Heb heel veel mails verstuurd en gebeld met Koninklijke Horeca en de vakbonden en locale overheden en noem maar op de laatste weken met deze voorstellen en je krijgt soms netjes antwoord, kastje muur u kent dat wel. Mensen aanspreken als daar een kans voor is, gewoon een praatje, gewoon de buren, in de supermarkt, bij de benzinepomp en dan kom je er achter dat het merendeel het ook onzin vind, een deel zich niet echt bewust lijkt te zijn van zijn bestaan en een deel erg bang is. denk zoals ik ervaren is 60% vind het onzin, 25% is zich niet bewust en 15% is bang.

   24 likes
   • Bert Vrijman schreef:

    Dat zijn hoopgevende cijfers, Willem.
    Mensen aanspreken is inderdaad belangrijk. Dankjewel.

    7 likes
    • Willem schreef:

     Graag gedaan Bert, het leuke eraan is dat mensen het vaak zien als opluchting als er gewoon gepraat wordt, want iedereen staat 1,5 meter uit elkaar in de rij, wachtend voor de kassa, wachten op een winkelwagentje enz en niemand zegt wat uit angst voor, ja voor wat? Begin zelf een gesprek, maar een dolletje en dan gaat de rest vanzelf, we zijn altijd nog mensen en zolang we blijven praten komt het goed.

     3 likes
 • exegese schreef:

  Ze zijn in paniek !

  13 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  de witte jassen zijn er snel bij zeg komen nooit op straat zo zet je vraagtekens op de juiste plaats..
  de agenten werken wel onhandig de man tegen de grond nog maal set je vraagtekens op de juiste plaats..
  en wie is er nu niet bang geworden om op straat te roepen dat het nep is..
  een dit dien je van uit het ondergrondse verzet te doen..
  werk niet mee aan je landgenoten angstig te maken nog maals zet je vraagtekens op de juiste plaats..

  9 likes
 • rop schreef:

  Er komt een MOMENT dat het volk de leiders te grazen neemt , er komen grote opstanden en opstandigheid Aan, deze zullen gepaard gaan met veel vernielingen door de massa ,zie het als een massa sprinkhanen de een heel bos en velden kunnen kaal vreten, veroorzaakt door HET BELEID van leiders en politie en al wat een bescherming hun bied , nu zijn ze nog klein maar O Wee als deze Vlam totaal in het Groot gaat branden DAAR ZIJN ZE HUIVERIG VOOR DAAROM ZULLEN DEZE MENSEN DIE NU NOG ALLEEN EEN ACTIE ONDERNEMEN Met veel vertoon van Macht waarmee ze een persoon met vele overmeesteren, zal straks het omgekeerde laten zien, als de massa gaat heersen raken ze ook op een moment hun [Leiders]bescherming kwijt en gaat politie en leger achter het volk staan ze zullen eens rennen moeten voor hun leven.nu moet het volk nog rennen om voor het geweld van politie en leger als het nodig is ,maar het omgekeerde komt eraan

  7 likes
 • salvar schreef:

  natuurlijk is er een pandemie alleen niet van corona maar van een gekte die in de hersens zijn gekropen bij een stel malloten.

  6 likes
 • salvar schreef:

  ze sluiten de verkeerden op.
  ik zou wel weten wie er opgesloten moet worden.
  er zullen best wel mensen overlijden aan deze griep , met nadruk op griep.
  waar blijven al die doden het zo rustig bij de crematorium,s en begraafplaatsen , niets drukker als vorige jaren.
  bij mij in de wijk 2 overleden en de een aan een slecht hart en de anders een tumor, RIP.
  alleen maar goeds die overleden zijn aan de griep.

  1 likes
 • Patricia Müller schreef:

  Welkom in het Neofascisme! Voor al hier in Duitsland is het erg, voor al vrouwen gedragen zich als kuddedieren, pesten elkaar als de andere niet an de eisen voldoet, doen zich onmiddellijk de luiers om de mond en hebben geen enkele twijfel aan deze domme pseudoreligie, die hen verkocht wordt. Hier in Duitsland noemen wij zo iets “Kadavergehorsam”. En de propagandazenders van het kabaal – ARD, WDR en ook de private zenders – kloppen met de dikke hammer ‘corona, corona, corona’ in de koppen. Permanente hersenspoeling.

  1 likes
 • x

  Check Also

  code rood

  Code rood voor Rotterdam? De ontnuchterende cijfers op een rij

  In Duitsland en België geldt sinds enkele ...

  de jonge

  Aangifte tegen minister De Jonge wegens dood door schuld, fraude en terrorisme

  Pedro Kuit en zijn dochter Jade hebben ...

  >