Gezondheid

Cholesterol-leugen steeds verder ontkracht. Huisarts legt uit waarom je met cholesterolverlagers bedonderd wordt

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De opvattingen van de huidige generatie artsen over cholesterol zijn niet ontleend aan wetenschappelijk onderzoek, maar aan farmamarketing. Dat stelt huisarts Hans van der Linde.

Hij voegt toe dat de cholesterolverlagende behandeling van patiënten wordt gestuurd door financieel belanghebbenden.

“Cholesterol moet gedemoniseerd worden, want daar valt aan te verdienen,” zegt hij. “De meeste studies worden gestuurd door de industrie. Wie betaalt, bepaalt.”

Geen enkel verschil

Diverse grote onderzoeken hebben laten zien dat er geen enkel verschil optreedt door cholesterolverlagende statines.

Daarnaast hebben ze vrijwel geen invloed op het risico op hartinfarcten en beroertes, aldus Van der Linde.

Wel hebben cholesterolverlagers bijwerkingen, waaronder het ontstaan van diabetes en een verhoogd risico op kanker.

Gemanipuleerd

De huisarts merkt op dat onderzoeksgegevens vaak worden gemanipuleerd. Er wordt geknoeid en gekneed om een bepaalde uitkomst te verkrijgen.

Het verlagen van het cholesterolgehalte met medicijnen heeft geen enkele zin, zo blijkt inmiddels uit talloze artikelen en boeken. Toch blijven huisartsen deze statines op grote schaal voorschrijven.

Cholesterolverlagers zijn zonder uitzondering zinloos, schadelijk en duur, stelt Van der Linde.

Schone bloedvaten

“De meeste mensen met torenhoge cholesterolwaarden worden hoogbejaard met schone bloedvaten,” zegt hij.

De huisarts benadrukt dat de cholesterolhype, die onze wereld honderden miljarden heeft gekost en vele patiënten hun gezondheid of leven, gelukkig afbrokkelt.

In de VS hebben wetenschappelijke organisaties al afstand genomen van cholesterolverlaging met medicijnen. In Nederland wordt deze hardnekkige mythe nog in stand gehouden.

[Apothekersnieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vrijheid
Vrijheid
5 jaren geleden

Tja en zo wordt de mensheid elke keer weer bedrogen door de farmacie en nog steeds is de mensheid niet wakker. Ik probeer zo vaak uit te leggen tegen mensen die deze middelen gebruiken hoe gevaarlijk ze zijn en geen enkel toegevoegde waarde hebben voor hun gezondheid en slecht zijn voor hun gezondheid en goed is voor de farmacie. Ja Nederland is een zeer corrupt land en inmiddels en dictatuur geworden, helaas slapen schapen nog steeds. Waneer wordt het Nederlandse volk nog eens wakker, wat moet er in dit corrupte land nog gebeuren eer men eens wakker wordt uit hun coma? Een grote aanslag misschien straks in Rotterdam, Amsterdam of waar dan ook? Politiestaat Europa is hard onderweg om straks een staat van beleg af te kondigen, zie Engeland, Manchester en Londen waar massaal de politie, die inmiddels lijken op zwaarbewapende gemindcontrolde militairen, hoe lang hebben we nog te gaan?

Marieke
Marieke
5 jaren geleden

Helaas zie ik heel veel intelligente mensen om mij heen die blind vertrouwen hebben in de pharmacie en de mensen in de lange witte jassen. Moet ik daar tegenin blijven gaan en door hun als seniel worden afgeschilderd?

exegese
exegese
5 jaren geleden

Het afgrijselijke monster Cholesterol “de grootste vergissing van moeder natuur”

zie de fantastische uitleg van nog een andere arts die ook geheel van andere mening is en waarom precies :

https://www.youtube.com/watch?v=WCKy0_FBRjo

Marco
Marco
5 jaren geleden

Een huisarts roept wat en meteen is het een feit! Of het waar is of niet ,weet ik niet maar de internethysterie over geneesmiddelen,vaccinaties of e nummers ,begint ook een beetje door te slaan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x