Buitenland

Russische soldaten doen opmerkelijke uitspraken over oorlog in Oekraïne

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Hoe denken Russische soldaten over hun Oekraïense tegenstanders? Journalist Johnny Miller ging met gevaar voor eigen leven naar het front en legde deze vraag voor aan soldaten uit de Donbas en Rusland.

We hebben geen hekel aan Oekraïners of Oekraïne. We haten de nationalisten die aan de macht zijn gekomen, zei een soldaat tegen Miller. “Velen van ons hebben vrienden of familieleden aan de andere kant. Ik heb familieleden in het westen van Oekraïne en we spreken elkaar nog steeds.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Veel Oekraïners zijn bang om zich uit te spreken omdat ze dan opgepakt worden door de Oekraïense inlichtingendienst SBU, aldus de soldaat. “Ze beweren dat ze de democratie ondersteunen, maar ondertussen slaan ze mensen in de boeien.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gecorrumpeerd door het kwaad

Een andere soldaat zei tegen de journalist dat de Verenigde Staten en hun Europese vazallen dit circus leiden. “Zij hebben een onstilbare honger naar oorlogen, bloed en wreedheid.”

De gewone Oekraïners treffen geen blaam, benadrukte de soldaat. “Oekraïners zijn onze vrienden en familieleden. Ze zijn gecorrumpeerd door het kwaad. We zullen hen bevrijden van het fascisme.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat zul je niet op tv zien

Een derde soldaat zei dat de Oekraïners vechten voor het nazistische en fascistische Europa. “Niemand ziet het, maar in Donetsk is het heel duidelijk zichtbaar. Dat zul je niet op tv zien.”

“Het Westen wil Rusland vernietigen,” zei een vierde soldaat. Hij voegde toe dat de Oekraïense soldaten worden beïnvloed door het Westen. Oekraïners krijgen van kleins af aan te horen dat Rusland slecht is, zei hij.

De soldaat voegde toe dat het de elites zijn die oorlogen starten.

(Video verwijderd? Klik hier...)

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.8 174 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
1 jaar geleden

Dat is waar , toen ik nog klein was, waren er vele bang van Rusland, waarom heb ik nooit een antwoord op gekregen, ze waren wel heel sterk gebouwd, dus opletten😁

Avax
Avax
1 jaar geleden

Wordt tijd dat de Russische vlag, liefst zo spoedig mogelijk gaat wapperen in Duitsland & Nederland als eersten 😀

Antiislam
Antiislam
1 jaar geleden

Respect voor deze mannen en wat een schande dat wij zulke duivelse zogenaamde leiders hebben

Frans Peeters
Frans Peeters
1 jaar geleden

Hier is dat ook zo, geef mij maar het Russisch goedkoop gas, je ziet hoe moeilijk het is de Joodse Antwerpse diamantsector in het sancties pakket te krijgen

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x