Homepagina » Universum » Het universum zou niet moeten bestaan. Deze natuurkundigen van CERN staan voor een groot raadsel
Het universum zou niet moeten bestaan. Deze natuurkundigen van CERN staan voor een groot raadsel

Het universum zou niet moeten bestaan. Deze natuurkundigen van CERN staan voor een groot raadsel

Ons universum zou helemaal niet moeten bestaan, zo zeggen wetenschappers. Ze kunnen niet verklaren waarom het heelal zichzelf niet heeft vernietigd op het moment dat het is ontstaan. In theorie zou dat namelijk moeten zijn gebeurd.

Toen het universum ontstond waren er volgens het standaardmodel gelijke hoeveelheden materie en antimaterie.

Het probleem is dat zij elkaar vernietigen en dat er dus geen materie overblijft.

Complete symmetrie

Onderzoekers speuren naar verschillen tussen materie en antimaterie die kunnen verklaren waarom het universum nog steeds bestaat.

Ze hebben diverse mogelijkheden uitgetest, maar konden geen verschillen vinden. Onderzoekers vragen zich nu af waarom het universum überhaupt nog bestaat.

“Uit al onze waarnemingen blijkt dat er een complete symmetrie is tussen materie en antimaterie,” zei hoofdonderzoeker Christian Smorra van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN).

Mysterie

“Dit is waarom het universum niet zou moeten bestaan,” voegde hij toe. “We weten simpelweg niet waar het verschil is.”

Ze dachten dat het magnetisme van materie en antimaterie anders werkt, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Nieuw onderzoek toont aan dat ze identiek zijn, wat het mysterie alleen maar groter maakt.

Verbazing

Dr. Smorra keek met zijn team of er verschillen zijn tussen antiprotonen en protonen, subatomaire deeltjes.

Tot hun verbazing bleek dat materie en antimaterie exact symmetrisch zijn.

Wetenschappers van CERN wisten antiprotonen met behulp van compleet nieuwe methoden te vangen, aangezien het niet mogelijk is om antimaterie in een fysiek omhulsel te vangen.

Opnieuw

De onderzoekers gaan de antiprotonen opnieuw bestuderen om te kijken of er misschien toch een verschil is.

Andere wetenschappers denken dat antimaterie omgekeerde zwaartekracht heeft, waardoor het omhoog valt in plaats van naar beneden, schrijft Cosmos Magazine.

[Independent]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
3 jaren geleden

Zou het niet gewoon kunnen zijn dat de aarde en het hele universum gewoon bestaat?
Je hoeft maar om je heen te kijken om dat antwoord te vinden.
Ze kronkelen zich in alle mogelijke bochten om het peperdure Cern in leven te houden en tot nu kan ik niet zeggen dat ze daar ‘schokkende’ ontdekkingen hebben gedaan, behalve dat sommige oudere theorieën bevestigd zijn maar of dat voldoende is om hun riante salarissen te bekostigen betwijfel ik.
Een hoop theorieën opgooien met een heleboel vraagtekens erachter kan ik ook.

Jeff
Jeff
Reactie op  Matt
3 jaren geleden

wat dan ook weer duidelijk aangeeft, dat wetenschap een kwestie van interpretatie is en dat nog veel meer onderzoeken vergeven zijn van aannames waarop vrolijk wordt verder geborduurd. De geldende regel, zou moeten zijn dat 1+1 niet perse 2 hoeft te zijn

Robert
Robert
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

Inderdaad, 1+1 hoeft geen 2 te zijn. 1,99 + 1,99 is vrijwel gelijk aan 4.

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Het bestaat ook niet! Er is geen “Outer Space” boven ons! De sterren, zon en maan zijn allemaal holografische niet-letterlijke hemellichamen, die met de observant meebewegen, en technisch onbenaderbaar zijn.

