Homepagina » Gezondheid » Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen. Het wordt steeds gekker
Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen. Het wordt steeds gekker

Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen. Het wordt steeds gekker

Er zijn al 2,1 miljoen Nederlanders die cholesterolverlagers of zogeheten statines slikken. Big Pharma heeft een nieuwe richtlijn bedacht, waardoor opeens nog een heleboel mensen in aanmerking komen voor deze pillen. Kassa dus.

Eerst schreef de huisarts statines alleen voor als het ‘slechte’ LDL-cholesterol 2,5 of hoger was. Volgens de nieuwe richtlijn moet dat al bij 1,8.

Verschillende huisartsen vinden de maatregel belachelijk.

Niet in verhouding

Zij zijn van mening dat het aantal infarcten dat je ermee voorkomt niet in verhouding staat tot de nadelen, waaronder meer bijwerkingen zoals spierpijn.

Ze merken daarnaast op dat grote farmaceuten pas geleden veel duurdere cholesterolverlagers op de markt hebben gebracht.

Bovendien is gebleken dat in de commissie die de nieuwe richtlijn heeft vastgesteld twee artsen zitten die worden betaald door farmareus Amgen, tevens fabrikant van één van die peperdure nieuwe medicijnen.

Enigen

Huisarts Hans van der Linde zei over de nieuwe richtlijn tegen de Volkskrant: “De enigen die daar baat bij hebben zijn de medicijnfabrikanten.”

Van der Linde wees erop dat ‘zeven van de 12 commissieleden banden hebben met farmaceutische bedrijven’.

Verwaarloosbaar

Hij benadrukte dat de gezondheidswinst door de verlaging ‘verwaarloosbaar’ is, terwijl het aantal klachten over bijwerkingen ‘alleen maar verder zal toenemen’.

“Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen,” reageerde huisarts Patrick Albert op Twitter.

[Volkskrant]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Dit is de grootste leugen na religie daar wordt ook veel geld verdiend aan niets. Achttien jaar gelede werd mij geadviseerd om cholesterolverlagers te gebruiken, ik werd er alleen maar ziek van, onmiddellijk gestopt nooit meer gebruikt. Er is zoveel dat Big Pharma in je maag wil splitsen waar ze veel geld aan verdienen en niet nodig is.

  16 likes
  • U zegt:”Dit is de grootste leugen na religie daar wordt ook veel geld verdiend aan niets.”
   Ik ben het met u eens dat de farmaceut een leugenaar is (en zoveel meer) echter bestrijd ik het idee dat er met religie veel geld wordt verdiend aan niets.
   De kerken lopen al sinds de 60er jaren met het jaar meer leeg en er komt met het jaar dus minder geld binnen voor het onderhoud van de kerken zelf, het organiseren van activiteiten, het ondersteunen van filantropische doeleinden etc…
   Met het leeglopen van de kerken is de moraal, het wederzijdse respect en het verstand binnen de samenleving evenzo leeggelopen en zelf denk ik dat een deel van uw mening daarvan getuigd.

   6 likes
   • harrybagwan, niet akkoord met uw visie ,wel dat de kerken leeglopen, maar de kerk is zo rijk dat ze de “kleine” offergaven niet meer nodig hebben.
    En Jezus zei , als je mij wil volgen geef dan al je rijkdom weg en neem een steen als oorkussen!

    4 likes
 2. Ik heb die uitzending gezien, gewoon die troep ,niet (meer)slikken, het doet meer kwaad dan goed. Ga naar een diëtist , beweeg wat meer. Probeer het eerst op de natuurlijke manier.

  16 likes
 3. Geloof in jezelf en in het zelfgenezend vermogen van je lichaam !

  10 likes
 4. De Huisarts is de pillendealer van Big Farma geworden.

  6 likes
 5. Van een farmaceut zou een mens met een geweten en moraal verwachten dat deze de beste bedoelingen heeft met degene waaraan deze diens medicijnen slijt, echter is dit beeld helaas compleet naïf, daar dit uiteraard alles zegt over de farmaceut en de meeste mensen welke God zij dank dus wél een geweten en moraal hebben alleen zingeving, de juiste sturing en een “kompas” missen.
  Demonische pillendraaiers zijn het! welke hun ziel verkopen voor geld en macht, terende op het patentrecht, karaktermoord en gecorrumpeerde medici, politici en media etc…
  Leef een heilzaam leven lieve mensen! door vandaag nog te beginnen met het stoppen van het bewandelen van de weg met de minste weerstand en bekijk daarnaast ook altijd eerst of er homeopatische methoden en of middelen zijn welke uw kwalen zouden kunnen wegnemen.
  Toon berouw, God houdt van u!

  3 likes
 6. Geld verdienen aan pillen ligt in de lijn van een gezonde handels geest.
  Woekerprijzen en mensen pillen aan smeren, getuigt van een zieke handels geest.

  De fabricage en het verkoop mechanisme dat er aan hangt, is weleens waar wettelijk, maar het is de onderwereld die hier bovengronds gegaan is.

  Vroeger had je dieven nu stelen de mensen zelf.
  Zo is het ook in de pillen industrie, de toon is gezet, en iedereen komt er mee weg.

  Dit schreeuwt dus om nieuwe wetgeving.
  Maar in welk partij programma vinden we dit als agenda punt?

  4 likes
 7. Gevarieerd eten en drinken en veel bewegen, dat is veel gezonder dan die chemische troep slikken

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gates

Ik weiger het Gates-vaccin. Politiek commentator staat op tegen globalisten

Ik weiger het Gates-vaccin. Ik buig niet ...

youtube

YouTube verwijdert virale video over ‘pure propaganda’ van Amerikaanse Jaap van Dissel

Een nieuwe documentaire over het coronavirus die ...