Homepagina » Het Complot » De Rockefeller Madonna en het geslacht De’ Medici
De Rockefeller Madonna en het geslacht De' Medici

De Rockefeller Madonna en het geslacht De’ Medici

Op woensdag werd bij een veiling bij Sotheby’s in New York een wel heel interessant schilderij geveild.

Het schilderij De H. Maagd en het kind met de jonge Johannes de Doper, ook wel de Rockefeller Madonna genoemd, van de Italiaanse schilder Sandro Botticelli bracht 10,4 miljoen dollar (7,7 miljoen euro) op.

Bij een veiling is nog nooit zo veel betaald voor een werk van de kunstenaar, die leefde van rond 1445 tot 1510. Het schilderij heet ook wel de Rockefeller Madonna omdat het lang in het bezit was van de rijke Amerikaanse familie Rockefeller.

De Medici van Amerika

Botticelli is vooral bekend door de schilderijen die hij voor de heersende familie De’ Medici in Florence maakte. Zijn bekendste werken La primavera en De geboorte van Venus hangen in het Uffizi in die stad.

Het geslacht De’ Medici of Dei Medici is een machtige en invloedrijke familie die in Florence in de 15e eeuw de grondlegger was van het internationale bankwezen. Rijk geworden als wolhandelaren en bankiers wisten de De’ Medici zich steeds meer politieke macht te verwerven. De familie bracht drie pausen voort, meer dan 50 kardinalen en twee koninginnen van Frankrijk.

Steeds meer onderzoekers beginnen erachter te komen dat de familie niet volledig is uitgestorven. De Rockefellers zijn zo sterk verweven met de familie De’ Medici dat ze ook wel de Medici van Amerika worden genoemd. De’ Medici wordt door een aantal onderzoekers ook genoemd als één van de 13 oorspronkelijke zoroastrische bloedlijnen.

Nephilim

Het zoroastrisme is een religie die oorspronkelijk afkomstig was uit Perzië. Tegenwoordig leven zoroastriërs in Azerbeidzjan, Iran, India en Koerdische gebieden in Pakistan. De stichter van het zoroastrisme is de mythische profeet Zarathustra of Zoroaster, die ergens rond de 10e eeuw voor Christus leefde in het tegenwoordige Iran of Afghanistan. In de westerse literatuur zijn verwijzingen naar Zoroaster relatief zeldzaam. Thomas Browne spreekt in Religio Medici (1643) kort over de profeet.

Het Perzische Rijk vormt tevens het strijdtoneel van de nephilim, een volk van reuzen of gevallen engelen, die waren ontstaan door vermenging met menselijke vrouwen. In de Bijbel zijn liefst 55 verzen gewijd aan de nephilim. Zo leest Daniël 10:13 bijvoorbeeld:

Maar de vorst van het Perzische koninkrijk heeft mij eenentwintig dagen tegengehouden voordat Michaël, één van de voornaamste vorsten, mij te hulp schoot toen ik daar, bij de koningen van Perzië, zo alleen stond.

Daniël 10:4-8 borduurt daarop voort:

Op de vierentwintigste dag van de eerste maand, toen ik mij aan de oever van de grote rivier de Tigris bevond, sloeg ik mijn ogen op en zag een man, gekleed in linnen, met om zijn lendenen een gordel gemaakt van goud uit Ufaz. Zijn lichaam was als turkoois, zijn gezicht leek een bliksem en zijn ogen waren als fakkels van vuur. Zijn armen en voeten glansden als gepolijst koper en zijn stemgeluid leek door een mensenmenigte te worden voortgebracht. Alleen ik, Daniël, zag de verschijning. De mannen in mijn gezelschap zagen de verschijning niet, maar werden wel bevangen door een grote angst, zodat zij wegvluchtten en zich verborgen.

Nu rijzen onder meer de volgende vragen. Zijn de De’ Medici afstammelingen van de nephilim? Probeerde Botticelli dit duidelijk te maken aan de hand van zijn schilderijen (zie foto)? Werken de Rockefellers rechtstreeks voor dit oude bankiersgeslacht? Waarom wil de gevestigde orde zo graag naar Iran (Perzië)?

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Wel jammer dat de foto op deze manier is verkleind. Op de gehele foto kun je zien dat er rechts naast Maria en onbekend vliegend object in de lucht hangt…

  Een verwijzing naar de vermenging van de bloedlijn (? – volgens sommigen)

  0 likes
 2. Wel jammer dat de foto op deze manier is verkleind. Op de gehele foto kun je zien dat er rechts naast Maria en onbekend vliegend object in de lucht hangt…

  http://antiquesandartireland.com/wp-content/uploads/2012/12/Botticelli_.jpg

  Je ziet meer dan ik 🙂

  0 likes
 3. wie een betere afbeelding zoekt:
  http://graphics8.nytimes.com/images/2012/11/23/arts/23VOGEL/VOGEL-superJumbo.jpg

  en kan je verzekeren dat er geen UFO op staat, ik denk dat je in de war bent met een ander schilderij

  0 likes
 4. Van zoveel speculaties kan alleen Sinterklaas nog speculaas maken.

  0 likes
 5. Volgens sommigen leefde Zarathustra zo’n 3000 voor Christus.

  0 likes
 6. Indirect is hier wel degelijk een ufo te zien, namelijk linksonder op het schilderij in het schilderij. Niet zo opzichtig, maar wel degelijk aanwezig.

  0 likes
 7. @ Redskywalker; in jouw linkje zie ik in ieder geval iets in de lucht hangen waar je je van kan afvragen wat dat moet voorstellen. Bij het schilderij waar dit artikel over gaat, is echter niets opvallends te zien. Merkwaardig dat er nu ineens en links en rechts ufo’s te zien schijnen te zijn, terwijl wij allemaal naar hetzelfde doek kijken. Misschien staat dit merkwaardige schouwspel wel symbool voor veel meer verwarringen. De een ziet iets en de ander niet, en toch kijken we naar hetzelfde. Het lijkt zo simpel, eenvoudig en eerlijk meetbaar: zintuigelijke waarneming, maar toch voelen toeschouwers ruimte voor andere waarnemingen. Zou toch raar zijn als jij afgelopen weekend Ajax met 3-0 hebt zien winnen, en ik met 2-1 zien verliezen? Dat gebeurd namelijk nooit..
  Lang leve de fantasie, maar voorkom dat je als een gekkie wordt gezien..Bijvoorbeeld door het zo objectief waarneembaar te maken, dat wij allemaal in ieder geval rechts of links op een foto, ook iets kunnen zien van een voorwerp..

  0 likes
 8. [quote name=”Red Skywalker”]Nee, het is NIET dit (ufo)schilderij: http://www.digital-images.net/Images/Florence/PalazzoVecchio/Madonna_andChild_wInfantJohnBaptist_UFO_DelSellaio_5456M.jpg%5B/quote%5D

  Ja, sorry…
  Die bedoelde ik (was idd een beetje in de bonen)

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

rutte

Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt

De partij van premier Mark Rutte staat ...

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die ...