Buitenland

Syrische leger stuit in Oost-Ghouta op documenten die terroristen linken aan VS. Dit is wat je moet weten

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de bevrijding van Oost-Ghouta is het Syrische leger op een uitgebreid tunnelnetwerk gestuit met daarin onder meer ondergrondse ziekenhuizen.

Syrische soldaten hebben in de tunnels documenten gevonden met daarin informatie over een geheime samenwerking tussen een Amerikaans bedrijf en terroristen, meldt het Iraanse persbureau Fars op basis van een legerbron.

De bron wilde niet zeggen om welk bedrijf het gaat, aangezien het onderzoek nog loopt.

Bewijzen

Hij verzekerde dat de documenten bewijzen dat de terroristen zijn gefinancierd door de Amerikaanse organisatie.

Nadat de laatste terreurgroepen Oost-Ghouta hadden verlaten, is het Syrische leger begonnen met het opruimen van mijnenvelden en het onschadelijk maken van boobytraps.

Tijdens de werkzaamheden ontdekten soldaten een tunnelstelsel dat verschillende delen van de buitenwijk van Damascus met elkaar verbindt.

Geavanceerde apparatuur

Het Syrische regeringsleger trof er twee ziekenhuizen aan die voorzien waren van geavanceerde apparatuur, naar verluidt gemaakt in westerse landen en Saudi-Arabië.

De VS, die in Syrië opereert zonder toestemming van de Syrische regering of VN-mandaat, is er al vaak van beschuldigd samen te werken met IS-terroristen.

Trainingskamp

In februari en maart meldden Syrische media dat Amerikaanse legerhelikopters IS-leiders en hun familieleden naar Sabah al-Khair hadden geëvacueerd.

Lokale bewoners zeiden dat zich daar een trainingskamp voor terroristen bevindt.

Foto: Tan Khaerr Wikimedia Commons

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rik
Rik
4 jaren geleden

Als dit inderdaad zo is zou publicatie van deze stukken natuurlijk het perfecte middel zijn om Amerika te ontmaskeren. Overigens geloof ik niet dat de USA zo dom is om hun inmenging met dergelijke bewijzen te laten uitlekken. Ongetwijfeld zal er wel weer een gebeurtenis plaatsvinden om dit te voorkomen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x