Buitenland

Voorzitter Europese Raad onder vuur: ‘Bij het criminele af’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De voorzitter van de EU-leiders, Charles Michel, huurde vorig jaar maar liefst 22 keer een privévliegtuig. Hij vloog onder meer van Brussel naar Parijs, terwijl de Thalys daar slechts anderhalf uur over doet.

De Franse krant Le Monde schreef afgelopen week over het reisgedrag van Michel. Op 16 februari vloog de voorzitter van de Europese Raad naar Parijs. Kosten: 35.750 euro.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
De ‘leiders’ hebben er zelf lak aan

Vorig jaar vloog hij met een privévliegtuig naar de klimaattop in Sharm-el-Sheik. De EU loopt wereldwijd voorop met een streng klimaatbeleid, maar dat blijkt niet uit het reisgedrag van Michel.

Hij krijgt veel kritiek. “Als het al niet duidelijk was, wordt het dat steeds meer. De EU-leiders geloven zelf niet in hun strenge klimaatbeleid. De bevolking wordt opgezadeld met allerlei domme regels, zoals een vliegtaks, maar de ‘leiders’ zelf hebben er lak aan,” reageert Tweede Kamerlid Wybren van Haga.

Meer in een vliegtuig dan in een kantoorgebouw

Het Vlaamse parlementslid Sam van Rooy twittert: “Dus op onze kosten zit ‘liberaal’ Charles Michel meer in een vliegtuig dan in een kantoorgebouw, onder meer om de boodschap te verspreiden dat we minder het vliegtuig moeten nemen.”

“Van Brussel naar Parijs voor 35K,” schrijft Europarlementariër Dorien Rookmaker. FVD Maastricht zegt: “Rules for thee, but not for me.”

“Bij het criminele af,” twittert Frans van den Mosselaar.

4.8 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Wij zullen wel verder kou en honger lijden, zodat deze kl**tzakken een luxueus leventje kunnen blijven hebben.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Je ziet het aan die arrogante geepekop van die omhoog gevallen misdadiger. Laten we ze oppakken en veroordelen voor machtsmisbruik. En dan bedoel ik ook al die machtsmisbruikers van de EU. en die hele criminele EU verbieden.

Speelman .lj
Speelman .lj
1 jaar geleden

Een groot deel van de EU blijven smeerlappen , zet die achterlijke maar lekker aan de schandpaal , er zitten daar meer achterlijke idioten bij de EU en maar duur reizen met geld van de Europesche belasting betaler .

theo
theo
1 jaar geleden

het klootjesvolk moet gewoon zn bek houden en buigen ja! Zij weten het echt wel beter als ons en willen ons alleen helpen toch…… FOK HUN, touw gvd!

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x