Natuur en Milieu

De aarde werd op 11 november opgeschud door vreemde seismische golven en niemand weet waarom

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mysterieuze seismische golven die drie weken geleden zijn opgepikt van Madagaskar tot Canada, stellen wetenschappers voor een raadsel.

Onderzoekers die de signalen hebben geregistreerd zeggen dat ze afkomstig waren uit een gebied voor de kust van het eiland Mayotte (foto).

De golven werden op 11 november gedetecteerd en waren meer dan 20 minuten meetbaar. De meesten hebben er niets van gemerkt.

Nog nooit

Ze lijken op golven die na zware aardbevingen worden waargenomen en die zich over enorme afstanden kunnen verplaatsen. In het gebied was op die dag echter geen zware aardbeving.

Mogelijke verklaringen voor de mysterieuze golven lopen uiteen van een meteorietinslag tot een onderzeese uitbarsting.

“Volgens mij heb ik nog nooit zoiets gezien,” zei seismoloog Goran Ekstrom van de Columbia University tegen National Geographic.

Heel vreemd

“Dat betekent nog niet dat iets heel exotisch er verantwoordelijk voor is,” aldus Ekstrom, die gespecialiseerd is in ongewone aardbevingen.

Op Twitter werd op de bewuste 11 november druk gediscussieerd over het vreemde fenomeen.

“Dit is een heel vreemd en ongewoon seismisch signaal,” schreef gebruiker matarikipax op Twitter bij een plaatje van een seismogram afkomstig uit Kenia.

Zigzagpatroon

In de loop van de dag lieten anderen weten dat de golven ook in Chili, Nieuw-Zeeland, Canada en Hawaï waren gedetecteerd.

De signalen vertoonden een zigzagpatroon en herhaalden zich elke 17 seconden, meldt National Geographic.

[National Geographic, ScienceAlert, Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
3 jaren geleden

Geoengeneering?

RayOfLight
RayOfLight
3 jaren geleden

Het wordt me steeds duidelijker dat non-humans deze aarde controleren. 11-11 was dat ook niet de dag dat paradise afbrande.

Volgens mij een sterk signaal dat er binnenkort iets drastisch op deze aarde gaat veranderen. Misschien een einde van de upside down… dat valt te hopen.

thomass30
thomass30
3 jaren geleden

De klimaatzwendel heeft een nieuw hoofdstuk bereikt en nu wil Nasa ons doen geloven dat ook de mens de veroorzaker is van de huidige toename van de Aarde Wobble. Ja je leest het goed.

https://www.inquisitr.com/5086397/humans-are-making-earth-wobble-says-nasa/
https://www.livescience.com/63655-why-earth-wobbles.html

Toename Earth Wobble. Wellicht dat bovenstaande artikel hiermee te maken heeft?

“A study published in the November issue of the journal Earth and Planetary Science Letters said the wobble – scientifically labeled as “polar motion” – is caused by three factors: melting ice in Greenland, land area rising as ice sheets melt, and changes in Earth’s mantle, a mostly rocky layer inside Earth between its outer crust and the core.”

https://eu.usatoday.com/story/news/nation-now/2018/09/25/earth-wobbles-its-spins-its-axis-nasa/1418355002/
https://thenewsversion.com/2018/09/earth-wobble-increasing/

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

Ik heb vernomen uit betrouwbare bron dat Erica Terpstra met haar vriendin Annemarie Jorritsma daat op vakantie waren en hoogstwaarschijnlijk een bommetje gemaakt hebben.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x