Homepagina » Binnenland » Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’
supermarkt
Foto: FrDr CC BY-SA 4.0

Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten omdat de eigenaar de coronamaatregelen niet zou naleven. Raymond Berning opende zijn winkel in eerste instantie toch, maar na een bezoek van handhavers en politieagenten besloot hij de zaak alsnog te sluiten. Er is ook voor 50.000 euro aan dwangsommen opgelegd.

Volgens Berning is het besluit van de veiligheidsregio willekeur en worden de coronamaatregelen in heel veel winkels niet goed nageleefd. Hij denkt dat hij gepakt is omdat hij een kleine ondernemer is en hij als voorbeeld moet dienen voor andere winkels. De politie was in groten getale aanwezig om de mensen buiten te houden.

Politiestaat

Berning besloot gelijk na de sluiting een nieuw bedrijf te beginnen: het Berning Pickup Point. Ook dat gaat er niet komen aangezien het pand is verzegeld. Pas als hij een plan van aanpak inlevert dat wordt goedgekeurd door de veiligheidsregio, mag hij weer open.

De sluiting van de supermarkt leidt tot zeer verontwaardigde reacties. “Nederland glijdt nu snel af naar een politiestaat waarin grondwet en -recht ondergeschikt zijn gemaakt aan plannen om het kapitalisme op een nieuwe basis te vestigen. De spoedwet moet er ook snel doorgejast worden om dezelfde redenen,” schrijft politiek econoom Kees van der Pijl.

Publicist Sietske Bergsma reageert:


PVV-leider Geert Wilders voegt toe:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Marten schreef:

  Jaaa de Gestapo en de NSB ers waren zoals gebruikelijk weer goed vertegenwoordigd dit tuig belemmerd een hard werkende kleine middenstander ze vreten zelf uit de ruif door de belasting betaler bij elkaar gewerkt bah wat een schaamte loos ongedierte

  0 likes
 • Petrus schreef:

  Ik word hier misselijk van.

  0 likes
 • John schreef:

  Europees nazi regime. Met vanouds de burgemeester s als NSB.

  0 likes
 • Karel schreef:

  NeDDRerland

  0 likes
 • Gezinusk schreef:

  Erg vervelend dit voor de eigenaar. Hopelijk denkt regering Rutte effe mee en kan de eigenaar binnenkort zonder problemen weer open binnen de beperkingen die al waren opgelegd door de regering.

  0 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Wat is die geert Wilders toch een demente kletskous geworden

  0 likes
 • Pieter schreef:

  Een stel van die BOA’s (Voormalig WW’ers die geen andere baan meer konden krijgen) zijn weer lekker bezig.

  Dat gecombineerd met een burgemeester van Almelo (Arjen Gerritsen) die tijdelijk even de scepter over de veiligheidsregio mag zwaaien.

  Een crowd funding actie beginnen voor deze supermarkt eigenaar om z’n recht te gaan halen.

  En dan zo snel mogelijk door een kort geding tegen Arjen Gerritsen persoonlijk: Ambtsmisdrijf, misbruik van gezag.

  Wet Publieke gezondheid moet ook burgemeester eerst bij rechter langs om een zaak te sluiten (in ieder geval voor de spoedwet erdoor is….)
  NOOD-verordening bestaat al vijf maanden en dit “conflict” is ook al langer lopend (18 ‘overtredingen’) dus de burgemeester hoeft geen NOOD verordening uit te voeren en had gewoon langs de rechter gekund.

  Dat nog allemaal los van het feit dat Corona maatregelen niet proportioneel zijn en er geen sprake is van een Pandemie Lijst A Virus.

  Alleen door een kort geding met als inzet ambtsmisdrijf kun je voorkomen dat de gemeente het erg lang gaat rekken, dat kan jaren gaan duren dan.

  0 likes
 • Tony schreef:

  Wat een verspilling van gemeenschapsgeld. Hebben politieagenten dan nou echt niet iets beters te doen.

  Het wordt tijd dat ook politieagenten eens gaan nadenken en tot inzicht komen dat dit de wereld op zijn kop is en gebruikt worden om onmenselijke maatregelen door te voeren. Dan hebben zij het recht om dit te weigeren en kunnen daar gebruik van maken. Doen zij dat niet, dan getuigt het dus van niet al teveel intelligentie.

