Homepagina » Gezondheid » Cholesterol-leugen steeds verder ontkracht. Huisarts legt uit waarom je met cholesterolverlagers bedonderd wordt
De cholesterolhype brokkelt af. Deze huisarts legt uit waarom cholesterolverlagers volstrekt zinloos, schadelijk en duur zijn

Cholesterol-leugen steeds verder ontkracht. Huisarts legt uit waarom je met cholesterolverlagers bedonderd wordt

De opvattingen van de huidige generatie artsen over cholesterol zijn niet ontleend aan wetenschappelijk onderzoek, maar aan farmamarketing. Dat stelt huisarts Hans van der Linde.

Hij voegt toe dat de cholesterolverlagende behandeling van patiënten wordt gestuurd door financieel belanghebbenden.

“Cholesterol moet gedemoniseerd worden, want daar valt aan te verdienen,” zegt hij. “De meeste studies worden gestuurd door de industrie. Wie betaalt, bepaalt.”

Geen enkel verschil

Diverse grote onderzoeken hebben laten zien dat er geen enkel verschil optreedt door cholesterolverlagende statines.

Daarnaast hebben ze vrijwel geen invloed op het risico op hartinfarcten en beroertes, aldus Van der Linde.

Wel hebben cholesterolverlagers bijwerkingen, waaronder het ontstaan van diabetes en een verhoogd risico op kanker.

Gemanipuleerd

De huisarts merkt op dat onderzoeksgegevens vaak worden gemanipuleerd. Er wordt geknoeid en gekneed om een bepaalde uitkomst te verkrijgen.

Het verlagen van het cholesterolgehalte met medicijnen heeft geen enkele zin, zo blijkt inmiddels uit talloze artikelen en boeken. Toch blijven huisartsen deze statines op grote schaal voorschrijven.

Cholesterolverlagers zijn zonder uitzondering zinloos, schadelijk en duur, stelt Van der Linde.

Schone bloedvaten

“De meeste mensen met torenhoge cholesterolwaarden worden hoogbejaard met schone bloedvaten,” zegt hij.

De huisarts benadrukt dat de cholesterolhype, die onze wereld honderden miljarden heeft gekost en vele patiënten hun gezondheid of leven, gelukkig afbrokkelt.

In de VS hebben wetenschappelijke organisaties al afstand genomen van cholesterolverlaging met medicijnen. In Nederland wordt deze hardnekkige mythe nog in stand gehouden.

[Apothekersnieuws]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Vrijheid schreef:

  Tja en zo wordt de mensheid elke keer weer bedrogen door de farmacie en nog steeds is de mensheid niet wakker. Ik probeer zo vaak uit te leggen tegen mensen die deze middelen gebruiken hoe gevaarlijk ze zijn en geen enkel toegevoegde waarde hebben voor hun gezondheid en slecht zijn voor hun gezondheid en goed is voor de farmacie. Ja Nederland is een zeer corrupt land en inmiddels en dictatuur geworden, helaas slapen schapen nog steeds. Waneer wordt het Nederlandse volk nog eens wakker, wat moet er in dit corrupte land nog gebeuren eer men eens wakker wordt uit hun coma? Een grote aanslag misschien straks in Rotterdam, Amsterdam of waar dan ook? Politiestaat Europa is hard onderweg om straks een staat van beleg af te kondigen, zie Engeland, Manchester en Londen waar massaal de politie, die inmiddels lijken op zwaarbewapende gemindcontrolde militairen, hoe lang hebben we nog te gaan?

  26 likes
 • exegese schreef:

  Het afgrijselijke monster Cholesterol “de grootste vergissing van moeder natuur”

  zie de fantastische uitleg van nog een andere arts die ook geheel van andere mening is en waarom precies :

  https://www.youtube.com/watch?v=WCKy0_FBRjo

  23 likes
 • Jacob schreef:

  wat een onzin…ik heb een erfelijke vorm van een niet werkende cholesterol huishouding,en die was ook denderend hoog toen ik een hartverknettering kreeg…heb 2 cholestrolpillen die het duidelijk lager houden,en hoe weet ik dat..omdat er aangetoond is dat mijn ‘apperaatje’ wat het cholesterol moet reguleren,niet werkt,zonder die pillen was ik allang dood geweest!

