Universum

Het universum zou niet moeten bestaan. Deze natuurkundigen van CERN staan voor een groot raadsel

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons universum zou helemaal niet moeten bestaan, zo zeggen wetenschappers. Ze kunnen niet verklaren waarom het heelal zichzelf niet heeft vernietigd op het moment dat het is ontstaan. In theorie zou dat namelijk moeten zijn gebeurd.

Toen het universum ontstond waren er volgens het standaardmodel gelijke hoeveelheden materie en antimaterie.

Het probleem is dat zij elkaar vernietigen en dat er dus geen materie overblijft.

Complete symmetrie

Onderzoekers speuren naar verschillen tussen materie en antimaterie die kunnen verklaren waarom het universum nog steeds bestaat.

Ze hebben diverse mogelijkheden uitgetest, maar konden geen verschillen vinden. Onderzoekers vragen zich nu af waarom het universum überhaupt nog bestaat.

“Uit al onze waarnemingen blijkt dat er een complete symmetrie is tussen materie en antimaterie,” zei hoofdonderzoeker Christian Smorra van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN).

Mysterie

“Dit is waarom het universum niet zou moeten bestaan,” voegde hij toe. “We weten simpelweg niet waar het verschil is.”

Ze dachten dat het magnetisme van materie en antimaterie anders werkt, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Nieuw onderzoek toont aan dat ze identiek zijn, wat het mysterie alleen maar groter maakt.

Verbazing

Dr. Smorra keek met zijn team of er verschillen zijn tussen antiprotonen en protonen, subatomaire deeltjes.

Tot hun verbazing bleek dat materie en antimaterie exact symmetrisch zijn.

Wetenschappers van CERN wisten antiprotonen met behulp van compleet nieuwe methoden te vangen, aangezien het niet mogelijk is om antimaterie in een fysiek omhulsel te vangen.

Opnieuw

De onderzoekers gaan de antiprotonen opnieuw bestuderen om te kijken of er misschien toch een verschil is.

Andere wetenschappers denken dat antimaterie omgekeerde zwaartekracht heeft, waardoor het omhoog valt in plaats van naar beneden, schrijft Cosmos Magazine.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
5 jaren geleden

Zou het niet gewoon kunnen zijn dat de aarde en het hele universum gewoon bestaat?
Je hoeft maar om je heen te kijken om dat antwoord te vinden.
Ze kronkelen zich in alle mogelijke bochten om het peperdure Cern in leven te houden en tot nu kan ik niet zeggen dat ze daar ‘schokkende’ ontdekkingen hebben gedaan, behalve dat sommige oudere theorieën bevestigd zijn maar of dat voldoende is om hun riante salarissen te bekostigen betwijfel ik.
Een hoop theorieën opgooien met een heleboel vraagtekens erachter kan ik ook.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Het bestaat ook niet! Er is geen “Outer Space” boven ons! De sterren, zon en maan zijn allemaal holografische niet-letterlijke hemellichamen, die met de observant meebewegen, en technisch onbenaderbaar zijn.

Ad Dral
Ad Dral
5 jaren geleden

CERN wordt momenteel bemand door gestoorde wetenschappers. Het Higgs deeltje was niet voldoende voor ze en ze gaan verder,verder en verder. Totdat de boel klapt.

bert s
bert s
5 jaren geleden

De fundamentele bases van wat wij mensen materie noemen zijn de quantum deeltjes. Deze deeltjes zijn volgens mij geen onderdeel van tijd, zodra we dit leren te begrijpen zul je zien dat ons universum wel degelijk kan bestaan. Probleem is alleen hoe breng je dit in een wiskundige formule aangezien materie zelf wel een onderdeel is van tijd. Een quantum deeltje kan op meerdere plaatsen tegelijk zijn, dus kan het onderdeel zijn van meerdere moleculaire verbindingen. Nog sterker, het kan een bijna oneindig aantal verbindingen aangaan, heb je meteen de inertie theorie verklaard, de big bang en vele vele andere vraagstukken waar de mens maar niet uit kan komen.
Een van deze raadsel is dat bij quantum verstrengeling afstand niet relevant is, wanneer afstand niet relevant is is er maar een logische verklaring, er is voor deze deeltjes geen tijd, daarom is een deeltje zowel een golf als een deeltje. We zijn gevangen in tijd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x