BinnenlandCorona

Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten omdat de eigenaar de coronamaatregelen niet zou naleven. Raymond Berning opende zijn winkel in eerste instantie toch, maar na een bezoek van handhavers en politieagenten besloot hij de zaak alsnog te sluiten. Er is ook voor 50.000 euro aan dwangsommen opgelegd.

Volgens Berning is het besluit van de veiligheidsregio willekeur en worden de coronamaatregelen in heel veel winkels niet goed nageleefd. Hij denkt dat hij gepakt is omdat hij een kleine ondernemer is en hij als voorbeeld moet dienen voor andere winkels. De politie was in groten getale aanwezig om de mensen buiten te houden.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Politiestaat

Berning besloot gelijk na de sluiting een nieuw bedrijf te beginnen: het Berning Pickup Point. Ook dat gaat er niet komen aangezien het pand is verzegeld. Pas als hij een plan van aanpak inlevert dat wordt goedgekeurd door de veiligheidsregio, mag hij weer open.

De sluiting van de supermarkt leidt tot zeer verontwaardigde reacties. “Nederland glijdt nu snel af naar een politiestaat waarin grondwet en -recht ondergeschikt zijn gemaakt aan plannen om het kapitalisme op een nieuwe basis te vestigen. De spoedwet moet er ook snel doorgejast worden om dezelfde redenen,” schrijft politiek econoom Kees van der Pijl.

Publicist Sietske Bergsma reageert:


PVV-leider Geert Wilders voegt toe:

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marten
Marten
3 jaren geleden

Jaaa de Gestapo en de NSB ers waren zoals gebruikelijk weer goed vertegenwoordigd dit tuig belemmerd een hard werkende kleine middenstander ze vreten zelf uit de ruif door de belasting betaler bij elkaar gewerkt bah wat een schaamte loos ongedierte

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Ik word hier misselijk van.

John
John
3 jaren geleden

Europees nazi regime. Met vanouds de burgemeester s als NSB.

Karel
Karel
3 jaren geleden

NeDDRerland

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x