Homepagina » Binnenland » Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’
supermarkt
Foto: FrDr CC BY-SA 4.0

Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten omdat de eigenaar de coronamaatregelen niet zou naleven. Raymond Berning opende zijn winkel in eerste instantie toch, maar na een bezoek van handhavers en politieagenten besloot hij de zaak alsnog te sluiten. Er is ook voor 50.000 euro aan dwangsommen opgelegd.

Volgens Berning is het besluit van de veiligheidsregio willekeur en worden de coronamaatregelen in heel veel winkels niet goed nageleefd. Hij denkt dat hij gepakt is omdat hij een kleine ondernemer is en hij als voorbeeld moet dienen voor andere winkels. De politie was in groten getale aanwezig om de mensen buiten te houden.

Politiestaat

Berning besloot gelijk na de sluiting een nieuw bedrijf te beginnen: het Berning Pickup Point. Ook dat gaat er niet komen aangezien het pand is verzegeld. Pas als hij een plan van aanpak inlevert dat wordt goedgekeurd door de veiligheidsregio, mag hij weer open.

De sluiting van de supermarkt leidt tot zeer verontwaardigde reacties. “Nederland glijdt nu snel af naar een politiestaat waarin grondwet en -recht ondergeschikt zijn gemaakt aan plannen om het kapitalisme op een nieuwe basis te vestigen. De spoedwet moet er ook snel doorgejast worden om dezelfde redenen,” schrijft politiek econoom Kees van der Pijl.

Publicist Sietske Bergsma reageert:


PVV-leider Geert Wilders voegt toe:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marten
Marten
8 maanden geleden

Jaaa de Gestapo en de NSB ers waren zoals gebruikelijk weer goed vertegenwoordigd dit tuig belemmerd een hard werkende kleine middenstander ze vreten zelf uit de ruif door de belasting betaler bij elkaar gewerkt bah wat een schaamte loos ongedierte

Petrus
Petrus
8 maanden geleden

Ik word hier misselijk van.

John
John
8 maanden geleden

Europees nazi regime. Met vanouds de burgemeester s als NSB.

Karel
Karel
8 maanden geleden

NeDDRerland

Gezinusk
Gezinusk
8 maanden geleden

Erg vervelend dit voor de eigenaar. Hopelijk denkt regering Rutte effe mee en kan de eigenaar binnenkort zonder problemen weer open binnen de beperkingen die al waren opgelegd door de regering.

Eelke Piers
Eelke Piers
8 maanden geleden

Wat is die geert Wilders toch een demente kletskous geworden

Petrus
Petrus
Reactie op  Eelke Piers
8 maanden geleden

Die is ook nog in diepe slaap.
Wakker worden Wilders!!!!

Margie
Margie
Reactie op  Petrus
8 maanden geleden

Allemaal zijn ze gepasteuriseerd

Hein
Hein
Reactie op  Eelke Piers
8 maanden geleden

Ik stem al jaren blanco, onze regering = tuig.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Hein
8 maanden geleden

Wordt dan niet alsnog je stem ergens aan toe gevoegd? Dan heb je natuurlijk ook nog de kreet “stemmen is instemmen”. Beter als het opkomstpercentage onder de 30% oid zakt ja dan is wel heel duidelijk dat men ze de rug toe keert.

Pieter
Pieter
8 maanden geleden

Een stel van die BOA’s (Voormalig WW’ers die geen andere baan meer konden krijgen) zijn weer lekker bezig.

Dat gecombineerd met een burgemeester van Almelo (Arjen Gerritsen) die tijdelijk even de scepter over de veiligheidsregio mag zwaaien.

Een crowd funding actie beginnen voor deze supermarkt eigenaar om z’n recht te gaan halen.

En dan zo snel mogelijk door een kort geding tegen Arjen Gerritsen persoonlijk: Ambtsmisdrijf, misbruik van gezag.

