Mens en Dier

Rutte wordt steeds arroganter: ‘Als die motie wordt aangenomen, ga ik ‘m zeker niet uitvoeren’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

De Europese Commissie zegde in juni 50 miljard euro steun toe aan Oekraïne. Het bedrag moet deze week nog bekrachtigd worden in de Europese Raad. Deze verhoging van het EU-budget betekent voor Oekraïne 33 miljard aan leningen en 17 miljard aan subsidies in vier jaar tijd.

De SGP diende in de Kamer een motie in die de regering de opdracht geeft om die 17 miljard voor Oekraïne uit de bestaande begroting te halen. Wij zien dat niet als nieuw of vers geld, lichtte Kamerlid Diederik van Dijk (SGP) toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens premier Rutte moet die 17 miljard ‘echt vers’ zijn. Ik moet de motie met grote nadruk ontraden, zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Rutte wordt steeds arroganter

De premier deed vervolgens een zeer opmerkelijke uitspraak. “En als-ie wordt aangenomen, ga ik ‘m ook niet uitvoeren. Ik waarschuw maar vast. Als de Kamer dus niet wil dat ik naar Brussel ga en deze motie wordt aangenomen, dan moet u op tijd een motie van wantrouwen indienen, want ik ga ‘m zeker niet uitvoeren,” dreigde Rutte. “Wij gaan dus sowieso voor 17 miljard vers geld.”

Hij herhaalde nog eens: “Als de motie wordt aangenomen en u wilt dat ik ‘m uitvoer, dan ga ik dat niet doen. Dan moet u dus een motie van wantrouwen indienen en dan zal het hele kabinet opstappen.”

Er heerst grote verbazing over zijn uitspraken. “Rutte wordt steeds arroganter. Die formatie kan niet kort genoeg duren,” reageert columnist Marianne Zwagerman.

Lak aan democratie

Auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL) vindt het ‘onthutsend’ dat Rutte de wens van de Kamer expliciet niet uitvoert. “En dit maal uit hij dat ook openlijk. Voor de twijfelaars: zien we nu dat we geregeerd worden door mensen die lak hebben aan democratie?”

“Ondertussen laat Rutte zojuist aan de nieuwe Tweede Kamer weten wie er de baas is en uiteraard legt de Slaapkamer zich hier netjes, stilzwijgend en braaf bij neer,” constateert oud-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Maffiapraktijken

Publicist Maaike van Charante spreekt van ‘maffiapraktijken’. “Dit gaat verder dan zijn gebruikelijke minachting voor de Kamer, dit lijkt meer op chantage. Had iemand nog iets te zeggen over rechtsstatelijkheid? En dit regeert al 12 jaar.”

“Dit is tirannie,” benadrukt historicus Gerard von Gevers. “Deze psychopaat moet weggestuurd worden. De macht is naar zijn hoofd gestegen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 188 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

184 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
4 maanden geleden

De hele westerse wereld staat achter de extreemrechtse Bandera neonazi`s! 

Paulien
Paulien
4 maanden geleden

Mark laat zijn ware gezicht zien ..

Boris
Boris
4 maanden geleden

-10 betekent gelijk opzouten!

Herm
Herm
4 maanden geleden

Dictator Rutte, wat een arogantie deze man, stem hem nu eindelijk eens een keer weg met een motie, of blijven we slapen in de 2e kamer, en laten we deze dictator Nederland nog verder slopen?

Back to top button
184
0
We lezen graag je reactie!x