Buitenland

Oud-burgemeester Londen: “Hitler wilde Joden niet ombrengen, maar de zionisten deporteren”

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De waarheid is dat Irak er momenteel slechter aan toe is dan onder Saddam Hoessein. Datzelfde geldt voor Libië, waar de situatie slechter is dan onder Gaddafi. Dat heeft ex-burgemeester van Londen Ken Livingstone gezegd in een interview met de Arabische tv-zender al-Ghad al-Arabi.

Hij hekelde tijdens het gesprek ook het westerse ‘humanitaire interventionisme’. “Geen van de westerse interventies in het Midden-Oosten had iets te maken met het brengen van democratie,” zei hij. “Hun doel was het veroveren van de olievoorraden en het installeren van regeringen die westerse plannen in de regio zouden steunen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Livingstone wees op de twee maten waarmee het Westen in de regio meet. Aan de ene kant Iran, dat bijna 10 jaar zware sancties opgelegd kreeg omdat men vermoedde dat het land aan kernwapens werkte, en Irak, een land dat we binnenvielen omdat er kernwapens zouden liggen. Aan de andere kant Israël, dat al 40 jaar een kernmacht is. Toch heeft Israël geen sancties opgelegd gekregen.

Catastrofaal

Deze dubbele moraal heeft volgens de oud-burgemeester gezorgd voor de opkomst van islamitische terreurgroepen. “Boze jongeren zien dat we in een volstrekt oneerlijke wereld leven en sluiten zich aan bij dergelijke groepen.”

Livingstone merkte op dat veel leden van de Labour Party tegen interventie in het Midden-Oosten waren, maar dat Tony Blair het schoothondje van Amerika werd en alles deed wat George W. Bush hem opdroeg. “De gevolgen hiervan waren catastrofaal,” zei hij.

Einde

De oprichting van Israël was volgens de ex-burgemeester ‘fundamenteel onjuist’ omdat er in de regio al 2000 jaar een Palestijnse gemeenschap leeft. “De creatie van de staat Israël was een grote ramp,” zei Livingstone, toevoegende dat de joodse vluchtelingen na de Tweede Wereldoorlog beter door Groot-Brittannië en de VS opgenomen hadden kunnen worden.

“Toen Hitler in 1932 aan de macht kwam was zijn beleid niet gericht op het ombrengen van Joden,” ging hij verder. “Hij wilde alle zionisten naar Israël deporteren. In de Arabische wereld woonden in die tijd grote joodse gemeenschappen zij aan zij met hun Arabische buren. De oprichting van de staat Israël maakte daar abrupt een einde aan.”

[MEMRI]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
7 jaren geleden

Livingstone is Knettergek !!

Stefan
Stefan
7 jaren geleden

Internationale inmenging zou nog eens verboden moeten worden. De vraag is dan alleen wel wat je doet met de potentiele creatie van massavernietigingswapens. Ik vraag mij weleens af of de mensheid materieel gezien te ver is ontwikkeld of net niet ver genoeg. Blijkbaar ontbreekt er een spiritueel bewustzijn wat de materiele evolutie in evenwicht kan houden. Want materiele gevaren afwenden met enkel materiele middelen lijkt toch echt niet te werken en brengt alleen maar meer en meer ellende. Een wereldregering lijkt dan niet te voorkomen. Het wordt naar mijn beste weten dan ook tijd voor een grote verandering.

Robin
Robin
7 jaren geleden

Zo zijn er wel meer dingen die niet kloppen welke informatie ons over WO2 verteld of onthouden is.
Lees Hitler zn boek maar eens, of kijk eens naar deze alternatieve docu.
https://youtu.be/M8FZTNc_3SA

De westerse grootmachten zijn helemaal niet zo beschaafd als dat ze doen voorkomen.
Het zijn plunderaars.
En de reden dat ze Israël met rust hebben gelaten ivm kernwapens, zou best kunnen zijn omdat Israël de grote poppenspeler van Amerika is. En Engeland weer het loopjongetje van Amerika.

Het is één groot toneelspel en massamanipulatie.

Havana
Havana
7 jaren geleden

Dit kan 100% kloppen , de beelden liegen er niet om , de aangevallen landen zijn er niet beter op geworden, in tegendeel ! Wat Hitler betreft kunnen we enkel maar gissen..

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x