Mens en Dier

Kamervragen over rol koningin Maxima bij promoten digitaal geld: ‘Dit hoort niet’

Help door dit met anderen op je socials te delen!

Eerder deze maand heeft koningin Maxima tijdens een bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington gepleit voor de invoering van een digitale munt waarmee de overheid het gedrag van burgers volledig kan controleren.

Maxima zei dat digitaal centralebankgeld een goede manier kan zijn om financiële diensten voor iedereen in de wereld toegankelijker te maken.

Met zo’n digitale euro zouden we dan dezelfde betalingen kunnen doen als we nu doen met een pinpas, maar in de nieuwe situatie zou er bij de betaling geen rol meer weggelegd zijn voor normale, commerciële banken.

Waar bemoeit dat mens zich mee?

Maxima zei dat er aan digitaal geld veel voordelen kunnen zitten. Zo zou het volgens haar kunnen helpen om bijvoorbeeld transactiekosten omlaag te brengen.

Financieel journalist Arno Wellens noemde het pleidooi van Maxima ‘een ernstige aantasting van de democratie’. “Waar bemoeit dat mens zich mee?” vroeg hij.

In samenwerking met het uiterst omstreden WEF

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft naar aanleiding van de toespraak van koningin Maxima Kamervragen gesteld. Hij wil van premier Rutte weten of hij op de hoogte is van het feit dat digitaal geld via centrale banken in het algemeen en de digitale euro in het bijzonder, omstreden zijn.

Hij vraagt Rutte ook of hij het ermee eens is dat politiek omstreden uitspraken van leden van het koninklijk huis zich niet goed verhouden met de grondwettelijke rol van de koning in ons staatsbestel.

“Digitaal geld uitgegeven door een centrale bank is omstreden. Niet alleen voor Forum voor Democratie, maar ook voor andere partijen. Toch maakt koningin Maxima zich hier hard voor, nota bene in samenwerking met het uiterst omstreden WEF. Dat hoort niet,” benadrukt Van Houwelingen.


4.9 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christien
Christien
3 maanden geleden

En zo is het.
De koninklijke familie laat zien dat hun tijd voorbij is.

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
3 maanden geleden

Digitaal geld is geen MAX meer waard!

John
John
3 maanden geleden

Niemand heeft baat bij deze digitale euro behalve voor de parasieten van het WEF Dit moeten wij NOOIT accepteren… dan zitten we opgesloten in hun smerige wereld …Het riool leven welteverstaan

Snotje
Snotje
3 maanden geleden

K ga het zeker weten niet doen
Dan zie k wel waar het schip strand
K laat me niet dwingen tot iets , en vooral digi shit , waar k onvolledig achter sta !! 😔😔

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

151
0
We lezen graag je reactie!x