Straling

Mogelijke oorzaak ADHD gevonden. Dit is wat hyperactiviteit kan veroorzaken bij je ongeboren kind

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrouwen die tijdens de zwangerschap vaak hun mobiele telefoon gebruiken hebben meer kans om een hyperactief kind te krijgen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

Kinderen van vijf tot zeven jaar oud hebben 28 procent meer kans om hyperactief te zijn als hun moeder tijdens de zwangerschap vier keer per dag meer dan een uur belde met haar mobiel.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Moeders die nooit een mobieltje gebruikten terwijl ze zwanger waren liepen het minste risico om kinderen met emotionele of gedragsproblemen te krijgen.

Straling

Mogelijk heeft dit te maken met de elektromagnetische straling die de toestellen uitzenden.

Er komt steeds meer onderzoek waaruit blijkt dat deze straling een negatieve invloed op de gezondheid kan hebben.

Een internationale groep wetenschappers bestudeerde tussen 1996 en 2011 een groep van 83.884 moeders en kinderen uit Denemarken, Nederland, Noorwegen, Spanje en Korea.

Elektronische signalen

De onderzoekers zijn voorzichtig met het trekken van conclusies. “Ligt het aan de mobiele telefoon zelf?” vroeg onderzoeker Robin Hansen van de Universiteit van Californië – Davis. “Is het iets wat je ouderlijk gedrag beïnvloedt?”

“Zijn het de elektronische signalen die door je brein en lichaam gaan of is het de manier waarop het je interacties met je kind verandert?” vervolgde ze.

Aandacht

Ze voegde toe dat kinderen die zich genegeerd voelen mogelijk hyperactief worden om maar aandacht te krijgen.

“Pas als je gaat huilen, met iets gaat gooien of veel lawaai maakt kijken je ouders op van hun telefoon,” zei dr. Hansen. “Dit versterkt hyperactief gedrag.”

[MailOnline]

3 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
6 jaren geleden

Nou dat laatste stukje aandacht dat klopt zeker…… ik zie het dagelijks……. ik heb wat groen en een bankje in de straat. En ja hoor mamma of pappa (beiden)zitten of lopen met die iPhone te spelen en zo’n kindje zit maar te wachten in hun wandel wagen…….of lopen rond zonder toezicht…….want jeetje wat zijn die onnozele berichtjes belangrijk,…..ikke, ikke, ikke en dan ,oh ja ik heb nog een kind,, raar he dat we hele generatie ’s onverantwoordelijke hebben…….

Derek
Derek
6 jaren geleden

Hoe zit het dan met de mensen waarbij het geconstateerd was voordat de mobiele telefoons er waren?

zeven zusters
zeven zusters
6 jaren geleden

Heb drie kinderen uit de jaren 80,een partner uit ’60,een vader uit ’37 en een schoonvader uit ’27 die ADHD hebben/hadden,bij (schoon-vader) niet gediagnosticeerd maar absoluut aanwezig, mobiele telefoon bestond toen nog lang niet maar het is wel van beide kanten doorgegeven aan het nageslacht,dus zeker genetisch!!
Mobiel is slecht dat is een absolute waarheid maar de oorzaak van ADHD…?!

math
math
6 jaren geleden

A.d.h.d. bestaat niet , dus is er ook geen oorzaak. Ziet U nog kinderen op straat spelen , voetballen , touwtje springen , bomen klauteren , belletje trekken, riddertje spelen, fietsen, zwemmen, etc……. Nee nu is het opstaan beeldschermpjes aan en naar bed gaan beeldschermpjes uit, slaap lekker (indien er controle is) Want ook de controleurs hebben het maar druk met hun beeldschermpje.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x