Great ResetMens en Dier

‘Onzalige ideeën’ Klaas Knot (WEF) stuiten op fel verzet: ‘Krankjorum’

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!

President van De Nederlandsche Bank Klaas Knot (WEF) was zondag te gast in Buitenhof. Psycholoog Roos Vonk deelde een fragment op X en vatte het verhaal van Knot samen: “Nederland loopt tegen de grenzen van zijn eigen succes aan: in ruimte, energienet, koolstof, stikstof. Daarom: stop sectoren die onder de werkelijke kostprijs produceren, bijvoorbeeld vanwege te lage lonen, of die afhankelijk zijn van fossiele subsidies.”

En verder: “Dit speelt onder andere in de glastuinbouw, distributiecentra, vleesverwerkende industrie: in deze sectoren wegen de maatschappelijke baten niet meer op tegen de kosten, en ze leggen beslag op capaciteit die je kunt benutten voor sectoren die de Nederlandse economie en welvaart veel meer opleveren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png


Het komt Knot op veel kritiek te staan. Europarlementariër Rob Roos zegt tegen hem: “Zorg dat de inflatie onder controle komt en stop met het verspreiden van onzalige ideeën. De taak van de ECB is het handhaven van prijsstabiliteit, dat wil zeggen het bewaken van de waarde van de euro. En juist daar ligt nog heel veel werk, want de inflatie giert de pan uit.”

Daar passen dit soort uitspraken niet bij

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke maant hem: “Knot gaat enkel over DNB en daar passen dit soort uitspraken niet bij! Ga je inspannen voor een eerlijke spaarrente! Aan het werk!”

“De Nederlandse glastuinbouw staat aan de top van de wereld en produceert bijna het gehele jaar lokaal, schoon en gezond voedsel. De ganse wereld komt naar Nederland om te kijken naar onze duurzame groene innovaties en dan dat willen stoppen? Krankjorum,” vindt bioloog Richard Steenvoorden.

Heb je orders gekregen, Klaas?

Jean Wanningen, persoonlijk adviseur van Europarlementariër Michiel Hoogeveen, schrijft: “Ook de directievoorzitter van DNB begeeft zich op politiek glad ijs, net als zijn evenknie bij de ECB. Niet goed dit.”

Oud-senator René Dercksen pleit ervoor om Knot te vervangen. “Dan kan hij gewoon de Kamer in voor GroenLinks.”

Knot is een graag geziene gast bij het World Economic Forum in Davos. Fotograaf Guus Schooneville vraagt: “Heb je orders gekregen, Klaas?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Spin
Spin
2 maanden geleden

Precies wat ik dacht… hij was gespot in David. Kan niet missen dat klausje zwabber in z’n oor heeft gefluisterd. En hij…. Laat zich commanderen door die engerd

Jammer
Jammer
2 maanden geleden

Die gast hoort ook bij al die WEF aanhangers, ze voor eens en altijd uitsluiten van onze democratie is in belang van onze vrijheid. Die elite zakkenvullers leven al jarenlang rijk op onze kosten, stop ze nu voor het straks niet meer kan.

Jojo
Jojo
2 maanden geleden

Kutklaaskots

JohnC
JohnC
2 maanden geleden

Dat was ook de reden waarom Klaas Knot werd gekozen …… hij is omgekocht.
Wat een zak hooi !!!!

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x