Universum

Mysterieuze wolk verschijnt op Mars

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amateurastronomen staan voor een raadsel. Eind vorige maand verscheen een ongewone wolk op foto’s van de rode planeet.

Is het echt een wolk of gaat het om iets anders? Strekt de wolk zich werkelijk 240 kilometer uit boven het Marsoppervlak zoals door enkele waarnemers wordt gesuggereerd?

Het gebied waar de anomalie is ontdekt wordt onder de loep genomen door een team onder leiding van Jonathon Hill van de Mars Space Flight Facility van de Arizona State University.

Schildvulkanen

Ruimtesonde Mars Odyssey van NASA zal de wolken rond de schildvulkanen op Mars monitoren. Amateurastronomen hebben er namelijk een verhoogde activiteit waargenomen.

De vreemde wolk werd op 20 maart voor het eerst gespot door astrofotograaf Wayne Jaeschke uit Pennsylvania. Sindsdien wordt er veel gespeculeerd over mogelijke hypotheses. Werd materiaal de ruimte in geslingerd na de inslag van een meteoriet? Of gaat het om een enorm weerfront?

mars29472349823742944

Grove geschut

Omdat de formatie in de dagen na de waarneming in omvang afnam dachten sommigen dat het mogelijk ging om een tijdelijke storing. Om het mysterie op te lossen zijn aanvullende gegevens nodig van het grove geschut van de astronomische wereld. Hoe dan ook wordt duidelijk hoe amateurs kunnen bijdragen aan het ontrafelen van de geheimen van de kosmos.

“Wanneer amateurs en professionals samenwerken krijg je veel meer inzichten omdat veranderingen, in dit geval op Mars, constant worden gevolgd,” zei Hill. “Ze dragen een context aan waar we normaal niet over beschikken.”

Bronnen: Msnbc.com en Space.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x