Matt
Matt
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Arwijn, leuke fantasie, maar waar staat die ‘observant’? in een kamer of lab, met ramen en deuren, en wat als hij naar buiten kijkt, ziet hij dan ook een zon? En zit deze observant zelf in een kunstmatig universum (soort van groot aquarium?) dat ook bestudeerd wordt door een observant die in een kamer of lab staat en…………………………………

Robert
Robert
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Arwin, je bent een dwaallicht. Je meent de wereld te zien met je ogen, daar waar je in werkelijkheid de wereld ziet met je hersenen. Je ogen zijn slechts lenzen en een ccd-processor. Je hersens is de geprogrammeerde computer. Leer jezelf opnieuw te programmeren. Wees geen gelovige die niet kan accepteren dat de bijbelse wereld niet bestaat.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Robert
3 jaren geleden

LS…

Ja… Laten we de bijbel erbij halen dan weten we wat de waarheid is… Met die waarheid is de ellende begonnen.

Ad Dral
Ad Dral
3 jaren geleden

CERN wordt momenteel bemand door gestoorde wetenschappers. Het Higgs deeltje was niet voldoende voor ze en ze gaan verder,verder en verder. Totdat de boel klapt.

Coldshot
Coldshot
Reactie op  Ad Dral
3 jaren geleden

valt mee joh… we kunnen ons beter snel hele grote zorgen gaan maken over ons criminele en gestoorde kabinet.

Maarten V
Maarten V
Reactie op  Ad Dral
3 jaren geleden

Dat zal gelukkig ook niet gebeuren. Pas als je al de energie van de zon gedurende tientallen jaren in een fractie van een seconde kan doen verwerken kom je “misschien” in de gevarenzone van het einde van de Aarde (en het zonnestelsel) terecht komen.

CERN komt er nog niet eens in de buurt van een miljoenste (noch van een miljardste) van dit energieverbruik.

Je moet op zijn minst een massa hebben van duizend zonnen hebben om een “stabiel” zwart gat te creëren.
Met CERN zou dat hooguit een vluchtig imploderend minuscuul deeltje zijn in een fractie van een miljoenste van een seconde. Het vervliegt even snel als het verscheen. Het zou totaal geen effect hebben op schaal van een kilometer (noch op mindere schaal) noch op wereldschaal.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

LS…

Sinds de mensheid (opnieuw) met atoombommen loopt te smijten, worden we tot in de uithoeken van het Universum in de gaten gehouden. Elk geknoei met energie heeft gevolgen !

bert s
bert s
3 jaren geleden

De fundamentele bases van wat wij mensen materie noemen zijn de quantum deeltjes. Deze deeltjes zijn volgens mij geen onderdeel van tijd, zodra we dit leren te begrijpen zul je zien dat ons universum wel degelijk kan bestaan. Probleem is alleen hoe breng je dit in een wiskundige formule aangezien materie zelf wel een onderdeel is van tijd. Een quantum deeltje kan op meerdere plaatsen tegelijk zijn, dus kan het onderdeel zijn van meerdere moleculaire verbindingen. Nog sterker, het kan een bijna oneindig aantal verbindingen aangaan, heb je meteen de inertie theorie verklaard, de big bang en vele vele andere vraagstukken waar de mens maar niet uit kan komen.
Een van deze raadsel is dat bij quantum verstrengeling afstand niet relevant is, wanneer afstand niet relevant is is er maar een logische verklaring, er is voor deze deeltjes geen tijd, daarom is een deeltje zowel een golf als een deeltje. We zijn gevangen in tijd.

Jeff
Jeff
Reactie op  bert s
3 jaren geleden

morgen allemaal de klok uit? en net doen of het gisteren is? mooi uitgelegd Bert, meen ik. Denk je ook, dat we baat zullen hebben bij antwoorden hierover. Ik heb nu een beetje het gevoel, dat ze vlak na het uitvinden van vuur al op zoek gingen naar een verbrandingsmotor. Kan jij misschien uitleggen waarom ze op 3000 meter willen starten, terwijl we pas op 35 meter zitten, of zoiets. Na 35 komt toch 36 zo ongeveer. Groet Jeff

bert s
bert s
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

Als je de ontwikkelingen volgt op het gebied van quantum computers dan gaan we straks van 35 naar 35000. Dit is de allerlaatste stap die we gaan nemen met betrekking tot technologische ontwikkeling, het is ook de laatste stap die we nog als mens maken, de volgende generaties worden met een technologie op gescheept die voor ons nog niet is te bevatten. Wanneer we zullen beschikken over een acceptabel niveau m.b.t. quantum technologie zullen we openlijk worden bezocht door andere intelligenties uit ons universum, afstand zal voor de technologie niet neer relevant zijn. Misschien worden de basis principes van deze technologie wel door deze buitenaardse intelligenties aan ons gegeven.

