Gezondheid

Kanker uitroeien met je avondeten. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eet je vaak kerrieschotels of gebakken appels? Dan zit je helemaal goed. Je eet dan namelijk voedselproducten die kanker letterlijk uithongeren of zelfs voorkomen.

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Texas in Austin blijkt dat kurkuma, appelschillen en rode druiven de strijd aangaan met prostaatkanker, in de VS bij mannen de meest voorkomende kankersoort.

De onderzoekers bestudeerden verschillende natuurlijke stofjes en kwamen tot de ontdekking dat bepaalde combinaties tumoren deden krimpen.

Ontstekingen

“Het mooie is dat we tumorgroei bij muizen wisten te blokkeren zonder ze bloot te stellen aan giftige stoffen,” zei professor Stefano Tiziani.

In de afgelopen jaren is gebleken dat bepaalden stoffen in planten – waaronder verbindingen die worden gevonden in kurkuma, appelschillen en groene thee – kunnen helpen tegen kanker.

Deze verbindingen gaan ontsteking tegen in het lichaam. Mensen die ontstekingen hebben lopen meer risico op kanker als gevolg van schade aan normale cellen.

Effectief

De wetenschappers testten 142 natuurlijke stofjes op muizen en menselijke cellen om te zien welke effectief waren tegen prostaatkankercellen.

De meest veelbelovende stofjes bleken: ursolzuur, een stof die in appelschillen en rozemarijn zit; curcumine, de gele kleurstof in kurkuma; en resveratrol, een natuurlijk stofje in rode druiven of bessen.

Algemeen verkrijgbaar

“Deze voedingsstoffen hebben een antikankerwerking en zijn algemeen verkrijgbaar,” zei Tiziani.

Door ursolzuur te combineren met curcumine of resveratrol kunnen kankercellen geen glutamine meer opnemen. Dit aminozuur hebben ze nodig om te kunnen groeien.

Het onderzoek is verschenen in Precision Oncology.

[University of Texas]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rene
Rene
5 jaren geleden

Het is jammer dat men bij kankerbestrijding teveel de nadruk legt op tumorengroei. Tumoren groeien omdat ze de rest van het lichaam willen beschermen tegen de kern van de tumor. Dit is vaak een schimmel (candida) die omkapseld word om zijn vernietigende werking tegen te gaan. Vernietig deze schimmel en de tumoren verdwijnen sneller bij het verhogen van ons immuunsysteem.

helder
helder
5 jaren geleden

Zo zie je maar weer. Mijn buurvrouw had veel pijn van een wond die niet genas, haar kinderen raden haar aan wat cannabis te roken en die wond genas heel snel en de pijn trok weg. Ikzelf had last van een niet aflatende en obsesieve verliefdheid op een onbereikbaar iemand. Uit pure wanhoop kocht ik cannabis voor 5 euro((ik rook geen cannabis) en wat gebeurt er ? Die hele onmogelijke verliefdheid verdween in een paar dagen.Het is gewoon weer een aardig bijzonder normaal iemand. Echt waar.

koloth
koloth
5 jaren geleden

Elke week is er weer een ander wondermiddel, de kasten puilen onderhand uit van de perzikpitten/rode bieten/en weet ik veel wat nog meer allemaal.

Nog Steeds Roker
Nog Steeds Roker
5 jaren geleden

Het is wel van belang om te vermelden dat sommige studies melden dat kurkuma longkanker bevordert bij rokers en ex-rokers!

http://www.digitaljournal.com/life/health/research-anti-cancer-spice-promotes-lung-cancer/article/395900

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x