Homepagina » Het Complot » Onderzoeker: “Verenigde Staten verantwoordelijk voor crash Russische Airbus in Sinaï”
Onderzoeker: "Verenigde Staten verantwoordelijk voor crash Russische Airbus in Sinaï"

Onderzoeker: “Verenigde Staten verantwoordelijk voor crash Russische Airbus in Sinaï”

Een Amerikaanse onderzoeker zegt dat de Verenigde Staten hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de crash met het Russische passagiersvliegtuig in Egypte eerder deze week.

Op zaterdag brak een Airbus A321 in tweeën boven het Egyptische schiereiland Sinaï. Het toestel, dat vanuit het vakantieoord Sharm al-Sheikh op weg was naar Sint-Petersburg, crashte vervolgens. Alle 224 inzittenden kwamen daarbij om het leven. Stukken van het vliegtuig zijn over een gebied van 20 vierkante kilometer teruggevonden.

Vliegmaatschappij Kogalymavia sluit uit dat technische gebreken of menselijke fouten verantwoordelijk zijn geweest voor de crash.

Drone-basis

“Uit nieuwe informatie van bronnen die in contact staan met de CIA, blijkt dat de VS onlangs schepen heeft verkocht aan Egypte in ruil voor een drone-basis en een grote som geld,” zei James Henry Fetzer, een gepensioneerde professor en journalist van Veterans Truth Network.

“Nieuwe drones werken tot op een hoogte van bijna 14 kilometer,” ging hij verder. “Het is erg waarschijnlijk dat de VS verantwoordelijk was voor de crash door met één van deze nieuwe drones een raket af te schieten of zelfs een botsing te veroorzaken.”

Een Egyptische militante groep die banden heeft met IS zei zaterdag het vliegtuig te hebben neergehaald ‘als wraakactie voor de Russische luchtaanvallen’ in Syrië. Russische functionarissen zeggen dat het nog te vroeg is om de oorzaak van de crash te bepalen.

Benghazi

De Airbus maakte vlak voor de crash een steile duikvlucht. Een eerste onderzoek van de zwarte doos toont aan dat de piloot geen noodsignaal heeft uitgezonden. Dit wijst er volgens professor Fetzer op dat het toestel uiteen is gereten door een bom aan boord van het vliegtuig of een raket.

“Het vliegtuig vloog op tien kilometer hoogte, dus het zou een zeer geavanceerd apparaat moeten zijn geweest,” zei hij. “Als IS verantwoordelijk was voor de crash, kan dit mogelijk worden gelinkt aan de aanval op het CIA-complex in Benghazi, waar volgens bronnen luchtdoelraketten lagen opgeslagen voor militanten die tegen de Syrische overheid vechten.”

“We weten nu dat vrijwel alle terreurgroepen worden opgezet en gefinancierd door de VS,” voegde hij toe. “We hebben zelfs foto’s van IS-strijders met US ARMY-tatoeages. Het is gewoonweg gênant.”

Bij de terreuraanval op de Amerikaanse ambassade in de Libische stad Benghazi op 11 september 2012 kwamen vier Amerikaanse diplomaten om het leven. Volgens CNN werkten er op het moment van de aanval 35 CIA-agenten in Benghazi.

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

kaag

Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

coronapandemie

‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

>