Jeff
Jeff
Reactie op  bert s
3 jaren geleden

dan ben ik nog steeds benieuwd naar het nut daarvan. Als je al kunt spreken van voordeel, zal dat maar voor een beperkt groepje zijn. Zo is dat nu al het geval. Ik dank je voor je begrijpbare uitleg.

salvar
salvar
3 jaren geleden

weleens van god gehoord?

Nietons
Nietons
Reactie op  salvar
3 jaren geleden

god? Oh ja, datgeen waar we alles mee verklaren dat we niet weten of begrijpen met de meest waanzinnige verhaaltjes…..

trix
trix
Reactie op  salvar
2 jaren geleden

ja hoor kijk elke dag in de spiegel

Rene
Rene
3 jaren geleden

Het is volgens mij toch al redelijk lang bekend dat anti-materie gewone materie is die in tegengestelde richting beweegt in de tijd.
Dit betekent dat tijdens de oerknal materie en anti-materie in tegengestelde richting bewogen.
Dus die zijn elkaar niet tegengekomen gedurende de oerknal.
Blijkbaar is het heelal een gesloten lus wat de tijd betreft.
Daar ze beide in tegengestelde richting bewegen in die lus, zullen ze elkaar op een gegeven moment tegenkomen en elkaar neutraliseren.
Het feit dat op dit moment de hoeveelheid anti-materie relatief klein is wijst erop dat we nog niet ver gevorderd zijn in die tijdslus.
Die tijdslus moet je overigens roteren, zodat de werkelijke vorm eerder een donut is, en elke lus op die donut een parallel universum is.
Aan elke lus moet je ook nog 3 ruimtelijke dimensies toevoegen en nog 2 extra tijdsdimensies.
Waarschijnlijk moet je er nog een paar dimensies aan toevoegen om uiteindelijk op 11 dimensies uit te komen (wat volgens wetenschappers het aantal dimensies is dat het universum heeft).

Frans
Frans
3 jaren geleden

Binnen Cern werken mensen die zelf vernietigers zijn van de aarde en haar natuur.
Zij zijn op en punt aangekomen waarop ze alleen nog maar vernietiging kunnen denken.
Scheppend en de mens dienend was nooit hun bedoeling.

Hawks
Hawks
Reactie op  Frans
3 jaren geleden

Kan je dat onderbouwen, Frans?

Nietons
Nietons
Reactie op  Frans
3 jaren geleden

Zo “dienend” is die geromantiseerde natuur nu ook weer niet…
Alvorens we geboren worden, vlak erna en de rest van onze levens doet die natuur er alles aan om ons uit te schakelen middels virussen, bacteriën, parasieten, ziektes, vijandige wezens en dergelijken…
En waar dacht je precies waarom dergelijk vernietigend gedrag in onze “natuur” zit?

John Doe
John Doe
3 jaren geleden

Miljarden kost dat CERN fiasco, en dan komen ze met .. dit.

Mijn scheten zouden ook niet moeten bestaan na een bord chilli.. maar als je even goed ruikt, dan zijn ze er wel degelijk.. ja flauw en kansloos.
Hebben die *wetenschappers* niks waar de wereld wat aan heeft.. anti gravity of zoiets?.

Zucht.

Jeff
Jeff
Reactie op  John Doe
3 jaren geleden

hebben ze al bedacht…. waterstofbom; alle graffiti weg!

pietje
pietje
3 jaren geleden

Er is geen god ! Dat is een lachtertje ! Als ik god was (en almachtig ) zou ik deze wereld niet toestaan ! Verkrachters, moordenaars, oorlogen etc. ! Natuurlijk is er geen god en dat schrijf ik in kleine letters want meer is niet nodig ! Al die religies allemaal sprookjes ! Zoals ook de bijbel een sprookje is van de gebr. Grimm !!!

H.v.d.Heuvel
H.v.d.Heuvel
2 jaren geleden

waarom zou je een complete symmetrie moeten of willen hebben, als dat zo is dan bestaat er echt niets, 1 en 1 is niet 2 maar 3

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x