Homepagina » Binnenland » Niemand neemt staatssecretaris Keijzer (CDA) nog serieus: dit is de reden
keijzer
Foto: Femke Teussink, Provincie Overijssel CC BY 2.0 Wikimedia Commons

Niemand neemt staatssecretaris Keijzer (CDA) nog serieus: dit is de reden

Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) van Economische Zaken vindt dat er grenzen moeten worden gesteld aan immigratie. Dat zei ze in het tv-programma WNL Op Zondag.

Haar partijgenoot Hugo de Jonge zei eerder dat 80.000 immigranten per jaar te veel is. Dat onderschrijft Keijzer: “Dit is niet vol te houden.”

De staatssecretaris heeft er eerder op gehint mogelijk te willen gaan voor het CDA-lijsttrekkerschap.

Niet één

De Twitterreacties op de uitspraak van Keijzer waren niet mals.

“Serieus? Ze maakte niet één van de beloftes die ze bij de laatste verkiezingen op zorg deed waar,” reageerde Kamerlid Fleur Agema (PVV).

“Snel reed ze weg in haar auto met chauffeur als staatssecretaris van Economische Zaken. Nooit meer iets van vernomen,” voegde ze toe.

Journalist Joost Niemoller schreef: “Maar een immigratielimiet wil ze niet noemen. Typisch CDA weer. Iets roepen, maar er geen consequenties aan verbinden. Hoelang stinken de mensen hier nog in?”

U bent gewaarschuwd

“Het CDA gaat weer op jacht naar de rechtse kiezer, net als Buma in 2017,” lichtte Rene Kemp toe.

“Na de verkiezingen gaan ze wéér in zee met GroenLinks, D66, CU of PvdA, én wordt er wéér niets aan massale immigratie gedaan. U bent gewaarschuwd,” zei hij.

Medeverantwoordelijk

Europarlementariër Rob Roos (FvD) tweette: “Wat heb je dan geleverd als regeringspartij? CDA is medeverantwoordelijk voor de ontstane situatie.”

“Waarom zou je als kiezer nogmaals het risico nemen om CDA te stemmen als juist zij het probleem hebben laten liggen?” vroeg hij.

Chris van den Bos tot slot: “De verkiezingscampagne is inderdaad begonnen. Het CDA met programmapunten van PVV en FvD. Wie had dat kunnen denken (geloven).”

[WNL]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Niet alleen Mona Keijzer neem ik meer serieus , het voltallige kabinet neem ik helemaal niet meer serieus . . Ze zitten er alleen om hun eigen zakken te spekken of mooie baantjes na te jagen en voor de rest zijn ze klinkklaar bezig alleen voor de lobby figuren achter de schermen die er rondlopen. , ze laten zich erdoor omkopen dat is de laatste tijd heel merkbaar geworden . Goed verstand wordt opzij gezet voor geld en nog eens geld . Met zo’n regering ben ik helemaal klaar ermee .

  47 likes
  • Een bekent lobby verschijnsel is b.v het gepush met warmte pompen en electro wagens , tja we weten het wel dit soort fabrikanten lopen niets anders dan te puschen hun spulletje af te nemen .

   8 likes
 2. En alle partijen zullen met grote worsten komen.
  Mijn idee : opheffen parlement en partijstelsel. Per provincie een vertegenwoordiger kiezen en alles via referendum. En uit de vertegenwoordigers een ceremonieel staatshoofd kiezen. Uiteraard zijn deze vertegenwoordigers verantwoording schuldig aan de kiezers.
  Dan alleen kan de democratie echt werken; nu eerst eigen belang, dan partij belang en dan EU belang en veel later pas landsbelang.

  28 likes
  • In 2012 autootje gekocht..vanwege zijn zuinigheid was hij wegenbelastingvrij.
   Twee(!) Maanden later was die regeling opeens van de baan…
   Over worsten gesproken…
   Hier geen warmtepomp! En ook niet van het gas af…zolang er niet met geweld , ook de hele zomer, gas uit Groningen wordt gepompt om het vervolgens voor een habbekrats naar bijv Italie te verkopen( wat járenlang bebeurd is) is er niks aan de hand.

   1 likes
  • Wat dat betreft volkomen mee eens, altijd naar de broodheren en diens wensen uit laten komen, daar dienen ze de volkswens niet mee?
   Kost bovendien zoveel dat direct de bevolking nog in opstand komt, elke keer lopen deze gastjes je uit te melken?