  Hun baantje behouden en hardwerkende Nederlanders het leven zuur maken is onderdeel van het plan om mensen angst aan te jagen. Dit hoort allemaal bij het wereldse plan om de mensheid naar de kloten te helpen.

  Als dit het begin is van nog veel meer taferelen tegen ondernemers en Nederlanders in het algemeen is een volksopstand gerechtvaardigd. Nederland is veranderd in een dictatuur.

  Blijkbaar kan een groot deel van ons kabinet zich daarin vinden, anders waren zij niet weggelopen, zij vragen er om. De democratie is ten dode opgeschreven en het wordt met de dag erger.

  Rutte en de Jonge moeten zich diep schamen dat zij dit allemaal tolereren en niet ingrijpen. Hoever is de politiek afgegleden? Nou, tot in het onmenselijke! Wie had dat 6 maanden geleden kunnen denken!

  0 likes
 • Arwijn schreef:

  Waar blijven de knok ploegen?

  0 likes
 • Disproportioneel schreef:

  Jammer dat ik hier geen filmpjes kan uploaden. Ik heb een mp4 van cassieres bij Albert Heijn die met hun blote handen zegeltjes aan het afrollen zijn. Zegeltjes waar mensen later met hun tong aan zitten om ze te bevochtigen… OHHH en we moeten pinnen! Wie dit snapt mag het zeggen. En dan die criminele Gommers opnieuw met zijn grote mond. Hij moest eens weten wat hij aanricht met zijn egoistische praatjes. De “winsten” die hij met zijn overdrijvingen voor zijn IC binnenhaalt zijn crimineel. Ik stel voor dat we dat heerschap zijn boot maar eens afpakken. Doen ze bij drugscriminelen ook. Wat hij en die Kuipers doen is echter minstens zo ondermijnend. Dit soort lieden, ook in andere landen, vernietigen de economie en gezondheid van normale mensen die niet meer kunnen leven zoals ze gewend zijn. Als het dan werkelijk zo erg is, waarom niet deze maatregelen tijdens de griep van 2017. Toen meer griepdoden dan nu. Misschien minder graaiers in de zorg dan heden?

  0 likes
 • jenne schreef:

  Dit is nog maar het begin, als eind van dit jaar de echte crisis toeslaat en er geen geld meer is voor de drugs, gaat het feest echt beginnen !

  0 likes
 • salvar schreef:

  even kijken.
  je wordt aangesteld als boa of handhaver omdat je anders je hele leven werkeloos blijft.
  oke ik wil wel maar wat voor werk (geen verstand in de trommel) moet ik doen dan?
  je moet er voor zorgen dat de burger en het kleinbedrijf naar de kl*te gaat , kan je onthouden?
  ik hoef niets te weten of te onthouden als ik merk dat het fout gaat sla ik er waarschijnlijk op los.
  van wie heb jij die opdracht ?
  dat weet ik niet ben ik vergeten maar dat ik erop los moet slaan eventueel dat vergeet ik echt niet.
  maar die winkelier en de burger doet toch niets waarom de zaak dan sluiten?
  nou moet je goed luisteren 1,5 meter is 1,5 meter en dat moet gehandhaafd blijven.
  ik dacht dat mensen zelf wel uitmaken hoe ze gaan winkelen?
  dat had je gedacht opdracht is opdracht en niets anders.
  maar er staat in de wet dat wat jullie doen niet klop.

  nou je bek houden anders spuit ik je onder de pepperspray en sla ik je in elkaar en donder je de cel in.

  gesnopen?

  0 likes
 • Turk schreef:

  Het probleem is dat hij als BSN-nummer een winkel heeft geopend. Als hij als mens een winkel zou openen dan had dit niet gekund. Maar ja… dat kan alleen als je geen schuld hebt en dan nog zullen ze je het leven zuur maken.

  0 likes
 • Hein schreef:

  Ze zijn ons slaafs aan het maken.

  0 likes
 • Reliable Liar schreef:

  Ondanks dat mijn ouders me geleerd hebben om altijd respect voor de medemens te hebben, lukt me dat bij BOA’s al heel lang niet meer….
  Dat volk doet me denken aan een bepaalde groepering die 75 tot 90 jaar gelden heeft bestaan: de SA.
  Smerig tuig…..

  0 likes
 • Johny. camaro schreef:

  nsb ers waaren er in 40.tot45 ook al maar in zwart geel clows pakje. en gewapend.

