Binnenland

Brandend object boven IJsselmeer onderdeel van wapentest

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschillende mensen zijn vanmorgen getuige geweest van een brandend voorwerp boven het IJsselmeer. Het blijkt om een wapentest van Defensie te gaan.

Dinsdag en wellicht ook woensdag test de Koninklijke Landmacht er materieel. Volgens Defensie gaat het echter niet om een gewone militaire oefening.

Buitegewone oefeningen worden vaak bij Breezanddijk op de Afsluitdijk gehouden. Vandaag liet de Landmacht meerdere keren per uur licht- en rookgranaten afschieten, aldus een woordvoerder. Het ging om tests met de tijdbuis in de 155-millimetergranaten.

Brandende artilleriegranaat

In oktober 2011 deed zich een soortgelijk fenomeen voor boven Moskou. Toen zagen bemanningsleden van zes passagiersvliegtuigen een voorwerp in de lucht dat leek op een brandende artilleriegranaat.

Getuigen hoorden harde knallen die gepaard gingen met een flits. Het Russische ministerie van Defensie zei destijds niets ongewoons te hebben opgemerkt in het luchtruim boven de stad.

Heldere gloed

Begin 2012 werd boven Siberië een brandend object gesignaleerd. Getuigen omschreven hoe een heldere gloed de avondhemel vulde waarna het voorwerp met een luide knal verdween.

De lokale autoriteiten stuurden toen een groep onderzoekers naar het gebied om onder meer de getuigen te interviewen.

Bron: LC.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johannes
Johannes
9 jaren geleden

Altijd het nuchtere Holland dat het wel gewoon toegeeft. Dat zouden meer overheden moeten doen dan kunje zeker 90% van alle foto’s omtrend UFO’s verbranden.

Hr
Hr
9 jaren geleden

Een brandend voorwerp van defensie……een wapentest…..zal nederland dan toch eindelijk de vuurpijl hebben uitgevonden?

ReneH
ReneH
9 jaren geleden

[quote name=”Johannes”]Altijd het nuchtere Holland dat het wel gewoon toegeeft. Dat zouden meer overheden moeten doen dan kunje zeker 90% van alle foto’s omtrend UFO’s verbranden.[/quote]

Jaaa ‘wij’ zijn allemaal zoooo nuchter.

Nou gelukkig maar, dat defensie het kon verklaren…

Kunnen ‘ze’ allemaal weer rustig verder slapen.

Theo
Theo
9 jaren geleden

@Johannes,

nee joh! Dat heet downplayen, er zijn natuurlijk heel vaak UFO’s te zien boven de afsluitdijk, maar ‘de elite’ wil dat niet openbaren, vandaar dit verhaal van defensie..

[niburumodus/off]

🙂

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x