Gezondheid

Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen. Het wordt steeds gekker

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn al 2,1 miljoen Nederlanders die cholesterolverlagers of zogeheten statines slikken. Big Pharma heeft een nieuwe richtlijn bedacht, waardoor opeens nog een heleboel mensen in aanmerking komen voor deze pillen. Kassa dus.

Eerst schreef de huisarts statines alleen voor als het ‘slechte’ LDL-cholesterol 2,5 of hoger was. Volgens de nieuwe richtlijn moet dat al bij 1,8.

Verschillende huisartsen vinden de maatregel belachelijk.

Niet in verhouding

Zij zijn van mening dat het aantal infarcten dat je ermee voorkomt niet in verhouding staat tot de nadelen, waaronder meer bijwerkingen zoals spierpijn.

Ze merken daarnaast op dat grote farmaceuten pas geleden veel duurdere cholesterolverlagers op de markt hebben gebracht.

Bovendien is gebleken dat in de commissie die de nieuwe richtlijn heeft vastgesteld twee artsen zitten die worden betaald door farmareus Amgen, tevens fabrikant van één van die peperdure nieuwe medicijnen.

Enigen

Huisarts Hans van der Linde zei over de nieuwe richtlijn tegen de Volkskrant: “De enigen die daar baat bij hebben zijn de medicijnfabrikanten.”

Van der Linde wees erop dat ‘zeven van de 12 commissieleden banden hebben met farmaceutische bedrijven’.

Verwaarloosbaar

Hij benadrukte dat de gezondheidswinst door de verlaging ‘verwaarloosbaar’ is, terwijl het aantal klachten over bijwerkingen ‘alleen maar verder zal toenemen’.

“Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen,” reageerde huisarts Patrick Albert op Twitter.

[Volkskrant]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Janssen
Janssen
3 jaren geleden

Dit is de grootste leugen na religie daar wordt ook veel geld verdiend aan niets. Achttien jaar gelede werd mij geadviseerd om cholesterolverlagers te gebruiken, ik werd er alleen maar ziek van, onmiddellijk gestopt nooit meer gebruikt. Er is zoveel dat Big Pharma in je maag wil splitsen waar ze veel geld aan verdienen en niet nodig is.

Justin
Justin
3 jaren geleden

Ik heb die uitzending gezien, gewoon die troep ,niet (meer)slikken, het doet meer kwaad dan goed. Ga naar een diëtist , beweeg wat meer. Probeer het eerst op de natuurlijke manier.

Bas van Schie
Bas van Schie
3 jaren geleden

Geld verdienen aan pillen ligt in de lijn van een gezonde handels geest.
Woekerprijzen en mensen pillen aan smeren, getuigt van een zieke handels geest.

De fabricage en het verkoop mechanisme dat er aan hangt, is weleens waar wettelijk, maar het is de onderwereld die hier bovengronds gegaan is.

Vroeger had je dieven nu stelen de mensen zelf.
Zo is het ook in de pillen industrie, de toon is gezet, en iedereen komt er mee weg.

Dit schreeuwt dus om nieuwe wetgeving.
Maar in welk partij programma vinden we dit als agenda punt?

Marijke
Marijke
3 jaren geleden

Gevarieerd eten en drinken en veel bewegen, dat is veel gezonder dan die chemische troep slikken

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x