   0 likes
 3. De SP roept al vele jaren dat we/elite moet stoppen met oorlog voeren, want dat is de reden waarom mensen naar hier komen. Dat vluchtelingen zoveel mogelijk in eigen regio moeten worden opgevangen. De vluchtelingen kampen zijn inmiddels overvol en mensen worden slecht verzorgd enz.
  Maar de echte vluchtelingen(dus niet de economische vluchteling), die hier al zijn, die kun je niet aan hun lot overlaten.
  De SP staat achter de koerden. Zij willen een eigen land. Maar ja, dat gaat niet gebeuren, want de NWO wil juist soevereine landen gaan afbreken.
  Mijn conclusie: Het is inmiddels hier ook een grote chaos(woningnood, steeds meer armoede enz.), dat je beter geen vluchtelingen meer op gaat nemen. Hoe erg dat ook is.
  Chaos hier: ik voorspel, dat binnenkort veel ziekenhuizen dicht gaan ivm personeelsgebrek(vooral in de onderste lagen/op de echte werkvloer). Plus de vele faillissementen. Een ziekenhuis lijkt nu meer op een gekkenhuis/fabriek, dan op een ziekenverzorghuis. Het systeem klapt binnenkort! En niet alleen daar. Op vele fronten.
  Dit alles heeft weer met die EU/NWO te maken!
  We moeten echt terug naar de jaren 80. Veel viel onder de overheid.(geen winst), want nu is het door de privatisering stikduur geworden, dat het niet meer haalbaar is. Er worden belachelijke regelgevingen ingevoerd. We moeten uit de EU. Wij moeten af van die agenda21/30. We kunnen gewoon zo niet verder.
  Ik mis in de politiek: gewoon mensen die wijs zijn en veel ervaring bezitten. Die het hele plaatje kunnen zien en meenemen. Die het ook durven te zeggen.
  Hallo overheid: wij(vele) kunnen niet meer gewoon leven! Dacht dat de VVD ook voor vrijheid stond! Ik zie toch heel iets anders. Iedereen onder de plak en het wurgtouw zit al om onze nekken. Alleen de stoel moet nog worden weggeschopt.
  Niet te geloven wat er allemaal gebeurt!

  22 likes
 4. We hebben nu 30 jaar lang kunnen zien waar een kabinet zonder behoorlijke visie en enig idealisme toe leidt.

  18 likes
 5. Ze liegen en bedriegen. En als het fout gaat zeggen ze sorry en gaan vrolijk verder !

  17 likes
 6. Immigratie moet worden beperkt? Moet volledig stoppen, idioten! Dat er nog beperkte ruimte zou zijn voor immigranten maakt duidelijk dat de gevestigde politiek nog steeds niet van plan is het land te sluiten en zogenaamde immigratie verdragen over boord te gooien. Halfbakken en halfslachtige politici moeten eens en voor altijd het veld ruimen anders zijn we voorgoed verloren.

  Het is nu tijd om actie te ondernemen tegen dergelijke landverraders die Nederland voor altijd in het ongeluk storten. Er is al bijna niets meer te redden, maar zo doorgaan zal het werkelijke einde voor het laatste beetje Nederland zijn.

  11 likes
 7. Mens is knetergek, zou zeggen maak haar voorzitter van die pro islam en pro EU parrij het CDA.

  6 likes
 8. Het CDA zit al jaren in een spagaat; aan de ene kant wil men de partij van christelijke naastenliefde spelen en letterlijk iedereen in Nederland toelaten ongeacht dreiging van oorlog en schending van mensenrechten in het land van herkomst en aan de andere kant is het een partij die zich laat sturen door electoraal verlies.
  De christen-democraten verliezen aan de ene kant stemmen aan GroenLinks, D66 en CU en aan de andere kant aan FvD, PVV en SGP. Dat laatste heeft natuurlijk ook te maken met de standpunten inzake beleid betreffende stikstof, CO2 en andere klimaatgerelateerde onderwerpen.
  Het is zelfs in het overwegend katholieke Volendam niet meer vanzelfsprekend, dat men zoals gewoonlijk CDA stemt bij verkiezingen.

  4 likes
 9. Politici en regeringen hebben niets te vertellen,politici worden omgekocht of gechanteerd (denk aan epstein) De werkelijke machthebbers in europa zijn de bilderberg groep,zij bepalen de N.W.O.agenda en beleid.Politici voeren braaf hun opdrachten uit.

  4 likes
 10. Rutte is ermee begonnen, wat wil je nog meer?

  3 likes
  • Nee, de CDA onder leiding van Balkenende(bak ellende) is de boosdoener. Toen begon de privatisering. Riepen leuzen zoals: ieder zijn eigen verantwoording enz. enz.
   Beste CDA: bedankt voor het verkloten van ons landje!

   3 likes
   • Niet geheel waar Elise. De gedachtegang van privatisering begon de 80-er jaren onder Ruud Lubbers (trouwens hij was het die de dubbele nationaliteit invoerde). Hij nam de ideeen van Milton Friedman over , beter bekend als het reaganonomics of het thatcherisme, want Reagan en Tatcher waren volgers van Milton. Heb zelf bij een provinciaal energiemij. gewerkt en 2e helft van de 80-er jaren waren er al ballonnen opgelaten hoe we het zouden vinden als wij geprivatiseerd zouden worden. In de 90-er jaren begon dan ook de privatisering , denk hierbij aan Hoogervosrt(VVD-er) die de zorg privatiseerde. Balkenende deed niets anders dan dat wat al begonnen was.

    2 likes
   • Onze regeing is allang over genomen en dit kan niet terug gedraaid worden,ongeacht wie in NL zal regeren.

    0 likes
 11. Die bilderbergers zorgen die ook voor de instroom van migranten.? Iemand stuurt ze hier naartoe.
  Ben je dan links of rechts. Of iets daarvan, of extreem. Of gematigd progressief. of gematigd depressief,
  of opgewonden. of geergerd.
  Hoe blijf je je zelf. ? Geen politiek volgen lijkt mij.

  2 likes
 12. Toetje van Mona: 5G… crowd control

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Minister De Jonge spreekt zichzelf tegen. Hoe menselijk is hij nu echt?

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge noemde ...

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...