Homepagina » Universum » Is het universum een hologram? Bekijk deze video over de vreemde natuurkunde achter zwarte gaten
Is het universum een hologram? Bekijk deze video over de vreemde natuurkunde achter zwarte gaten

Is het universum een hologram? Bekijk deze video over de vreemde natuurkunde achter zwarte gaten

Je kunt energie niet vernietigen, enkel transformeren. Sommigen stellen dat informatie – een vorm van energie – ook niet kan worden vernietigd.

Wat gebeurt er dan met informatie die wordt opgeslokt door een zwart gat?

Wetenschappers weten het niet zeker, maar sommigen veronderstellen dat informatie op den duur weer uit het zwarte gat lekt.

Hologram

Zwarte gaten houden informatie op een tweedimensionale manier vast, als een soort hologram dat driedimensionaal wordt zodra er licht op schijnt.

Sommigen theoretiseren dat de onderliggende aard van de realiteit kan worden ontrafeld via zwarte gaten, namelijk dat alle informatie over het hele universum op een tweedimensionaal vlak ligt opgeslagen.

Steeds meer

Wetenschappers ontdekken steeds meer over de werking van zwarte gaten en waar ze mogelijk naartoe leiden.

Dr. Michelle Thaller, een NASA-astronoom die onderzoek doet naar dubbelsterren en de levenscyclus van sterren, geeft verdere uitleg hierover in onderstaande video:

[Big Think]


Vond je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Ze ontdekken steeds meer maar weten toch steeds minder! Mss een nieuwe beschrijving voor ‘wetenschapper’: iemand die denkt veel te weten maar niets kent.

  3 likes
  • Je verwart iets. Steeds meer weten wil zeggen dat er steeds meer vragen komen. Procentueel weten we wellicht minder (vanwege de vele nieuwe vragen) maar absoluut gezien weten we natuurlijk steeds meer.

   4 likes
  • Weten we echt steeds minder? We krijgen juist meer kennis, maar komen er door die kennis achter dat er nog veel meer te ontdekken valt. Het blijft lastig. Het universum is groot. Wetenschappers weten ook niet alles. Zo zie je vaak belangenverstrengeling bij wetenschappelijk onderzoek. Zijn de onderzoeksresultaten dan nog te vertrouwen? Wat als NASA zou toegeven dat er buitenaards leven bestaat? Groot deel van het budget is afhankelijk van de zoektocht naar buitenaards leven. Gaan ze dus niet toegeven.. 😊

   2 likes
  • Ze ontdekken steeds meer maar weten toch steeds minder!

   Interessante gedachte. “ze” ontdekken inderdaad steeds meer, maar dat levert alleen maar meer vragen op dan waarmee “ze” begonnen. Misschien een nieuwe beschrijving voor ‘wetenschap’?

   1 likes
 2. Zwarte gaten houden informatie op een tweedimensionale manier vast, als een soort hologram dat driedimensionaal wordt zodra er licht op schijnt. ????

  Ik heb nog nooit iets zien veranderen van de tweede naar de derde dimensie door er met licht op te schijnen.

  Sommigen theoretiseren dat de onderliggende aard van de realiteit kan worden ontrafeld via zwarte gaten, namelijk dat alle informatie over het hele universum op een tweedimensionaal vlak ligt opgeslagen.

  Bestaat er überhaupt al iets als een onderliggende realiteit? Hoezo zou die kunnen worden ontrafeld via zwarte gaten? Over zwarte gaten ontbreekt volgens mij nog veel info, het onderzoek staat nog in de kinderschoenen. Als alle informatie over het hele universum ligt opgeslagen op een tweedimensionaal vlak, moeten we er dan met licht op schijnen, zodat het driedimensionaal wordt? En snappen we het dan wel?

  2 likes
 3. Wetenschappers zien energie als materie , deeljes en sluiten de geest uit , alles leidt tot onwaarheden , en illusies .
  De formule E = m.c2 is ook onvolledig omdat energie in geest kan omgezet worden > In de Heilige Schriften en Apocalyps staat immers “ Hemel een aarde zullen vergaan , de geest zal blijven bestaan . De Ouden en hun wijsheid kenden de waarheid ! Di de vergeten Oerwijheid .
  De zon is een geestlijke wezen , de geestelijke zon ( Christus- Michael ) ,en straalt het licht naar de mens op aarde, die het als licht in gedachten transformeert en terugstraalt als bewustzijn naar de zon: zonder mensheid bestaat er geen zon !! Geen God zonder de mens!! ]n het begin waren aarde ,maan en zon een geheel , de zon moest de grovere materie afstaan , eerst werd de aarde afgescheiden tot ontwikkeling van demens en later de maan ,in het Lemurische tijdperk , de ongeslachtelijke etherische mens ( een androgyne engel) splitste zich in Man en Vrouw , de dualiteit ontstond ,wordt mooi weergegeven in het paradijslegende . In 700 n C zal de maan , de etherkrachten zich wederom verenigen met de aarde, de mens wordt weer ongeslachtelijk en etherisch en zal zich niet meer kunnen voortplanten op fysieke wijze .

  1 likes
 4. Ze ontdekken steeds meer en geloof mij maar..Er komen antwoorden uit..Geen vragen…!!.Niet voor ons natuurlijk..

  1 likes
 5. Fantastisch. Volgens mij weten ze al veel meer dan ze ons vertellen. Het CERN heeft al zwarte gaten gemaakt waarmee ze naar andere werelden kunnen reizen. Alleen worst dat ons niet verteld omdat ze de macht niet willen delen.
  Af en toe wordt er een botje voor gehouden om de meute rustig te houden….

  1 likes
 6. Net zoals overige universa ook holograms zijn.

  0 likes
 7. The Saturn Matrix / D Icke

  https://youtu.be/YVpZMh1PaeA

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...