Homepagina » Binnenland » ‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’
5g

‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek. Dat schrijven secretaris van het wetenschappelijk instituut van de SGP Johan van den Brink en hoogleraar Aart Nederveen van de Universiteit van Amsterdam in het Nederlands Dagblad.

Ze wijzen erop dat wetenschappers het niet in alles eens zijn over de gezondheidseffecten van 5G. “Laten we liever op safe spelen.”

Dat doen ze namelijk ook in andere delen van Europa. Zo hebben sommige Zwitserse kantons besloten om 5G te verbieden. Hetzelfde is gebeurd in Italië en Slovenië.

Ziek

Cellen in ons lichaam kunnen beïnvloed worden door elektromagnetische straling, stellen Van den Brink en Nederveen.

De straling kan ervoor zorgen dat moleculen in het lichaam zich anders gaan gedragen. Daar kun je ziek van worden, licht het tweetal toe.

Het kabinet wil eind dit jaar een werkend 5G-netwerk hebben. Het veilen van de frequenties gaat deze zomer van start. Dat levert de overheid minimaal 900 miljoen euro op. In Duitsland is al 6,55 miljard euro opgehaald met 5G-veilingen.

Voor het te laat is

De veiling van de 4G-frequenties, acht jaar geleden, leverde de overheid 3,8 miljard euro op.

Van den Brink en Nederveen willen eerst grondig onderzoek laten doen. “Voor het te laat is. Met uitstel van 5G is vooralsnog weinig te verliezen, maar mogelijk veel te winnen. Niet experimenteren met burgers.”

[Nederlands Dagblad]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
6 maanden geleden

Onze lichaamscellen reageren op frequenties dus natuurlijk is het niet gezond, cellen kunnen vervormen of verpulveren. Waar ik woon is nu dan ook 5G van Vodafone, weet niet of het al op volle sterkte is maar ik woon op 7 hoog en op gelijke hoogte staan er 12 van die masten om me heen, Umts en/of Gsm ook uiteraard, zoveel verstan heb ik er niet van. Maar ben de laatste tijd regelmatig erg duizelig en mijn Tinitis is erger geworden en is van 1 oor naar 2 oren gegaan, wordt je niet vrolijk van.
Trouwens nog iets anders aangaande electrische auto;s die ook 5G gaan gebruiken, worden die gyroscopische vliegwiel aangedreven bussen nog gebruikt in Zwitserland? Daar hoor ik nooit meer wat over en die waren er al in de 60er jaren en reden een halve dag alleen op de energie van die vliegwielen. Nu moet alles moeilijk met batterijen die vervuilen of wat dan ook plus dat ze 5G gebruiken in besturing en misschien ook mensen aan willen vallen en dat daarom die 1,5 meter maatschappij er is,

Rob
Rob
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

@Willem. Het is niet alleen lichamelijk. Veel mensen zijn zich er ook bewust van dat het menselijk lichaam een energie systeem heeft. Velen werken met dat systeem. Gooi daar een hoge frequentie doorheen en je energie wordt verstoord. Vroeger ging de radio en tv uitzending ook via antennes. Via frequenties wordt informatie verstuurd. Dat waren de radio en tv uitzending. Dat ging in die tijd dus eigenlijk ook draadloos, tot de kabel er kwam. Vroeger had je ook amateurzenders. Al die te dicht bij een radio uitzending zaten dan stoorde dat de uitzending en dat was behoorlijk irritant.

5G kan voor van alles gebruikt worden want dat kan heel veel informatie versturen. Een tijdje geleden hoorde ik in een podcast dat ze in Amerika een MKUltra toepassing hebben getest met 5G. Via 5G en mensen met een 5G telefoon hebben ze een subtiel bericht gestuurd om die mensen te manipuleren in hun gedachten. Dat is niet voor 100% gelukt. Iets minder dan 40% van de mensen met 5G telefoons handelden naar dat subtiele bericht. Dat bleek te zijn gegaan over het kopen van wc papier waar mensen een voorraad van kochten zodat de schappen leeg waren. Dat moeten ze dus via hun telefoon gehoord hebben.

