Buitenland

“Poetins profetische waarschuwingen uit 2007 worden allemaal bewaarheid”

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Negen jaar geleden waarschuwde de huidige president van Rusland Vladimir Poetin voor het onverantwoordelijke Amerikaanse beleid dat instabiliteit en oorlogsdreiging over de wereld verspreidde. Die gevaren zijn vandaag de dag groter dan ooit, zo zeggen Amerikaanse analisten.

“Ik heb de speech uit 2007 gelezen en ben het eigenlijk op alle punten met Poetin eens,” zei professor Francis Boyle van de Universiteit van Illinois.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens de toespraak op de veiligheidsconferentie in München beschuldigde Poetin de VS destijds van het uitlokken van een nieuwe kernwapenrace, het uitbreiden van de NAVO in Europa en het destabiliseren van het Midden-Oosten. Hij zei ook dat Washington de Verenigde Naties volledig negeerde.

Syrië

Al deze problemen zijn sindsdien alleen maar erger geworden, aldus professor Boyle. “Nu beide landen IS in Syrië bombarderen, kan er van alles mis gaan,” waarschuwde hij.

Door de groeiende spanningen in het Midden-Oosten en Oost-Europa als gevolg van het destabiliserende Amerikaanse beleid, is er een situatie ontstaan die alarmerend sterk lijkt op die in 1914 en 1939, aldus Boyle.

Olie en gas

De regering Obama lijkt net als die van George W. Bush vastbesloten om olierijke landen in het Midden-Oosten en Centraal-Azië onder de duim te houden, merkte Boyle op.

“De regeringen Bush en Obama hebben al gemikt op de resterende voorraden aan koolwaterstoffen in Afrika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië, evenals de strategische knelpunten die nodig zijn voor het transport ervan,” zei hij.

Hierdoor zou Washington twee derde van de wereldvoorraad aan olie en gas in bezit krijgen, ging Boyle verder. “De omstandigheden rond de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog hangen momenteel als een dubbel zwaard van Damocles boven de hoofden van de mensen,” concludeerde hij.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 jaren geleden

Je aanschouwt het, en je ziet het gebeuren.
Moet je nu krampachtig door het leven gaan?
Nee, ik denk het niet.
Aanschouw wat er gebeurt met belangstelling.
Maar blijf luchthartig aan je wensen werken.
Het zijn nou eenmaal gekken die aan het roer zijn gezet.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Something has got to give.

J@n
J@n
8 jaren geleden

Zou het niet zo kunnen zijn dat Poetin zijn beleid de afgelopen tijd (destabilisatie van de diverse gebieden) zelf in de hand heeft gehad? Lijkt me eerder iets voor Poetin om alles tot in detail voor te breiden.

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

wat moeten die eerlijke biolandbouwers en de ‘ancienne’ vakmannen denken van al die oorlogen, uitgevoerd door kereltjes die ofwel achter hun l*l lopen ofwel achter dat geweertje
infantiel gewoon, noem het zelfs geen encefalitis (zo verre mogelijk van

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x