Het Complot

De Rockefeller Madonna en het geslacht De’ Medici

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op woensdag werd bij een veiling bij Sotheby’s in New York een wel heel interessant schilderij geveild.

Het schilderij De H. Maagd en het kind met de jonge Johannes de Doper, ook wel de Rockefeller Madonna genoemd, van de Italiaanse schilder Sandro Botticelli bracht 10,4 miljoen dollar (7,7 miljoen euro) op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Bij een veiling is nog nooit zo veel betaald voor een werk van de kunstenaar, die leefde van rond 1445 tot 1510. Het schilderij heet ook wel de Rockefeller Madonna omdat het lang in het bezit was van de rijke Amerikaanse familie Rockefeller.

De Medici van Amerika

Botticelli is vooral bekend door de schilderijen die hij voor de heersende familie De’ Medici in Florence maakte. Zijn bekendste werken La primavera en De geboorte van Venus hangen in het Uffizi in die stad.

Het geslacht De’ Medici of Dei Medici is een machtige en invloedrijke familie die in Florence in de 15e eeuw de grondlegger was van het internationale bankwezen. Rijk geworden als wolhandelaren en bankiers wisten de De’ Medici zich steeds meer politieke macht te verwerven. De familie bracht drie pausen voort, meer dan 50 kardinalen en twee koninginnen van Frankrijk.

Steeds meer onderzoekers beginnen erachter te komen dat de familie niet volledig is uitgestorven. De Rockefellers zijn zo sterk verweven met de familie De’ Medici dat ze ook wel de Medici van Amerika worden genoemd. De’ Medici wordt door een aantal onderzoekers ook genoemd als één van de 13 oorspronkelijke zoroastrische bloedlijnen.

Nephilim

Het zoroastrisme is een religie die oorspronkelijk afkomstig was uit Perzië. Tegenwoordig leven zoroastriërs in Azerbeidzjan, Iran, India en Koerdische gebieden in Pakistan. De stichter van het zoroastrisme is de mythische profeet Zarathustra of Zoroaster, die ergens rond de 10e eeuw voor Christus leefde in het tegenwoordige Iran of Afghanistan. In de westerse literatuur zijn verwijzingen naar Zoroaster relatief zeldzaam. Thomas Browne spreekt in Religio Medici (1643) kort over de profeet.

Het Perzische Rijk vormt tevens het strijdtoneel van de nephilim, een volk van reuzen of gevallen engelen, die waren ontstaan door vermenging met menselijke vrouwen. In de Bijbel zijn liefst 55 verzen gewijd aan de nephilim. Zo leest Daniël 10:13 bijvoorbeeld:

Maar de vorst van het Perzische koninkrijk heeft mij eenentwintig dagen tegengehouden voordat Michaël, één van de voornaamste vorsten, mij te hulp schoot toen ik daar, bij de koningen van Perzië, zo alleen stond.

Daniël 10:4-8 borduurt daarop voort:

Op de vierentwintigste dag van de eerste maand, toen ik mij aan de oever van de grote rivier de Tigris bevond, sloeg ik mijn ogen op en zag een man, gekleed in linnen, met om zijn lendenen een gordel gemaakt van goud uit Ufaz. Zijn lichaam was als turkoois, zijn gezicht leek een bliksem en zijn ogen waren als fakkels van vuur. Zijn armen en voeten glansden als gepolijst koper en zijn stemgeluid leek door een mensenmenigte te worden voortgebracht. Alleen ik, Daniël, zag de verschijning. De mannen in mijn gezelschap zagen de verschijning niet, maar werden wel bevangen door een grote angst, zodat zij wegvluchtten en zich verborgen.

Nu rijzen onder meer de volgende vragen. Zijn de De’ Medici afstammelingen van de nephilim? Probeerde Botticelli dit duidelijk te maken aan de hand van zijn schilderijen (zie foto)? Werken de Rockefellers rechtstreeks voor dit oude bankiersgeslacht? Waarom wil de gevestigde orde zo graag naar Iran (Perzië)?

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel E
Marcel E
11 jaren geleden

Wel jammer dat de foto op deze manier is verkleind. Op de gehele foto kun je zien dat er rechts naast Maria en onbekend vliegend object in de lucht hangt…

Een verwijzing naar de vermenging van de bloedlijn (? – volgens sommigen)

bsur
bsur
11 jaren geleden

Wel jammer dat de foto op deze manier is verkleind. Op de gehele foto kun je zien dat er rechts naast Maria en onbekend vliegend object in de lucht hangt…

http://antiquesandartireland.com/wp-content/uploads/2012/12/Botticelli_.jpg

Je ziet meer dan ik 🙂

jack
jack
11 jaren geleden

wie een betere afbeelding zoekt:
http://graphics8.nytimes.com/images/2012/11/23/arts/23VOGEL/VOGEL-superJumbo.jpg

en kan je verzekeren dat er geen UFO op staat, ik denk dat je in de war bent met een ander schilderij

Bert
Bert
11 jaren geleden

Van zoveel speculaties kan alleen Sinterklaas nog speculaas maken.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x