  7 likes
  • exegese schreef:

   Tsja @jacob, uitzonderingen zijn er om de regel te bevestigen. Als je echt alles hebt gedaan om zo gezond mogelijk te leven, om je vaten in een zo goed mogelijke conditie te houden met de juiste voeding, voldoende vitamines en bouwstoffen, voldoende water te drinken, voldoende beweging, echt absoluut zo weinig mogelijk geraffineerde suiker en alcohol hebt genuttigd, zo voorzichtig mogelijk met e-nummers, zo weinig mogelijk kant en klaar maaltijden of industrieel bewerkte voeding, voldoende moeite gedaan hebt om stres te voorkomen en lichaam en geest in balans hebt trachten te brengen en je krijgt dan nog een “hartverknettering” zoals jij dat noemt dan ben jij misschien één van die uitzonderingen die echt absoluut niet kan overleven zonder kunstmatige cholesterolverlagers. Dat spijt me oprecht voor je en ik wens je er erg veel sterkte mee.

   4 likes
   • Jacob schreef:

    wat heet gezond…ik ben echt niet een natuursupplementvreter..ik heb gewoon keihard gewerkt voor mijn centen..vroeger gebokst..amateur motorsport…voetbal..veel bewogen…alleen..ik rookte…maar dat alles maakt helemaal geen moer uit..vraag me af wie er wel vaart bij dit bericht…aangetoond is dat ik een ‘onderdeeltje’ mis..oftewel..iets met de geboorte niet mee gekregen…als men dat eerder had ontdekt had ik nu nog aan het werk geweest ZONDER medicijnen,en ik ben geen uitzondering..want je zoekt lotgenoten..en al die lotgenoten zeggen hetzelfde als ik…ook al die mensen die er vroeg bijwaren..en hun cholesterol medicijnen kregen..daarvan zakte het slechte cholesterol naar het toelaatbare nivo…mij vertel je geen spookjes!

    3 likes
    • exegese schreef:

     Kijk @Jacob, ten tijde dat mens ooit is ontstaan of geschapen of hoe je het ook maar noemen wilt, was hij of zij perfect, één met de natuur en had bijkans Goddelijke kwaliteiten en was onaantastbaar voor ziektes. Bovennatuurlijke prestaties van heel veel mensen op aarde, op allerlei gebied zijn daar nog de stille getuigen van.Helaas zijn wij om duistere redenen op zeer sluwe wijze daar vandaan gelokt, weg van de natuur, weg van onze oorsprong. Steeds zijn we verder van huis geraakt en steeds worden wij afhankelijker van kunstmatige troep die ons steeds verder het moeras in trekt. Steeds worden wij verleid met het gemak dat ons “welzijn” zou dienen met als gevolg dat we straks in een maatschappij terecht komen waarbij bijna iedereen wel één of andere chronische ziekte heeft en aan de leiband van big pharma met allerlei pillen door het leven strompelt. als er structureel iets mis gaat door een erfelijke factor heeft ook dat een oorzaak gehad of misschien meerdere oorzaken in het verleden. Als bewijs dat de mens over gaven beschikt waar de reguliere geneeskunde alleen maar van kan dromen is dat er jaarlijks tienduizenden mensen wereldwijd op basis van puur placebo-effect kunnen genezen, niet alleen van gewone ziektes maar ook van ongeneeslijke kanker, dat mensen in staat zijn gebleken op pure wilskracht en/of placebo-effect hun DNA-struktuur te herstellen. Ik besef dat je daar weinig mee kunt waarschijnlijk, maar het bestaat, en het komt wereldwijd duizenden keren per jaar voor. Dat is voor mij het bewijs dat als je op een bepaalde manier in het leven staat, met gepast respect voor je gezondheid, voor de natuur, voor wat je eet, wat je drinkt, wat je denkt en hoe je om gaat met je omgeving er veel meer mogelijk is dan wie dan ook voor mogelijk gehouden heeft. Je gebruikt bijvoorbeeld woorden als natuursupplementvreter, of hartverknettering. Voor mij spreekt dat boekdelen over jouw respect voor jezelf. Onthoud één ding : alles telt in het leven en zeker hoe je diep van binnen over jezelf denkt. Sterkte ermee.