Willem
Willem
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Mooi verklaard Rob, ja vroeger met de tv antenne dat waren nog eens tijden. Een zendbakkie in de buurt verpestte mijn video opnamen op de video recorder en er werd door mn pickup versterker ( ja ik ben een ouwe zak) heen getetterd. Dus via de smartphone worden er berichten verstuurd, nou van dat wc papier hamsteren is goed gelukt. Niet bij mij want ik heb zo’n telefoon niet. Iedereen zou dat ding weg moeten gooien, neem een simpele met sms en bellen, daar kan geen app op zelfs geen zwartwitte 🙂

Rob
Rob
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

Ik had de eerste pre-paid tochcreen telefoon, de LG Cookie. Dat was ook nog geen smartphone maar die had iets meer dingen zoals muziek afspelen. Je kon er foro’s en video’s mee maken maar die waren van zo’n slechte kwaliteit dat ik het niet meer gebruikte. Ik heb ook niks met die smartspyphones. Mijn Cookie kan ik helaas niet mer gebruiken. Ik moest een vervangende SIMkaart hebben en die werkt niet in het toestel. Zo oud is dat ding al. Ik heb hem zeker 11 a 12 jaar gehad. Nu zit ik alleen met een pre-paidkaart met nog een aardig beltegoed die ik niet kan gebruiken. Die nieuwe SIMkaart is een 3 in 1. Het kaartje zelf is micro en daar omheen zitten gewoon twee opvullende randen er omheen van plastic of zo. Misschien ook maar weer eens kijken naar zo’n simpel ding. De vraag is alleen of zo’n nieuwe SIM kaart daar in werkt. Meestal zit er al een SIM kaart in.

Martijn
Martijn
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Heb je daar ook een link naar? Kom op zeg. Hebben ze dat wereldwijd gedaan op plaatsen waar zelfs geen 5g was want wc papier werd overal gehamsterd.
Dat via frequentie is niet mogelijk. Wat wél mogelijk is was via beeld in bioscopen, dat is wel onderzocht.

jtprf
jtprf
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

In de eind jaren 1970 had een Scandinaviër al brandstof uit suikerriet, alcohol. minder schadelijk dan
olie brandstoffen, maar nooit iets mee gedaan of meer bekendheid in media nadien.
Net zoals Nicola Tesla, die vermoord is geworden. Die had ook heel goede ideeën , een genie was het.

m.koningen
m.koningen
6 maanden geleden

De regering gesouffleerd door de economische elite belooft 5G nooit als wapen of om te spioneren gebruikt zal worden.
En gij geleuft dat ?
Even siri vragen om koffie te zetten.
Mvrg,Marcel

Elise
Elise
6 maanden geleden

Vraag je: op welke frequentie zit/zat dat apparaat, die hangjongeren weg kon jagen?

Bert Vrijman
Bert Vrijman
Reactie op  Elise
6 maanden geleden

Dat is geen straling, maar hoogfrequent geluid tussen de 16 19 KHz.

https://www.hangjongerenweg.nl/werking-veiligheid/

Bert Vrijman
Bert Vrijman
Reactie op  Bert Vrijman
6 maanden geleden

tussen de 16 EN 19 KHz

salvar
salvar
6 maanden geleden

het is toch van de gekke als een paar kl**tzakken beslissen over 17 miljoen mensen dat dat door moet gaan zonder dat er getest is.
daarbij moet inderdaad 1,5 meter afstand worden aangehouden en wie zijn dat voor mensen (nou ja mensen) , waarom komen ze dat niet in mijn gezicht zeggen zoals voortaan in je verdere leven houd jij afstand?
laat maar komen zou ik zeggen.

Exegese
Exegese
Reactie op  salvar
6 maanden geleden

@salvar, de verantwoordelijken zullen je nooit iets recht in je gezicht komen vertellen, dat is wel zeker. Ze gebruiken gladde trekpoppen in de politiek, bruikbare sukkels bij politie en het leger en een gigantisch leger van schlemielen in de media. Daar boven op komt nog een gigantisch aantal om gekochte wetenschappers en zogenaamde experts die de smerige klus voor hen klaren. Zij die echt verantwoordelijk zijn voor alle ellende blijven altijd buiten schot. Zij komen alleen maar in de problemen als genoeg mensen wakker worden en weigeren mee te werken aan hun eigen ondergang. Dat is onze enige kans. Dus blijf van de daken schreeuwen wat er allemaal niet klopt. Het is de enige kans op breed en functioneel verzet. Alleen daar hebben ze geen antwoord op.

jtprf
jtprf
Reactie op  Exegese
6 maanden geleden

Zo is het wel; omdat net dát dom gehouden volk zich aan hun spreker wendt.
En het zoethouder status in een rijke welvaart maakt mensen lui, onverschillig
egoïstisch. Immers men heeft elkaar schijnbaar niet nodig, want men betaald
voor allerlei verzekeringen en hulp.
Help mij, help mij is het in een welvaart staat, geen mens die op zich zelf kan
overleven. Luxe verliezen is een groot probleem.

vladi
vladi
Reactie op  jtprf
6 maanden geleden

en skills om jezelf te voorzien in de primaire levensbehoeften is niet meer in de huidige mens.

in en intriest.

fff

Sjazon
Sjazon
Reactie op  vladi
6 maanden geleden

Kan ook niet. Wat moet je bijv. verbouwen in een flat 6 hoog? Er komt niet eens voldoende zonlicht binnen. Als de druk in de waterleiding wegvalt, zit je met een overvolle toiletpot want je kunt het niet wegspoelen. De lift doet het niet als de stroom uitvalt. Niks werkt. We zijn maximaal afhankelijk geworden. Alleen de boeren en plattelandbewoners zijn nog een beetje onafhankelijk. Zij kunnen rechtstreeks van de vele giften van de natuur gebruik maken. De een meer dan de ander.

