Homepagina » Gezondheid » Kanker uitroeien met je avondeten. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe
Kanker uitroeien met je avondeten. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe

Kanker uitroeien met je avondeten. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe

Eet je vaak kerrieschotels of gebakken appels? Dan zit je helemaal goed. Je eet dan namelijk voedselproducten die kanker letterlijk uithongeren of zelfs voorkomen.

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Texas in Austin blijkt dat kurkuma, appelschillen en rode druiven de strijd aangaan met prostaatkanker, in de VS bij mannen de meest voorkomende kankersoort.

De onderzoekers bestudeerden verschillende natuurlijke stofjes en kwamen tot de ontdekking dat bepaalde combinaties tumoren deden krimpen.

Ontstekingen

“Het mooie is dat we tumorgroei bij muizen wisten te blokkeren zonder ze bloot te stellen aan giftige stoffen,” zei professor Stefano Tiziani.

In de afgelopen jaren is gebleken dat bepaalden stoffen in planten – waaronder verbindingen die worden gevonden in kurkuma, appelschillen en groene thee – kunnen helpen tegen kanker.

Deze verbindingen gaan ontsteking tegen in het lichaam. Mensen die ontstekingen hebben lopen meer risico op kanker als gevolg van schade aan normale cellen.

Effectief

De wetenschappers testten 142 natuurlijke stofjes op muizen en menselijke cellen om te zien welke effectief waren tegen prostaatkankercellen.

De meest veelbelovende stofjes bleken: ursolzuur, een stof die in appelschillen en rozemarijn zit; curcumine, de gele kleurstof in kurkuma; en resveratrol, een natuurlijk stofje in rode druiven of bessen.

Algemeen verkrijgbaar

“Deze voedingsstoffen hebben een antikankerwerking en zijn algemeen verkrijgbaar,” zei Tiziani.

Door ursolzuur te combineren met curcumine of resveratrol kunnen kankercellen geen glutamine meer opnemen. Dit aminozuur hebben ze nodig om te kunnen groeien.

Het onderzoek is verschenen in Precision Oncology.

[University of Texas]


Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Zo zie je maar weer. Mijn buurvrouw had veel pijn van een wond die niet genas, haar kinderen raden haar aan wat cannabis te roken en die wond genas heel snel en de pijn trok weg. Ikzelf had last van een niet aflatende en obsesieve verliefdheid op een onbereikbaar iemand. Uit pure wanhoop kocht ik cannabis voor 5 euro((ik rook geen cannabis) en wat gebeurt er ? Die hele onmogelijke verliefdheid verdween in een paar dagen.Het is gewoon weer een aardig bijzonder normaal iemand. Echt waar.

  11 likes
 2. Het is jammer dat men bij kankerbestrijding teveel de nadruk legt op tumorengroei. Tumoren groeien omdat ze de rest van het lichaam willen beschermen tegen de kern van de tumor. Dit is vaak een schimmel (candida) die omkapseld word om zijn vernietigende werking tegen te gaan. Vernietig deze schimmel en de tumoren verdwijnen sneller bij het verhogen van ons immuunsysteem.

  6 likes
 3. Elke week is er weer een ander wondermiddel, de kasten puilen onderhand uit van de perzikpitten/rode bieten/en weet ik veel wat nog meer allemaal.

  5 likes
  • Precies. En dan moet je die dingen je hele leven innemen wil je er langdurige baat van hebben en vaak zijn ze ook niet goedkoop. Dus net als Big Pharma is Big Bio ook een uitzuiger aan het worden.

   1 likes
 4. Nog Steeds Roker

  Het is wel van belang om te vermelden dat sommige studies melden dat kurkuma longkanker bevordert bij rokers en ex-rokers!

  http://www.digitaljournal.com/life/health/research-anti-cancer-spice-promotes-lung-cancer/article/395900

  4 likes
 5. Ik denk dat het wel zeker zo is dat er teveel en ongezond gegeten wordt, gewoon terug naar simpel echt eten , geen liflafjes en kant en klare sausjes en producten waar veel suikers en andere rotzooi in zitten,
  van een enkele keer een sausje zal men niet ziek worden maar tegenwoordig moet elke dag alles uit een pak komen lijkt het wel. De hele supermarkt ligt vol met dozen en potten alles kant en klaar ,en als het nou lekker was nee, de koekjes zijn niet te kanen je proeft alleen maar veel zoetigheid,en potgroenten is alleen maar goed om te preppen voor als er een situatie komt waardoor je niks meer kan kopen bijvoorbeeld. . Frisdrank drink ik sowieso nooit, brr chemische bocht. Alcohol trouwens ook niet.
  Maar goed iedereen mag doen wat hij wil, maar het is wel een risico om die troep te blijven eten daar helpt dan ook geen kurkuma of druivepit meer tegen.

  3 likes
 6. Het krijgen van kanker ligt ook een beetje in de genen.Het onderzoek is wel een interessant gegeven, alleen hoeveel van de betreffende stoffen moet je binnen krijgen om het effectief te laten zijn.Opname van de betreffende stoffen is ook belangrijk.Je kan het combineren met lecithine.
  Cannabis is de nieuwe penicilline van de 21ste eeuw zei Lester Grinspoon in een interview, gezien het feit het tegen veel ziektes inzetbaar is.De bekendste cannabinoiden zoals THC als CBD hebben een onstekingsremmende werking & de zuurvorm van deze cannabinoiden hebben weer een sterke antioxidatieve werking.Jammergenoeg is de combinatie ervan in veel olien niet te vinden, al helemaal weinig de terpenen die er ook bij horen vanwege uitlopende medicinale werking die ze hebben.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

chemotherapie

Chemotherapie kan juist leiden tot méér kanker. Dit is hoe het werkt

De behandeling tegen kanker is in de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.