Wet Publieke gezondheid moet ook burgemeester eerst bij rechter langs om een zaak te sluiten (in ieder geval voor de spoedwet erdoor is….)
NOOD-verordening bestaat al vijf maanden en dit “conflict” is ook al langer lopend (18 ‘overtredingen’) dus de burgemeester hoeft geen NOOD verordening uit te voeren en had gewoon langs de rechter gekund.

Dat nog allemaal los van het feit dat Corona maatregelen niet proportioneel zijn en er geen sprake is van een Pandemie Lijst A Virus.

Alleen door een kort geding met als inzet ambtsmisdrijf kun je voorkomen dat de gemeente het erg lang gaat rekken, dat kan jaren gaan duren dan.

Hein
Hein
Reactie op  Pieter
8 maanden geleden

Onze pandemie regels zijn in 2009 op onverklaarbare wijze door de who versoepeld.

Tony
Tony
8 maanden geleden

Wat een verspilling van gemeenschapsgeld. Hebben politieagenten dan nou echt niet iets beters te doen.

Het wordt tijd dat ook politieagenten eens gaan nadenken en tot inzicht komen dat dit de wereld op zijn kop is en gebruikt worden om onmenselijke maatregelen door te voeren. Dan hebben zij het recht om dit te weigeren en kunnen daar gebruik van maken. Doen zij dat niet, dan getuigt het dus van niet al teveel intelligentie.

Hun baantje behouden en hardwerkende Nederlanders het leven zuur maken is onderdeel van het plan om mensen angst aan te jagen. Dit hoort allemaal bij het wereldse plan om de mensheid naar de kloten te helpen.

Als dit het begin is van nog veel meer taferelen tegen ondernemers en Nederlanders in het algemeen is een volksopstand gerechtvaardigd. Nederland is veranderd in een dictatuur.

Blijkbaar kan een groot deel van ons kabinet zich daarin vinden, anders waren zij niet weggelopen, zij vragen er om. De democratie is ten dode opgeschreven en het wordt met de dag erger.

Rutte en de Jonge moeten zich diep schamen dat zij dit allemaal tolereren en niet ingrijpen. Hoever is de politiek afgegleden? Nou, tot in het onmenselijke! Wie had dat 6 maanden geleden kunnen denken!

Hein
Hein
Reactie op  Tony
8 maanden geleden

Wake the fuck up

Margie
Margie
Reactie op  Tony
8 maanden geleden

Samen tegen de spoedwet! Zaterdag 15 augustus 12:00-17:00 Den Haag

Arwijn
Arwijn
8 maanden geleden

Waar blijven de knok ploegen?

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Arwijn
8 maanden geleden

Het punt is dat in 1983 of 1986 het recht op opstand uit de grondwet is gehaald en derhalve knokploegen tegen overheidstirannie verboden zijn.

Disproportioneel
Disproportioneel
8 maanden geleden

Jammer dat ik hier geen filmpjes kan uploaden. Ik heb een mp4 van cassieres bij Albert Heijn die met hun blote handen zegeltjes aan het afrollen zijn. Zegeltjes waar mensen later met hun tong aan zitten om ze te bevochtigen… OHHH en we moeten pinnen! Wie dit snapt mag het zeggen. En dan die criminele Gommers opnieuw met zijn grote mond. Hij moest eens weten wat hij aanricht met zijn egoistische praatjes. De “winsten” die hij met zijn overdrijvingen voor zijn IC binnenhaalt zijn crimineel. Ik stel voor dat we dat heerschap zijn boot maar eens afpakken. Doen ze bij drugscriminelen ook. Wat hij en die Kuipers doen is echter minstens zo ondermijnend. Dit soort lieden, ook in andere landen, vernietigen de economie en gezondheid van normale mensen die niet meer kunnen leven zoals ze gewend zijn. Als het dan werkelijk zo erg is, waarom niet deze maatregelen tijdens de griep van 2017. Toen meer griepdoden dan nu. Misschien minder graaiers in de zorg dan heden?

x

Check Also

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

osterhaus

Ab Osterhaus wekt woede: ‘Absoluut niet terug naar normaal als iedereen gevaccineerd is’

Onlangs zond het AD in samenwerking met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

47
0
We lezen graag je reactie!x