  0 likes
 • Mikkel schreef:

  Die politieagenten zijn vieze lafaards, verraders, NSB’ers! Dit hoort verder helemaal bij het plan om het mkb kapot te maken. Alles is straks in handen van multinationals.

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Als ik zo al die agenten zie staan, zo’n stuk of tien, dan heeft het één voordeel: de winkel zal niet overvallen worden zoals maar al te vaak te zien is in Opsporing Verzocht hetgeen natuurlijk schering en inslag is.

  0 likes
 • Johnie schreef:

  In het winkelcentrum in mijn buurt zit de AH, Jumbo en de Aldi, in geen van deze drie zaken worden de regels nageleeft; Laat ze die maar eens sluiten, maar dan geeft de handhaving niet thuis; veel te machtige partijen. Ronduit schofterig om de kleine man weer te pakken…

  0 likes
 • M schreef:

  Wil ze dat nog wel eens zien doen met een ah cl of een jumbo.

  Ow, wacht, dat zijn de grote jongens en dit is een hardwerkende ondernemer met een supermarktje, die mot kapot.
  Alles moet naar de grote jongens, want die luisteren op corperate level naar idioten aan de macht.

  0 likes
 • De eerste John schreef:

  Loopt al een tijdje dit conflict, dus er zal wel een Jumbo of AH loeren op dat pand. Zo gaat het anno 2020. Onder de noemer C-19 kan je dus alles regelen.
  P.s. dit zal de niet de eerste en zeker niet de laatste zijn.

  0 likes
 • oskaar schreef:

  terechte actie van de overheden mijnheer werkt gewoon besmettingen in de hand met zijn laffe houding, Executeren die dwangsommen ..

  0 likes
 • blackpeat schreef:

  Beste mensen, wij zijn zelf verantwoordelijk voor hoe ver we het laten komen. Onze frustraties van achter het toetsenbord uiten, zal totaal niets gaan helpen. De lokale bevolking had deze ondernemer bij moeten springen, op de sluitingsdag had iedereen zich daar aan een winkelwagentje vast moeten ketenen, een cordon aanleggen om alle toegangswegen tot de supermarkt voor het “gezag “ontoegankelijk te maken. Waarom? omdat de lokalen afhankelijk zijn van die supermarkt voor hun dagelijkse natje en droogje, omdat wij allemaal zelf verplicht zijn voor onze eigen belangen op te komen. Wachten op leiders die we achterna kunnen lopen, dan zijn we terug bij af. Dat zijn altijd afgezanten van de zelfde macht die ons onder controle wil houden. Petities, brandbrieven, vreedzame (lees volgzame) demonstraties, we bevestigen alleen maar ons schapen gedrag, omdat we dan precies doen wat de zichzelf boven ons gestelden van ons willen, mee spelen volgens hun regels. Burgerlijke ongehoorzaamheid, voor elkaar en jezelf opkomen, dat is wat we moeten doen. Daar heb je geen volksmenners met dubieuze agenda’s voor nodig, kom op voor je zelf en elkaar. Zo niet dan verdienen we wat ons aangedaan wordt.

  0 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Het Coronadebat liet inderdaad zien dat wij met geprogrammeerde empathie loze psychopaten te maken hebben die maar een opdracht volgen: Kijken hoe ver we kunnen gaan met Corona als excuus. Van links naar rechts volkomen voorgekookt ! En of je als burger nu wel iets doet of niet, het pakt in beide gevallen verkeerd uit… Zo ver zijn we al !

   0 likes
 • Doeterniettoe schreef:

  Niet te snappen hoe naïef de massa is. Geef ze brood en spelen. Nu huisje, beestje, boompje. Een TV programma, wat eten. En ze zwijgen…

  Alle kleine ondernemers worden geviseerd. Daarna is het de beurt aan de middelgrote ondernemingen. Mss worden ze dan wakker? Nee tegen dan zijn ze angstig gemaakt.

  Alles wat klein is moet weg. Veel kleintjes maken groot dus moeten weg.
  Opvallend hoe alles zich ontvouwt. Zelfde taferelen in andere landen.

  Iedereen moet samen op straat. Cultuursector, boeren, verzorging, bouw,.. Zogezegd de labels autoch- en allochtonen.

  Stop de verdeling en span samen.

  0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Hoe word je in vredesnaam een BOA ? Moet je dan bij de sollicitatie een lijst inleveren van alles wat je niet bent en kan ?

