Homepagina » Paranormaal » Chinese kinderen leren lezen met ogen dicht
Chinese kinderen op school

Chinese kinderen leren lezen met ogen dicht

Tientallen Chinese ouders betaalden bijna 13.000 euro om hun kind mee te laten doen aan een speciale zomercursus.

In een hotel in het district Qingpu in Shanghai maakten de deelnemers kennis met ‘speciale vermogens’ door de rechterhersenhelft te leren gebruiken.

Volgens de organisatoren zouden de kinderen na de cursus in staat zijn om boeken met hun ogen dicht te lezen en het patroon en getal op een speelkaart te beschrijven door de achterzijde van de kaart aan te raken. Getalenteerde kinderen zouden van nature antwoorden op vragen in hun hoofd kunnen zien.

Oplichten

De kinderen bladerden binnen 20 seconden door boeken. Sommigen hielden het boek bij hun oor en weer anderen keken in het geheel niet naar de boeken. “Hoeveel van jullie zien de bladzijden oplichten?” vroeg de 40-jarige lerares Lei Yaru de kinderen. “Hoeveel van jullie zien plaatjes wanneer jullie de bladzijde omslaan?” De meeste deelnemers staken hun vinger op.

“Toen ik heel snel door het boek bladerde, begon de inhoud van het boek op een soort stripverhaal te lijken,” zei een 10-jarige deelnemer. Hij had zich eerder moeten concentreren op een gele kaart met daarop een blauwe cirkel.

Golven

Lerares Lei legde uit dat alles, inclusief woorden, bestaat uit ‘bepaalde golven’ die kunnen worden waargenomen door de leerlingen als ze hun rechterhersenhelft leren gebruiken. “De golven worden opgenomen in het brein in de vorm van afbeeldingen zodat ze boeken kunnen lezen zonder ernaar te kijken,” vertelde Lei aan een journalist die zich voordeed als ouder.

Ouders waren na de cursus niet tevreden met het resultaat en zijn van mening dat ze zijn bedrogen. Vier ouders hebben inmiddels de politie ingeschakeld.

Bron: Shanghaidaily.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Dit is even een snellere manier, een artikel voor jullie;
  The International Space Station: A Magnet For UFO Sightings

  http://www.huffingtonpost.com/2012/09/14/international-space-station-ufos_n_1882939.html

  Groet Ron

  0 likes
 2. [quote name=”King of Light”]Dit is even een snellere manier, een artikel voor jullie;
  The International Space Station: A Magnet For UFO Sightings

  http://www.huffingtonpost.com/2012/09/14/international-space-station-ufos_n_1882939.html

  Groet Ron[/quote]
  Als dit geen bewijs is, dan weet ik het niet meer!

  0 likes
 3. [quote name=”itanimulli.com”][quote name=”King of Light”]Dit is even een snellere manier, een artikel voor jullie;
  The International Space Station: A Magnet For UFO Sightings

  http://www.huffingtonpost.com/2012/09/14/international-space-station-ufos_n_1882939.html

  Groet Ron[/quote]
  Als dit geen bewijs is, dan weet ik het niet meer![/quote]

  Sorry, maar dat is wel een hele duidelijke reflectie.

  Bekijk de originele beelden maar eens:

  http://www.youtube.com/watch?v=CHhEx0Ja3TM&feature=plcp

  0 likes
 4. Sorry, maar mag ik even vragen waar de overige reacties op slaan? Het ging over blinde kinderen, NIET over vliegende kopjes en schoteltjes… Trouwens, lezen met je ogen dicht lijkt mij pure quatch! (maar niet als het met Braille is gedaan)

  0 likes
 5. Groet Ron[/quote]
  Als dit geen bewijs is, dan weet ik het niet meer![/quote]

  Sorry, maar dat is wel een hele duidelijke reflectie.

  Bekijk de originele beelden maar eens:

  http://www.youtube.com/watch?v=CHhEx0Ja3TM&feature=plcp%5B/quote%5D

  Allereerst Abel, vertel ons hoe groot de kans is dat in een reflectie alles op 1 lijn komt.
  Ten tweede als je goed kijkt in de video van Hufftingtonpost zie je een klep dicht gaan, waarbij de zogenaamde rerflectie achter en dieper ligt dan de klep. Tja hoe kan dat nou?
  Waarom en dat is niet de eerste keer, draait de NASA dan snel de camera de andere kant op? Daarnaast heeft uw video van madvicky1975 het van de reguliere media terwijl deze ook eerder het orginele video had geplaatst.
  Waarom zoude reguliere media dit nou ontkrachten Abel?

  0 likes
 6. [quote name=”Knaagdier”]Sorry, maar mag ik even vragen waar de overige reacties op slaan? Het ging over blinde kinderen, NIET over vliegende kopjes en schoteltjes… Trouwens, lezen met je ogen dicht lijkt mij pure quatch! (maar niet als het met Braille is gedaan)[/quote]
  Ben ik met u eens, het was ook niet mijn bedoeling, maar gewoon als artikel.

  0 likes
 7. #1. 2. 3. Waarom geven jullie niet gelijk de link van de livestream van I.S.S.??Kan iedereen de hele dag kijken of er wat bijzonders is te zien.http://www.ustream.tv/channel/live-iss-stream Dan over de topic:Als je zonder te zien een boek kunt lezen,zal de gedachten kracht van de persoon, in dit geval een Juf, je de info verstrekken.Tai chi werkt precies zo.Het boek zelf geeft de info niet.Maar de persoon die het al had gelezen geeft de energie door,wat voelt als intuítie waar vanuit wordt gereageerd.