     1 likes
     • Jacob schreef:

      Dus door mijn woordkeuze kan jij oordelen hoe ik in elkaar steek?..dat is knap…ben zeer benieuwd,dat ten eerste!
      Ten tweede,vroeger,ik ben van 1958 was al die flauwekul niet aan de hand..die zgn E nummers..een corrupte EU die iets in het vreten…sorry…eten…laat doen..ene Monsanto die wil dat je alleen door de eu goedgekeurde zaden gebruikt (gemanupileerd)..Nogmaals..dit was er vroeger niet.
      Mijn hartverknettering stamt ook nog van voor die tijd..een tijd dat ik opgroeide als gezonde jongen van het platteland..waar de eenvoud de troefkaart was!…Toen al werden mensen geboren met een afwijking..ernstig of niet.
      Ten derde..dus jij stelt alle getuigenissen betreffende lotgenoten in twijfel.
      Jij hebt ten eerste geen flauw idee hoe ik in elkaar steek omdat mijn woordkeuze nogal ‘grof’ of onverschillig zou zijn…zegt niets over mij..alleen over het feit dat bepaalde mensen oerse hun zin willen hebben in iets wat wetenschappelijk NIET is bewezen!
      Terwijl de statistieken wel degelijk bewijzen dat bepaalde medicatie WEL werken.
      Wat opmerkelijk is te noemen..dat de ‘huisarts’ in dit artikel wil beweren,geen naam heeft..als ik iets hard wil maken,zeker van mijn zaak ben….zet ik mijn naam er onder namelijk…ik ben blogger..schrijf veel..over diverse zaken..en ik zet daar mijn volle naam achter,daar ik mij niet verstop over hetgeen ik beweer!
      Dat de natuur goed voor de mens kan zijn is bewezen..alleen de heftigere afwijkingen kan moedertje natuur niet bij helpen.
      Of ik gezond leef?
      Afgezien van mijn sigaretje dacht ik van wel..sterker nog…ik had een zichtbaar lidteken op mijn hart…het lichaam,dus ik zelf,mijn lijf,of moedertje natuur…geef het een naam,gaf de cardioloog hoofdbrekens..namelijk..het lidteken was volledig weg!
      We hebben geexperimenteerd met cholesterol verlagers…geminder..en wat denk je…het steeg weer..en na een paar maanden weer terug op de oude dosis was het gehalte als die van een jonge gozer!
      Weet je..een mens probeert altijd een ander te overtuigen..zeker dat natuur ‘goeroe’s’ die zweren bij alternatieve geneeswijze!
      Lichte klachten krijg je daar mee weg…heftigere dingen moet je aan een specialist overlaten…en nogmaals..als men iets beweert in een artikel,zorg dan in godsnaam dat je een bekend ‘blad’ neemt in plaats van een ‘krantje’ waar bijna niemand over heb gehoord…maar erger nog…bewijzen door de schrijver,en met naam er achter..zodat men die naam kan googlen..kijken welke ‘arts’ dit is..wat zijn insteek is etc etc…
      Mijn verhalen zijn van een totaal andere strekking…maar altijd doorverwijsbaar naar de schrijver zelf!

      2 likes
     • exegese schreef:

      @Jacob, of je het nou leuk vind of niet maar taalgebruik en hobby’s spreken boekdelen. Dat maakt van jou, of wie dan ook per definitie geen beter of slechter mens dan wie dan ook. Het zou ten voordele gebruikt kunnen worden als je interesse zou hebben in oorzaak en gevolg. Overigens ben je slechts een jaartje jonger dan ik, ook ik heb mijn jeugd doorgebracht op het platte land en ben daar tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor. Toch verschillen wij als dag en nacht qua ideeën en opvattingen. Ik heb vroeger wel motor gereden, gewoon recreatief maar vond al snel veel meer genoegdoening in het surfen. Hoe meer wind hoe liever, meestal in je dooie eentje bij slecht weer en veel wind aan het spelen met de elementen, ongestoord in de vrije natuur. Ik was altijd al veel meer naar binnen gericht en had de minste behoefte aan aandacht of uiterlijk vertoon. Anderen zijn meer naar buiten gericht en zoeken hun vertier in opzienbarende bezigheden, niks mis mee verder maar niet zo mijn ding.
      Jaren geleden op het platte land was het leven inderdaad anders dan nu, maar om nou te zeggen dat iedereen toen zoveel gezonder leefde als nu waag ik te betwijfelen. We hebben allebei de tijd meegemaakt dat verzadigde vetten werden verbannen en vervangen door allerlei plantaardige oliën en bergen geraffineerde suiker die toen ook al overal ingestopt werd. Sindsdien zijn hart en vaat ziekten in rap tempo omhoog geschoten. Heel veel mensen denken inderdaad dat ze best gezond eten en leven, echter als dat daadwerkelijk eens tegen het licht gehouden werd dan blijkt dat vaak in werkelijkheid echt heel anders te zijn. Bovendien ben ik van mening dat zogenaamde ziekte’s of allerlei symptomen veeleer gezien zouden moeten worden als communicatie van het lichaam, het lichaam vraagt aandacht omdat er iets structureel mis gaat en om een oplossing vraagt. Meestal wordt er echter niet gekeken naar de oorzaak maar worden symptomen weggedrukt met chemische pilletjes en is het wachten op het volgende sein van het wanhopige lichaam. Het is ongeveer hetzelfde als dat er een rood lampje gaat branden op je dashboard en dat de monteur gewoon het lampje er uit haalt en zegt dat het opgelost is.

