CoronaBinnenland

Kuipers laat wettelijke grondslag voor coronapas vervallen, wetsvoorstel voor coronapas op werk van de baan

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Per 1 juni vervalt de wettelijke basis voor het eventueel opnieuw invoeren van de coronapas. Zorgminister Ernst Kuipers laat weten dat hij het coronatoegangsbewijs uit de coronawet haalt.

Als het kabinet had willen vasthouden aan de mogelijkheid om de maatregel in te voeren, zou er in de Tweede Kamer hoogstwaarschijnlijk geen meerderheid zijn voor de zesde verlenging van de coronawet.

Ingetrokken

“Hoewel het onzekere verloop van de epidemie en de mogelijkheid van een nieuwe variant maakt dat een gericht wettelijk instrument voor de inzet van een coronatoegangsbewijs noodzakelijk en proportioneel kan zijn om paraat te hebben op het moment dat de epidemiologische situatie daarom vraagt, kiest het kabinet er mede gelet op het gevoelen van de Tweede Kamer en door de Eerste Kamer aangenomen motie-De Boer voor om de wettelijke grondslag voor het coronatoegangsbewijs voor dit moment te laten vervallen,” schrijft Kuipers in een brief.

Ook het wetsvoorstel voor de coronapas op de werkvloer wordt ingetrokken. Kuipers: “Ik zal tegen die achtergrond ook bevorderen dat het wetsvoorstel Tijdelijke wet verbreding inzet coronatoegangsbewijzen wordt ingetrokken.” Eerder wilde het kabinet de coronapas op het werk nog als optie houden.

Hopelijk ook in Europa?

Donderdag liet de Raad van State in een advies weten dat het kabinet duidelijker moet maken dat de coronawet ook daadwerkelijk een tijdelijke wet zal zijn. Het kabinet wil de wet verlengen, maar de raad adviseert de motivering erachter te verbeteren.

“Werd tijd,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen. “Einde 1G/2G/3G. Einde coronatoegangsbewijs. Hopelijk ook in Europa?”


4.9 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
2 maanden geleden

Komt wel terug in het najaar als de griepgolf en de spuitjes hun uitwerking wel hebben.

Pieternella
Pieternella
2 maanden geleden

De Coronapas doet helemaal niet wat hij moet doen. Goedgekeurd worden door de pas betekent verre van een garantie op geen infectie/geen ziekenhuisopname/geen verspreiding. Dat doet een gezond afweersysteem wel. Die prikfetisjisten dachten in hun arrogantie van wel. Het zal ze leren, die arrogante betweters! Van die Roland Pierik met zijn blote billengezicht hoor je ook niks meer. Al ver vóór Cojona dacht hij mij eens de les te leren over kindervaccinaties, compleet met neerhalen, kortom: schoolpleingedrag. Hij is zeker in een kerker gaan zitten, maar hij kan gerust zijn. Ik zal nooit zie je wel, I told you tegen dit soort mensen zeggen! Ik heb ook zo mijn trots.

Zegreetriezet
Zegreetriezet
2 maanden geleden

Is ook niet nodig als je binnenkort de WHO hebt die wanneer ze wil een pandemie kan uitspreken en de noodsituatie kan afkondigen. Dan moeten we via supranationale wetgeving binnenblijven en een spuitje nemen.

DIT IS GEEN GOED NIEUWS!

Engelbracht
Engelbracht
2 maanden geleden

Engnek heeft geen andere mogelijkheid,nog even en dan staan ze in hun hemd

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

102
0
We lezen graag je reactie!x