Buitenland

Voormalig Senaatskandidaat: “Amerika, Israël en Saoedi-Arabië betrokken bij creatie van IS”

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten, Israël en Saoedi-Arabië zijn betrokken geweest bij de creatie van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) om de Syrische regering af te kunnen zetten. Dat zegt een Amerikaanse oud-Senaatskandidaat.

“De Verenigde Staten hebben al dit soort terreurgroepen in samenwerking met Israël, Turkije en Saoedi-Arabië geïntroduceerd in Syrië,” zei Mark Dankof. “Amerika is in dit geval overduidelijk de agressor.”

Regimeverandering

Volgens Dankof stuurt Washington de extremisten aan namens Israël, dat een regimeverandering wil in Syrië om zo een betere uitgangspositie te hebben voor een eventuele aanval op Iran.

Sinds maart 2011 zijn er door het buitenland gesteunde rebellen actief in Syrië. De crisis heeft inmiddels meer dan 250.000 mensenlevens geëist en miljoenen anderen zijn op de vlucht geslagen.

9/11

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen bombarderen al meer dan een jaar posities van IS in Irak en Syrië. President Obama heeft tientallen commando’s naar Syrië gestuurd om ‘Koerdische en Arabische opstandelingen te trainen, adviseren en assisteren bij gevechten tegen IS’.

Dankof is ook van mening dat Israël de ‘drijvende kracht’ is geweest achter de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in de VS. Volgens de oud-Senaatskandidaat is op die manier steun verworven voor de huidige militaire acties in het Midden-Oosten.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x