      Ooit is er een moment geweest dat ik ten volle besefte dat toeval überhaupt niet bestaat, alles gebeurt altijd met een reden. Alles is altijd bedoeld om lering uit te trekken, dat is tenslotte waar we voor op aarde zijn, zoveel mogelijk te leren en anderen behulpzaam zijn. Eerst is dat een vreemde gewaarwording maar al gauw weet je dat dat besef een verrijking van het leven is en je overal anders tegenaan kijkt. Je loopt wel wat vaker tegen onbegrip aan, dat wel, maar ook dat went wel en je leert er weer van.

      1 likes
    • Arend van der Elst schreef:

     Klik op de link naar het originele artikel (apothekersnieuws) en je vindt daar de naam van de huisarts inclusief een foto van de man.

     1 likes
   • Martin van Eijk schreef:

    Volgens mij heb ji een pilletje teveel op!!!!

    1 likes
  • PLV schreef:

   Niet werkend cholesterol is een ernstige ziekte maar heeft verder niets met dit artikel van doen. 80 % van je cholesterol wordt door het lichaam zelf gemaakt en de rest dietair. Statines werken idd niet. Oud nieuws.

   2 likes
 • Marieke schreef:

  Helaas zie ik heel veel intelligente mensen om mij heen die blind vertrouwen hebben in de pharmacie en de mensen in de lange witte jassen. Moet ik daar tegenin blijven gaan en door hun als seniel worden afgeschilderd?

  13 likes
  • exegese schreef:

   @Marieke, seniel worden zij zelf als ze maar genoeg cholesterolverlagers genuttigd hebben. Wijs ze op de informatie die voor handen is de rest is aan hen.

   3 likes
 • Marco schreef:

  Een huisarts roept wat en meteen is het een feit! Of het waar is of niet ,weet ik niet maar de internethysterie over geneesmiddelen,vaccinaties of e nummers ,begint ook een beetje door te slaan.

  6 likes
  • exegese schreef:

   Als je het mij vraagt @Marco is de hysterie meer toegeslagen in het massaal en volledig ten onrechte peperdure medicijnen (lees chemische troep) voor te schrijven. Volg de spoor van het grote geld en het zal blijken dat big pharma na de wapenhandel de meest lucratieve handel is waar verreweg het meeste geld in om gaat. En wat blijkt, er komen steeds meer chronisch zieken, mensen vallen met bosjes tegelijk om, nog voor, of vlak na ze de pensioenleeftijd hebben bereikt. En toch blijft men roepen dat we steeds ouder worden met z’n allen. Weer een leugen die het gigantische bedrog met de mantel der liefde moet bedekken. In Amerika heeft men tijden geleden berekend dat heden ten dage de jeugd een belangrijk lagere levensverwachting heeft dan hun ouders. Zo goed gaat het inmiddels met voeding en medische zorg. Leugens is alles wat ze verkopen.

   5 likes
 • Douglas schreef:

  Pffff geschreven door een huisarts. Welke waarde moet je daaraan hechten. Ik vertrouw nog altijd op de cardiologen.
  Die hebben ervoor gestudeerd en houden alle ontwikkelingen bij.
  Wat een eenzijdig artikel zonder enige maatstaven.

  3 likes
 • George schreef:

  De oplossing is Moringa Oleifera. Waarom wordt daar geen verdere aandacht aanbesteedt??
  Google het zelf op en lees de voordelen van deze wonderboom. Ook wel de boom des levens genoemd.
  Wat je er verder mee doet is aan jezelf.

  2 likes
 • x

  Check Also

  hoogleraar

  Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

  We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer ...

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  >