Elise
Elise
Reactie op  salvar
6 maanden geleden

@ Salvar Van dit bericht word je al helemaal niet goed van. Ze duwen het er gewoon door voor lange tijd/altijd.
https://www.ed.nl/eindhoven/prins-opent-online-productie-van-aura-aware-bij-ame-in-eindhoven~ad37b204/

salvar
salvar
Reactie op  Elise
6 maanden geleden

@elise
heb het gelezen en het moet niet gekker worden , zometeen wordt je overal belaagd.
ik denk niet dat de burgers dit gaat piikken.
straks zijn het niet alleen masten maar ook dit wat kapot gaat.

het wordt wel tijd dat hij zo,n ding tussen hem en zijn vrouw legt, als hij tenminste getrouwd is.

H.J.
H.J.
6 maanden geleden

Meten is Weten, is het enige wat doeltreffend is.

Maar het Linkse Rutte-Kartel heeft een hekel aan WETEN, zij kruipen liever weg achter dikbetaalde wetenschappers, die nergens politiek verantwoordelijk voor zijn.

Hoeveel mag het Linkse Rutte-Kartel nog verzieken, voordat de bom barst.

Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

Mel***
Mel***
Reactie op  H.J.
6 maanden geleden

Rutte /VVD is bij mijn weten niet een linkse partij 🤷‍♀️

vladi
vladi
Reactie op  Mel***
6 maanden geleden

links en rechts zijn de handen van de puppetmasters en dat is een deathcult met een militaire precisie.
wanneer houd dat gelul over links en rechts nu eens op?

alsof er iets te kiezen valt.
er is niets te kiezen.
WIJ EISEN !!!

fff

Petrus
Petrus
6 maanden geleden

Ik denk terug aan die Volendamse blonde muts, die gewoon aangeeft dat 5G Crowd-Control mogelijk maakt.
Als ze niet beseft wat ze uitspreekt, dan is ze gewoon dom, maar als ze weet waarover ze het heeft dan is ze misdadig bezig als volksvertegenwoordiger.

Willem
Willem
6 maanden geleden

Inderdaad H.J. hier nogmaals de opsomming van John Doe

Kabinet Rutte III:
77.000 mensen ontslagen uit de zorg
120 naar 130 en toen ineens 100 om verzonnen stikstofcrisis
500 miljard verdwenen uit de pensioenfondsen
529.000 immigranten binnen gehaald, nieuw record
1000 euro voor elke Nederlander?
1000 miljard aan onzinnige klimaatplannen
AOW leeftijd versneld omhoog
Armoede gestegen
Basisadministratie modernisering mislukt en ruim 100 miljoen weggegooid
Belastingdeals met multinationals
Bezuinigd op politie, defensie en justitie
Bilderbergconferenties
Boeren en Nederlands eigen voedselvoorziening moeten kapot
Bonnetjes Teeven/Opstelten
BPM, brandstofprijzen en wegenbelasting omhoog
BTW levensmiddelen en leidingwater omhoog
Burgerdoden vergeten
Chroom-6 kanker/astma/eczeem toeslagen
Daklozen zijn verdubbeld
Dividendbelasting affaire
Energie wordt duurder
Griekenland krijgt miljarden terwijl Rutte zei: “Geen cent meer naar Griekenland”
Groningers moeten stikken in hun aardbevingsschade
IC-bedden gehalveerd
Immigranten labelen als statushouders zodat ze onze huizen innemen
Immigratiepact van Marrakesh steunen
Lastenverzwaring
Leger zonder materieel
MH17 leugens
Nieuwe Wereld Orde (NWO): Rutte speech Europees Parlement op 13-6-18 “multilaterale wereldorde is in groot gevaar” wil meer geld in de Europese pot leggen en “klimaatdoelen zijn er alleen voor geopolitieke afhankelijkheid en economische kansen.”
Oekraïne verdrag doorgedrukt
OM beschermen in Demmink pedozaak
Onderwijs bezuinigingen
Orgaanroof gepleegd
Parkeertarieven exorbitant omhoog, winkeliers moeten kapot
Pensioenen niet geïndexeerd
Politie 16000 zaken geseponeerd
Rechtstaat kapot gemaakt
Referendum afgeschaft
RIVM fraude corona- en stikstofcijfers en het misbruik hiervan door Roette
Schiphol uitbreiding
Sleepwet doorgedrukt
Stikstofcrisis is volgens Rutte zijn grootste (verzonnen) ramp
Terroristen financieel gesteund
Toeslagenaffaire
Uitkeringsfraude Polen en Turken
Verhuurdersheffing, huren omhoog, huurtoeslag omlaag (dubbele werking naar armoede)
Verkiezingsbeloftes niet nagekomen
Verzorgingshuizen gesloten
Visserij moet kapot
Vliegveld Lelystad debacle
VVD record aantal afgetreden bewindspersonen
Wilders proces
Woekerpolissen
Ziekenhuizen failliet laten gaan
Zorg privatisering, slechter en duurder wordende zorg
Zorgverzekering omhoog