  0 likes
 8. [quote name=”Knaagdier”]Sorry, maar mag ik even vragen waar de overige reacties op slaan? Het ging over blinde kinderen, NIET over vliegende kopjes en schoteltjes… Trouwens, lezen met je ogen dicht lijkt mij pure quatch! (maar niet als het met Braille is gedaan)[/quote]
  Het gaat niet over blinde kinderen, maar over gewone kinderen.
  Het artikel eindigt met ‘Ouders waren na de cursus niet tevreden met het resultaat en zijn van mening dat ze zijn bedrogen. Vier ouders hebben inmiddels de politie ingeschakeld.’
  Het zal wel een dure cursus zijn geweest.
  Tja, oplichters moeten ook hun rekeningen betalen…die hebben ook gewoon hun vaste lasten enzo…

  0 likes
 9. [quote name=”Knaagdier”]Sorry, maar mag ik even vragen waar de overige reacties op slaan? Het ging over blinde kinderen, NIET over vliegende kopjes en schoteltjes… Trouwens, lezen met je ogen dicht lijkt mij pure quatch! (maar niet als het met Braille is gedaan)[/quote]

  Dan heb jij zeker een heel ander artikel gelezen want deze kinderen zijn alles behalve blind.

  Verder over het artikel zelf. Ik snap het niet helemaal. De kinderen zijn in staat om met hun ogen dicht binnen 20 sec een boek te lezen wat ook het doel is van deze cursus en dan vinden deze ouders dat ze opgelicht zijn?? Kan ik niet lezen of is dit gewoon een raar verhaal en snappen die ouders het nou gewoon niet.
  Het is een hoop geld maar het doel is bereikt toch?

  0 likes
 10. [quote name=”Knaagdier”]Sorry, maar mag ik even vragen waar de overige reacties op slaan? Het ging over blinde kinderen, NIET over vliegende kopjes en schoteltjes… Trouwens, lezen met je ogen dicht lijkt mij pure quatch! (maar niet als het met Braille is gedaan)[/quote]
  Ik vind jouw reactie heel grappig :)))))) Thanks! Trouwens om op dit onderwerp terug te komen, er zijn mensen die een boek onder hun hoofdkussen leggen en voordat ze gaan slapen de intentie hardop uitspreken de inhoud morgen te weten. En ja hoor….tentamen goed gemaakt. Jammer dat ik dit nog niet onder de knie heb 🙁 Lijkt me zooooooo handig…….

  0 likes
  • “het ging over blinde kinderen”. Hahahahaha…. dat is weer een hele andere tak van sport he. Dingen lezen die niet geschreven staan.
   Kinderen zouden na het volgen van die cursus in staat zijn om een boek te lezen met hun ogen dicht is wat er staat en dan lezen dat het over blinde kinderen gaat, dat is nog eens een bizarre vorm van blindheid als je ‘t mij vraagt.

   0 likes
 11. [quote name=”Hunting Wolf”]#1. 2. 3. Waarom geven jullie niet gelijk de link van de livestream van I.S.S.??Kan iedereen de hele dag kijken of er wat bijzonders is te zien.http://www.ustream.tv/channel/live-iss-stream Dan over de topic:Als je zonder te zien een boek kunt lezen,zal de gedachten kracht van de persoon, in dit geval een Juf, je de info verstrekken.Tai chi werkt precies zo.Het boek zelf geeft de info niet.Maar de persoon die het al had gelezen geeft de energie door,wat voelt als intuítie waar vanuit wordt gereageerd.[/quote]

  Ben ik het helemaal mee eens.Ik geloof ook best dat we alsnog ons rechterhelft kunnen trainen.Maar inderdaad ze lezen niet het boek ,die info wordt al doorgegeven.En kinderen staan er nog open voor en vangen deze golven makkelijker op dan volwassenen

  0 likes
 12. als je wilt hebben dat je kinderen supper snel leren lezen dan is het belangrijk dat ze de leters met de vingers volgen. Ja wat de meeesters en juffen je kinderen afleren. Van naturen weten kinderen dat dit de manier is om snel te lezen zoals het hoort.

  Er zijn cursen voor volwasne die je supper snel leren lezen in een paar seconde kan je dan een blz door nemen en dna leer je weer lezen met je vingers de woorden te volgen.

  Jammer dat de meesters en juffen dat niet weten en dat het niet geleerd word op de pabo.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Luis in de pels van auto-industrie ontwikkelt revolutionaire luchtaccu met bereik van 4500 kilometer. Dit is een gamechanger

Luis in de pels van auto-industrie ontwikkelt revolutionaire luchtaccu met bereik van 4500 kilometer. Dit is een gamechanger

De meeste elektrische auto’s die vandaag de ...

Afrikaanse stam wist al veel eerder dan moderne wetenschappers dat Sirius een begeleider heeft. Hoe kan dit?

Afrikaanse stam wist al veel eerder dan moderne wetenschappers dat Sirius een begeleider heeft. Hoe kan dat?

De Dogon, een bevolkingsgroep die in Mali ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.