  Of een beetje zijn zoals de Politie van Amsterdam in 40/45 ?

  0 likes
 • gevank schreef:

  diep triest dat Nederland zo snel is afgegleden naar een facistisch land. dank je wel rutte….

  0 likes
 • wim11 schreef:

  gaaf land

  0 likes
 • mikkie schreef:

  Erg, heel erg. Hier in Oost Groningen neemt niemand de regels nog serieus. De winkelkarren worden niet meer schoongemaakt, er staat hooguit nog een gel fles met desinfectie(wat desinfecteert covid 19 trouwens? BELACHELIJK), de meeste mensen lopen zo naar binnen zonder ontsmetten… Staan in groepjes te praten, je moet je er tussendoor worstelen om je boodschappen te kunnen doen. Pasjes bij de kassa gaan over en weer. Contant geld bleef al die tijd mogelijk……hoe is het mogelijk…..
  Ik vond het eigenlijk wel fijn dat die karren een tijd lang werden schoongemaakt…..schijnt dat die meer bacterien ( let wel GEEN VIRUSSEN) bevatten dan een wc bij een tankstation…hilarisch.

  0 likes
  • het leugentijperk schreef:

   Desinfecteren op grote schaal en het uiteendrijven en op afstand houden van mensen zal de bevolking/mensen alleen maar verzwakken. Het natuurlijk afweermechanisme van de mens moet up-to-date blijven en dat kan alleen door close contact te hebben met anderen en ziektekiemen.

   In 0ost-Groningen doet men het daarom voortreffelijk. 👍🏻

   0 likes
 • Bart schreef:

  Nederland bewapen U……

  0 likes
 • Magere Hein schreef:

  Jullie gaan allemaal dood aan het verplicht injecteren van gif met een Bill Gates spuit!! Hoe simpel kan het probleem “massa” worden opgelost? En vooral blijven geloven, lieve schaapjes, dat het Bill Gates slachthuis er is om jullie te beschermen tegen een verschrikkelijk nepvirus!

  Deze hele corona show en jullie geloof in het nepvirus en de acceptatie van deze hele opgetuigde zwendel zal jullie voor eeuwig doen laten zwijgen. Zelfs de BOA’s tot aan de Burgemeesters, leiders en koningen zullen uiteindelijk de dood sneller moeten accepteren dan ze denken en dat komt zeker niet door een zogenaamd dodelijk virus, maar wel door het gevolg van een wereldwijde opruimeningsproject.

  Droomt allen fijn verder, maar de dood, het einde is nabij! Dag IEDEREEN!

  Your fake Judea kingdom has come.

  0 likes
 • Anne schreef:

  Het is natuurlijk superhard en supersneu, maar laten we wel eerlijk zijn: als er 21x gecontroleerd is en daarbij zijn 18 keer wetsovertredingen gevonden, als er meerdere intensieve gesprekken zijn geweest én als je tot 10 keer toe een dwangsom opgelegd hebt gekregen en niks doet met de aanbevelingen die daarbij horen…tja, wat verwacht je dan? Dan is uiteindelijk de stap naar sluiten van de winkel toch onvermijdelijk?

  Imo staat die los van of andere winkels ook regels overtreden of niet. Als ik een boete krijg voor te hard rijden en andere mensen rijden ook te hard, maar krijgen geen boete, dan is mijn boete toch nog steeds terecht?

  0 likes
  • v.d. Star schreef:

   Woon je naast de winkel Anne of lees je de telegraaf?

   0 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   We hebben het zeer waarschijnlijk over een virus dat niet bestaat. Zeker is dat het virus nooit is geïsoleerd. We weten zeer waarschijnlijk dat grootschalig met de cijfers is geknoeid dan wel fout zijn geïnterpreteerd. Coronadoden zijn zeer waarschijnlijk ” gewone ” griepdoden.
   We hebben een overheid die liegt en bedriegt.
   Die zekerheid hebben we…

   0 likes
 • x

  Check Also

  bizzey

  Bizzey doet heftig boekje open in podcast Lange Frans: ‘RIVM bood me geld’

  Leendert Roelandschap, beter bekend als Bizzey, kijkt ...

  belgische

  1400 Belgische artsen en zorgprofs trekken aan de bel: ‘Er is geen sprake van een killervirus’

  Ruim 300 Belgische artsen en 1100 zorgprofessionals ...

  >