Lockdown:
– Schendt de rechten van de mens
– Blijft ons angst aanpraten
– Blijft lockdown verlengen
– Laat 70.000 bedrijven failliet gaan. Alle ZZP en MKB moet kapot.
– Dreigt met “oude leven komt nooit meer terug”
– Wil 1,5 meter samenleving als “Het Nieuwe Normaal”
– Stimuleert politiestaat en verraden van “overtreders”
– Stuurt vliegtuig met hulpmiddelen naar China zodat we tekort en reden voor lockdown hebben
– Blokkeert goedkope en direct beschikbare medicijnen zodat we reden voor lockdown hebben
– WHO (Tedros en Bill Gates) krijgt alle macht zodat we in lockdown op vaccin moeten wachten
– Stort geld naar NPO en kranten zodat hij een grote held blijft
– 5G uitrol

Komt nog:
– Eurobonds komen alsnog via de achterdeur
– Massa-ontslagen kapot gemaakte bedrijven
– Meer doden door algehele schade van lockdown dan corona
– 5G wordt aangezet (veel ziekte wat gelabeld zal worden als corona)
– Vaker lockdowns om de NWO/agenda 21 versneld uit te voeren
– Verplichte mondkapjes
– Verplichte tracking apps
– Verplicht vaccinatiepaspoort in 2022
– Verplichte vaccinaties
– Foutje in de verplichte vaccins wat leidt tot onvruchtbaarheid (depopulation agenda)
– Gezichtsherkenningscamera’s
– 5G crowd control (heeft Mona Keijzer al gezegd)
– Overal drones boven je hoofd
– Noordzee volbouwen met windmolens
– Weilanden volbouwen met zonnepanelen
– Alles wat Bill Gates en George Soros willen

Jon
Jon
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

Erg sterk ‘samengevat’.
Dit is wel heftig zeg.
Echt te idioot voor woorden dat bepaalde nare figuren (Cabal etc0 deze hele samenleving zo willen kapot maken.
We zitten er al midden in en helaas lijkt het alleen maar erger en erger te gaan worden.
Wat een dramatische tijden!!

Martijn
Martijn
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

Kom eens uit die complot theorieën.. zoveel onzin..

Jon
Jon
Reactie op  Martijn
6 maanden geleden

Vaak schuilt er wel vaak een kern van waarheid in.
En daar waar rook is , is vaak ook vuur……
Dit hier zijn lang niet allemaal ‘complottheorieën’.
Dat zou te makkelijk zijn, net als het alleen maar blindelings volgen van de MSM.
We leven in gevaarlijke en beangstigende tijden en het is ergens wel goed dat er mensen zijn die ‘anders’ en/of ‘afwijkend’ hierover kunnen denken.
Je kunt niet alles maar klakkeloos geloven (van wat er op tv verschijnt etc).

D.dijkstra
D.dijkstra
6 maanden geleden

Ik woon in dordrecht boven een winkelcentrum,enkele maanden geledenben ik naar de camping moeten vluchten,activatie 5g op de 4g zender van vodaphone ontnam mij mijn slaap,ging niet meer ivm irritante brom in mijn oren continue,tinitus of niet ik werd er gek van.gelukkig ben ik met vroegpensioen en had ik mijn toevluchtsoord op de camping,maar ja ze zeggen dat het geen kwaad kan.😒

Sjazon
Sjazon
6 maanden geleden

Denk aan het voordeel van 5G. Elon Musk bouwt een hele netwerk van satellieten om de aarde heen opdat Aliens nooit de aarde kunnen overnemen. Hun schepen komen nooit ongeschonden door die netwerk heen. Toch aardig van die Musk? En mochten ze toch nog de Aarde bereiken, dan worden ze geroosterd door die 5G straling. Mooi toch, zoveel bescherming?

x

Check Also

chef

Kijken: Vlijmscherpe reactie van RTL West-chef op ‘achterlijke coronaregels’

De media zijn over het algemeen volledig ...

factcheckers

Duitse rechtszaak tegen ‘factcheckers’: ‘Bewijs maar eens dat de coronatest werkt’

Alle informatie over corona die je op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x