Homepagina » Binnenland » ‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’
5g

‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek. Dat schrijven secretaris van het wetenschappelijk instituut van de SGP Johan van den Brink en hoogleraar Aart Nederveen van de Universiteit van Amsterdam in het Nederlands Dagblad.

Ze wijzen erop dat wetenschappers het niet in alles eens zijn over de gezondheidseffecten van 5G. “Laten we liever op safe spelen.”

Dat doen ze namelijk ook in andere delen van Europa. Zo hebben sommige Zwitserse kantons besloten om 5G te verbieden. Hetzelfde is gebeurd in Italië en Slovenië.

Ziek

Cellen in ons lichaam kunnen beïnvloed worden door elektromagnetische straling, stellen Van den Brink en Nederveen.

De straling kan ervoor zorgen dat moleculen in het lichaam zich anders gaan gedragen. Daar kun je ziek van worden, licht het tweetal toe.

Het kabinet wil eind dit jaar een werkend 5G-netwerk hebben. Het veilen van de frequenties gaat deze zomer van start. Dat levert de overheid minimaal 900 miljoen euro op. In Duitsland is al 6,55 miljard euro opgehaald met 5G-veilingen.

Voor het te laat is

De veiling van de 4G-frequenties, acht jaar geleden, leverde de overheid 3,8 miljard euro op.

Van den Brink en Nederveen willen eerst grondig onderzoek laten doen. “Voor het te laat is. Met uitstel van 5G is vooralsnog weinig te verliezen, maar mogelijk veel te winnen. Niet experimenteren met burgers.”

[Nederlands Dagblad]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Onze lichaamscellen reageren op frequenties dus natuurlijk is het niet gezond, cellen kunnen vervormen of verpulveren. Waar ik woon is nu dan ook 5G van Vodafone, weet niet of het al op volle sterkte is maar ik woon op 7 hoog en op gelijke hoogte staan er 12 van die masten om me heen, Umts en/of Gsm ook uiteraard, zoveel verstan heb ik er niet van. Maar ben de laatste tijd regelmatig erg duizelig en mijn Tinitis is erger geworden en is van 1 oor naar 2 oren gegaan, wordt je niet vrolijk van.
Trouwens nog iets anders aangaande electrische auto;s die ook 5G gaan gebruiken, worden die gyroscopische vliegwiel aangedreven bussen nog gebruikt in Zwitserland? Daar hoor ik nooit meer wat over en die waren er al in de 60er jaren en reden een halve dag alleen op de energie van die vliegwielen. Nu moet alles moeilijk met batterijen die vervuilen of wat dan ook plus dat ze 5G gebruiken in besturing en misschien ook mensen aan willen vallen en dat daarom die 1,5 meter maatschappij er is,

m.koningen
m.koningen
1 jaar geleden

De regering gesouffleerd door de economische elite belooft 5G nooit als wapen of om te spioneren gebruikt zal worden.
En gij geleuft dat ?
Even siri vragen om koffie te zetten.
Mvrg,Marcel

Elise
Elise
1 jaar geleden

Vraag je: op welke frequentie zit/zat dat apparaat, die hangjongeren weg kon jagen?

salvar
salvar
1 jaar geleden

het is toch van de gekke als een paar kl**tzakken beslissen over 17 miljoen mensen dat dat door moet gaan zonder dat er getest is.
daarbij moet inderdaad 1,5 meter afstand worden aangehouden en wie zijn dat voor mensen (nou ja mensen) , waarom komen ze dat niet in mijn gezicht zeggen zoals voortaan in je verdere leven houd jij afstand?
laat maar komen zou ik zeggen.

x

Check Also

europarlementariër

4 Europarlementariërs geven persconferentie, maar de media zwijgen: ‘Wij zullen vechten voor jullie rechten’

Europarlementariërs hebben de handen ineengeslagen tegen verplichte ...

politicolo

Politicologe legt bloot: we hebben te maken met een technocratische wereldagenda, met als dekmantel een virus

Eerder dit jaar barstte in Duitsland een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x