Binnenland

‘Ophef’ over conferentie waar geen journalisten welkom zijn, maar geen woord over het WEF of Bilderberg

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!

PVV-leider Wilders houdt later deze maand een toespraak op een conferentie in Boedapest, waar journalisten die daar verslag van willen doen niet welkom zijn. “Het toegangsbeleid is niet aan mij. Dat is aan de gastheer,” citeert de NOS hem.

Op vragen van de pers over het boycotten van de journalisten door de organisatoren van de conferentie wilde Wilders weinig kwijt: “Ik ga niet over het uitnodigingsbeleid. Ik ga ze ook niet vertellen hoe ze dat moeten doen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op 25 en 26 april wordt in de Hongaarse hoofdstad de CPAC-conferentie gehouden. Wilders is één van de hoofdgasten, naast de Hongaarse premier Orban.

Afwijzing

De conferentie is een ‘no woke zone’. Onder meer de Volkskrant, de Groene Amsterdammer en de NOS kregen een afwijzing.

Op sociale media slaat de selectieve verontwaardiging weer toe. “Lekker thee drinken met Poetin-vriend Orban en de persvrijheid aan banden leggen. Fijn die basislijn van kabinet-Wilders 1,” sneert D66-fractievoorzitter Rob Jetten.

Volt-leider Laurens Dassen voegt toe: “Spreken op een feest van Orban waar voorstanders van de capitoolbestorming van harte welkom zijn, maar de vrije pers niet.”

Wie ging daar ook alweer heen?

Ze reppen met geen woord over het World Economic Forum in Davos of de Bilderbergconferentie en dat begint op te vallen.

“Vertel dat mooie verhaal nog eens over de Bilderbergconferentie? Wie ging daar ook alweer heen? Hoeveel journalisten zei je?” vraagt ondernemer Rutger van den Noort.

Schrijver en oud-journalist Jolyn van der Garde wijst erop dat jaarlijks slechts drie Nederlandse journalisten naar het WEF mogen. Persaccreditatie wordt vooral verstrekt op uitnodiging en werd in het verleden geweigerd na kritische verslaggeving, weet Van der Garde. “De grootste krant van Nederland is al jaren niet welkom in Davos.”

Kwalijk

“CPAC schoffeert kritische journalisten openlijk, maar ik vind het ook kwalijk als pers schijnheilig geweerd wordt,” benadrukt ze.

“Misschien was de NOS even vergeten dat Nederland elk jaar een zware delegatie stuurt van koningin, premier, ministers en CEO’s naar een congres dat slechts enkele vooraf geselecteerde Nederlandse journalisten mogen verslaan?” aldus de oud-journalist.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
1 maand geleden

Hilarisch…!

B.watervogel
B.watervogel
1 maand geleden

Die wilders, orban, allebei ook wef. Dit is weer zoals gewoonlijk georkestreerde poppenkast tussen die fake regering, msm, kranten noem maar op. Hou toch op, jullie zijn allang gezien.

roel
roel
1 maand geleden

kritiche journalisten??!

Ron
Ron
1 maand geleden

Over landverraders die naar Davos gaan mag niet over gesproken worden .
Alle linkse reptielen zijn zo hypocriet.
Opsluiten die landverraders en nooit meer vrijlaten.

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x