Homepagina » Binnenland » We hebben sluipenderwijs onze democratische rechtsorde uitgehold. 2 stuitende voorbeelden
sluipenderwijs

We hebben sluipenderwijs onze democratische rechtsorde uitgehold. 2 stuitende voorbeelden

Mijn grootste zorg is dat we de afgelopen decennia eigenlijk sluipenderwijs onze democratische rechtsorde hebben uitgehold, zei minister van Staat Herman Tjeenk Willink zondag in Buitenhof.

“Dat we dachten: ‘Bij ons loopt het zo’n vaart niet, dat is bij ons wel geregeld’,” zei hij.

Willink noemde vervolgens een aantal voorbeelden.

Minder kans op werk

Als het economisch zo goed gaat en er een klimaat is waarin er economische groei is, terwijl mensen tegelijkertijd minder kans hebben op werk en korter leven, dan is dat een aantasting van de democratische rechtsorde, legde hij uit.

“Het tast het rechtvaardigheidsgevoel aan,” zei Willink.

Doktoren en leraren

Het feit dat doktoren of leraren zeggen: ‘We hebben het gevoel dat de overheid ons niet meer vertrouwt en onze professionaliteit niet meer erkent’; dat is een aantasting van de democratische rechtsorde, aldus de minister.

Dit tast de legitimiteit – de geloofwaardigheid – van de overheid aan, zei hij.


[Buitenhof]Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. uitgehold ?
  er is niets meer van over.
  1). wordt niet geluisterd ivm grote agenda.
  2). tweede kamer verworden tot eenheidsworst buiten pvv en fvd.
  3).klimaatgekte.
  4). zwarte piet zo zwart als roet.
  5). moorkop
  6). hema kinderkleding neutraal.
  7). allemaal van het gas.
  8). allemaal in een elektrische auto althans wie het kan betalen , de rest moet maar zien.
  9). volgestroomd met gelukzoekers en wat er nog komt.
  10). het slopen van pensioenen en de aow,er.
  11). gigantische prijsstijgingen in de super.
  12). als je denk dat dit het einde is nee, wel het einde van de burger want die wordt dit jaar verder gesloopt.
  etc. etc. etc.
  weet waar je op stemt zo meteen want democratie bestaat niet.

  30 likes
 2. De tweede kamer heeft de afgelopen 30 jaar steeds meer macht overgeheveld naar Brussel. Nu is de 2e kamer nog slechts een uitvoeringsinstituut van Brussel met wat debatjes voor de Buhne.

  De tijd dat politieke partijen geworteld waren in de samenleving en daar een duidelijke afspiegeling van vormden, is voorbij. Ruim 30 jaar lang zonder behoorlijke visie en enige ideologie het land besturen als een bedrijf heeft gemaakt wat het nu is.

  De mensen voelen zich niet meer serieus genomen en zien allerlei regeltjes en ideetjes om zich heen, dan weer door de ene bestuurder en dan de andere, die zichzelf vaak tegenspreken en/of weinig afspiegelen wat de samenleving wenst. Vele regels zijn lachwekkend te noemen en zorgt ervoor dat mensen zich er steeds minder van aantrekken en ook geen respect meer hebben voor ‘gezag’.

  Dit tij keren zal decennia vergen en zie ik de millenial generatie niet gaan doen, die zijn al te ver heen in de D-evolutie en dat zal er met 5G niet beter op worden.

  23 likes
  • @Rene, al voor de EU waren ze bezig met de globalistische agenda. De EU is gewoon een uitbreiding van de voorgaande BeNeLux die ook al geen grenzen had waar je je paspoort eerder nog moest laten zien. Maar in Nederland was de politiek vorige eeuw al bezig met de globalistische agenda die te goede komt aan buitenlanders en ten koste gaat aan de (echte) Nederlanders. Buitenlanders kregen in de jaren 80 of 90 al veel meer gedaan dan eigen volk. Dat kwam voort uit het zogenaamde racisme. De politiek voerde het ‘positieve racisme’ in voor buitenlanders. Wat inhoudt dat buitenlanders werden voorgetrokken op eigen volk. Veel mensen met een bijstanduitkering hebben dat heel duidelijk meegemaakt. Terwijl je als blanke Nederlander tegengewerkt werd kregen buitenlanders alles gedaan. Dat was gewoon de voorganger van wat nu de asielindustrie is. Indertijd ging het alleen om buitenlanders in Nederland, nu halen ze asielzoekers naar Nederland toe om die voor eigen bevolking te laten gaan. Het lijkt er echter op dat het steeds dezelfde (globalistische) agenda is die stapje voor stapje wordt uitgerold. We hadden toendertijd nog geen internet waardoor zoveel duidelijk is geworden.

   9 likes
 3. Schud me eens wakker.
  Een aantasting van de democratische rechtsorde. Moeilijke woorden.
  Wat is dat ?
  https://www.magazine-on-the-spot.nl/samenvoorsocialestabiliteit/ondermijning/
  We leven in een land waarin burgers zich te gast voelen bij een Overheid.
  Dat terwijl het zo is dat de Overheid ten dienste zou moeten staan van de bevolking.
  Kijk naar de Belastingdienst, kijk naar de wantoestanden bij Justitie, kijk naar het klimaatbeleid, gezondheidszorg ouderen, onderwijs, vluchtelingen huisvesting, pensioenen, etc. etc.. De puinhoop veroorzaakt door wanbestuur.
  Onze Overheid is uitsluitend nog bezig voor zichzelf te zorgen, in dienst van de EU. De burger is de dupe.

  17 likes
 4. Onze democratische rechtsorde is altijd al hol geweest en verre van echt. Dit plan is al heel lang geleden gesmeed met de bedoeling om ons heel langzaam en sluipenderwijs in de val te lokken zonder ons wakker te maken. Het zou ze nog bijna lukken ook zeg.

  6 likes
 5. Goh zeg hee …. daar moet je dan ook wel voor gestudeerd hebben. Uh ff denken hoor …. zeg zo’n oorlog is eigenlijk best wel link …. daar krijg je vijanden door.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*