Homepagina » Gezondheid » Kanker uitroeien met je avondeten. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe
Kanker uitroeien met je avondeten. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe

Kanker uitroeien met je avondeten. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe

Eet je vaak kerrieschotels of gebakken appels? Dan zit je helemaal goed. Je eet dan namelijk voedselproducten die kanker letterlijk uithongeren of zelfs voorkomen.

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Texas in Austin blijkt dat kurkuma, appelschillen en rode druiven de strijd aangaan met prostaatkanker, in de VS bij mannen de meest voorkomende kankersoort.

De onderzoekers bestudeerden verschillende natuurlijke stofjes en kwamen tot de ontdekking dat bepaalde combinaties tumoren deden krimpen.

Ontstekingen

“Het mooie is dat we tumorgroei bij muizen wisten te blokkeren zonder ze bloot te stellen aan giftige stoffen,” zei professor Stefano Tiziani.

In de afgelopen jaren is gebleken dat bepaalden stoffen in planten – waaronder verbindingen die worden gevonden in kurkuma, appelschillen en groene thee – kunnen helpen tegen kanker.

Deze verbindingen gaan ontsteking tegen in het lichaam. Mensen die ontstekingen hebben lopen meer risico op kanker als gevolg van schade aan normale cellen.

Effectief

De wetenschappers testten 142 natuurlijke stofjes op muizen en menselijke cellen om te zien welke effectief waren tegen prostaatkankercellen.

De meest veelbelovende stofjes bleken: ursolzuur, een stof die in appelschillen en rozemarijn zit; curcumine, de gele kleurstof in kurkuma; en resveratrol, een natuurlijk stofje in rode druiven of bessen.

Algemeen verkrijgbaar

“Deze voedingsstoffen hebben een antikankerwerking en zijn algemeen verkrijgbaar,” zei Tiziani.

Door ursolzuur te combineren met curcumine of resveratrol kunnen kankercellen geen glutamine meer opnemen. Dit aminozuur hebben ze nodig om te kunnen groeien.

Het onderzoek is verschenen in Precision Oncology.

[University of Texas]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rene
Rene
3 jaren geleden

Het is jammer dat men bij kankerbestrijding teveel de nadruk legt op tumorengroei. Tumoren groeien omdat ze de rest van het lichaam willen beschermen tegen de kern van de tumor. Dit is vaak een schimmel (candida) die omkapseld word om zijn vernietigende werking tegen te gaan. Vernietig deze schimmel en de tumoren verdwijnen sneller bij het verhogen van ons immuunsysteem.

bullandcrap
bullandcrap
Reactie op  Rene
3 jaren geleden

En candida krijg je bij te veel suiker consumeren.

helder
helder
3 jaren geleden

Zo zie je maar weer. Mijn buurvrouw had veel pijn van een wond die niet genas, haar kinderen raden haar aan wat cannabis te roken en die wond genas heel snel en de pijn trok weg. Ikzelf had last van een niet aflatende en obsesieve verliefdheid op een onbereikbaar iemand. Uit pure wanhoop kocht ik cannabis voor 5 euro((ik rook geen cannabis) en wat gebeurt er ? Die hele onmogelijke verliefdheid verdween in een paar dagen.Het is gewoon weer een aardig bijzonder normaal iemand. Echt waar.

echt echt wel
echt echt wel
Reactie op  helder
3 jaren geleden

er zijn ook mensen die helemaal niet goed worden van de drugs canabis niet iedereen reageert er goed op!

bullandcrap
bullandcrap
Reactie op  echt echt wel
3 jaren geleden

Cannabis een drugs? Ik vind drugs iets wat dodelijk is dmv bijv een overdosis..

legalize
legalize
Reactie op  echt echt wel
3 jaren geleden

Cannabis is geen drugs maar een medicijn.

Anton
Anton
Reactie op  helder
3 jaren geleden

Het is een mooie plant. Een plant waar de ‘Big Pharma’ 7 kleuren in de broek voor schijt als maatschappij breed (weer) bekend wordt wat voor nut het heeft.

koloth
koloth
3 jaren geleden

Elke week is er weer een ander wondermiddel, de kasten puilen onderhand uit van de perzikpitten/rode bieten/en weet ik veel wat nog meer allemaal.

Cerman
Cerman
Reactie op  koloth
3 jaren geleden

Precies. En dan moet je die dingen je hele leven innemen wil je er langdurige baat van hebben en vaak zijn ze ook niet goedkoop. Dus net als Big Pharma is Big Bio ook een uitzuiger aan het worden.

Nog Steeds Roker
Nog Steeds Roker
3 jaren geleden

Het is wel van belang om te vermelden dat sommige studies melden dat kurkuma longkanker bevordert bij rokers en ex-rokers!

http://www.digitaljournal.com/life/health/research-anti-cancer-spice-promotes-lung-cancer/article/395900

Justin
Justin
3 jaren geleden

Ik denk dat het wel zeker zo is dat er teveel en ongezond gegeten wordt, gewoon terug naar simpel echt eten , geen liflafjes en kant en klare sausjes en producten waar veel suikers en andere rotzooi in zitten,
van een enkele keer een sausje zal men niet ziek worden maar tegenwoordig moet elke dag alles uit een pak komen lijkt het wel. De hele supermarkt ligt vol met dozen en potten alles kant en klaar ,en als het nou lekker was nee, de koekjes zijn niet te kanen je proeft alleen maar veel zoetigheid,en potgroenten is alleen maar goed om te preppen voor als er een situatie komt waardoor je niks meer kan kopen bijvoorbeeld. . Frisdrank drink ik sowieso nooit, brr chemische bocht. Alcohol trouwens ook niet.
Maar goed iedereen mag doen wat hij wil, maar het is wel een risico om die troep te blijven eten daar helpt dan ook geen kurkuma of druivepit meer tegen.

Erique
Erique
3 jaren geleden

Het krijgen van kanker ligt ook een beetje in de genen.Het onderzoek is wel een interessant gegeven, alleen hoeveel van de betreffende stoffen moet je binnen krijgen om het effectief te laten zijn.Opname van de betreffende stoffen is ook belangrijk.Je kan het combineren met lecithine.
Cannabis is de nieuwe penicilline van de 21ste eeuw zei Lester Grinspoon in een interview, gezien het feit het tegen veel ziektes inzetbaar is.De bekendste cannabinoiden zoals THC als CBD hebben een onstekingsremmende werking & de zuurvorm van deze cannabinoiden hebben weer een sterke antioxidatieve werking.Jammergenoeg is de combinatie ervan in veel olien niet te vinden, al helemaal weinig de terpenen die er ook bij horen vanwege uitlopende medicinale werking die ze hebben.

x

Check Also

singer-songwriter

Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

hoogleraar

Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x